Safranbolu’da Muhteşem Manzaralar

Safranbolu’da Muhteşem Manzaralar

Yayın: 11.02.2020 19:20
Paylaş:
A+ A-

Evleriyle dünyaca ünlü Safranbolu ilçesinde kar yağışıyla birlikte tarihi yerler ayrı bir güzelliğe büründü
UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve “en iyi korunan 20 kent” arasında bulunan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, kar yağışının ardında tarihi mekanlar gündüz ve akşam ayrı bir güzelliğe büründü.
Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, konak, çeşme ve köprülerin yer aldığı, 3 bin yıllık geçmişe sahip olan Safranbolu, dört mevsim ayrı bir güzellik yaşatıyor. Osmanlı mimarisi, şehir hayatı ve kültürünü yansıtması dolayısıyla “Osmanlı’nın parmak izi” olarak adlandırılan tarihi kentte, 3 gündür etkili olan yoğun kar yağışıyla birlikte tarihi konaklar, camiler, han ve hamam, Kent Tarihi Müzesi kartpostallık görüntüler oluşturdu.
Tarihi Çarşı bölgesinde akşam saatlerindeki ışıklandırma ve gündüz beyaz örtüyle kaplı tarihi yapılar ayrı bir güzelliğe bürünürken, turistler de kartpostallık görüntüleri cep telefonlarıyla fotoğrafladı.
“Açık hava müzesi” ve “korumanın başkenti” gibi unvanlarla da anılan ve her yıl bir milyondan fazla turisti ağırlayan Safranbolu, kış manzarasıyla ayrı bir seyir zevki yaşatıyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çilek Mobilya, 23 Nisan’ı “Çilek’le Düşle” resim yarışmasıyla kutladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 08:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Çilek Mobilya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. yılını kutlamak için “Çilek'le Düşle” temalı resim yarışması düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Çilek Mobilya çalışanları, bayileri ve bayi çalışanlarının 6-9 yaş arası çocuklarına açık olarak gerçekleştirilen yarışma kapsamında, çocuklar, düşlerindeki 23 Nisan'ı tuvale yansıtarak yaratıcılıklarını sergiledi.

Yarışmada dereceye giren çocuklar farklı hediyelerle ödüllendirildi. Birinci, ikinci ve üçüncü olan çocuklara çeşitli hediyeler verildi. İlk ona girenler ise resim seti kazanma şansını elde etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çilek Mobilya Genel Müdürü Muzaffer Çilek, şirket olarak yalnızca mobilya üretmediklerini, çocuklar büyürken onların hayallerinin büyütmesine de katkı sunmayı amaçladıklarını kaydetti.

Çilek, bu özel günde tüm dünya çocuklarının şirketin odağında olduğunu vurgulayarak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın çalışanlarımızın bayilerimizin ve bayi çalışanlarımızın çocuklarıyla birlikte kutlamak istedik. Yarışmaya katılan tüm çocuklarımızı tebrik ediyor, onlara mutlu bir bayram diliyorum.” ifadelerini kullandı.