Sağlık Müdürlüğünden Denetim Değil Eğitim Ziyareti

Sağlık Müdürlüğünden Denetim Değil Eğitim Ziyareti

Yayın: 11.04.2022 16:43
Paylaş:
A+ A-

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri bu sefer iş yerlerine denetime değil, eğitim ziyaretleri gerçekleştirdi. Özel sektör kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara yönelik gerçekleştirilen eğitim ziyaretleri bir sefer ile kalmayıp, sürekli devam edecek.

Sağlık Bakanlığı ve Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü talimatları doğrultusunda Karabük’te kontrollü olarak özel sektör, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara yönelik Merkez Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) ve Sağlıklı Hayat Merkezinde (SHM) verilen bütün hizmetlerin tanıtımı, iş sağlığı, çalışan sağlığı ve güvenliğini sağlamak amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından işyeri ziyaretleri başlatıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından eğitimler ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kurumumuz tarafından görevlendirilen konusunda uzman ekiplerimizle bilgilendirme ve farkındalık eğitimleri başlamış olup ekiplerimiz işyeri ziyaretlerine halen devam etmektedir. Buna göre yapılan ziyaretlerde 6331 Sayılı İSG Kanununa göre meslek hastalıkları tanımı; “mesleki risklere maruziyet sonrası ortaya çıkan hastalık durumu” olarak İş kazası ise; “işyerinde veya işin yürütümü nedeniyle meydana gelen, ölüme sebebiyet veren veya vücut bütünlüğünü bozan ruhen ya da bedenen engelli hale getiren olay” olarak tanımlanmaktadır.

Ayrıca Sağlıklı Hayat Merkezimizde verilen tüm hizmetlerimiz randevulu ve kontrollü olarak faaliyetlerine tekrar başlamıştır. Bu kapsamda ücretsiz olarak verilen hizmetlerimizi Sigara bıraktırma polikliniği, psikolojik danışmanlık, çocuk gelişimi uzmanı danışmanlık (0-18 yaş arası çocuklarımıza), fizyoterapi danışmanlık, Sağlıklı Beslenme Danışmanlığı, Göçmen polikliniği, KETEM, Bulaşıcı hastalıklar ve Tüberküloz Birimi vs. olarak sayabiliriz. Bu kapsamda İş sağlığı ve çalışan sağlığı güvenliği için Dr. Z. Zuhal Tecir, Hem. Selma Ersoy ve TSM/SHM tanıtımı için Hemşire Leyla Yahşi tarafından ziyaretler gerçekleştirilmiştir. Ziyaretler sonunda bilgilendirme broşürü dağıtılmıştır” denildi

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Daday Türkiye’nin 25. “Sakin Şehri” oldu

Yayın: 28.03.2024 11:49
Paylaş:
A+ A-

Kastamonu’nun Daday ilçesi Sakin Şehirler Ağı’na (Cittaslow) dahil oldu.

Sakin Şehirler Ağı’na katılmak için Daday Belediyesi tarafından yaklaşık 2 yıl önce başvuruda bulunuldu. Hava kalitesi, kanalizasyon, temiz su hattı, okuma yazma oranı, imar hareketliliği gibi 72 farklı alanda incelemeye alınan ilçeye Belçika’nın Damme kentindeki Uluslararası Cittaslow Komitesi toplantısında Cittaslow’a katılım belgesi verildi.

Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, Daday’ın Cittaslow Türkiye’nin 25. üyesi olduğunu söyledi.

Yaklaşık 2 yıllık bir çalışmanın ardından bu ünvanı aldıklarını anlatan Taş, şunları dile getirdi:

“72 kriteri tamamen gerçekleştirdik. Müracaatımız sonucu geldiler ve Daday’da incelme yaptılar. Havası, yerleşim yeri ve altyapısı ile her şeyin yapıldığını gördüler. Bu 2 yıllık bir çalışma ama aslında 15 yıllık bir emek var arkasında. Daday’ın oksijen oranının oldukça fazla olmasını da çok beğendiler. Burasının yaşanılabilir bir ilçe olduğunu belirledikten sonra bu belgeyi bize taktim ettiler.”

Dünyada hızlı bir yaşam olduğunu vurgulayan Taş, “İnsanlar hızlı yemek yiyor, işlerine hızla gidiyor, herkes hızlı bir yaşam sürüyor. Yaşam kalitesi düştü. Bunlarda bazı hastalıklara neden oluyor. Özelikle Avrupalılar nere yavaş şehir diye havaalanlarında araştırıp oraya gidiyorlar. İnsanlar yavaş yemek yemek, yavaş gezmek istiyorlar.” diye konuştu.

Daday’ın turistik değerlerinden bahseden Taş, “Daday’a geldiklerinde öncelikle coğrafi işaretli etli ekmeğimizden yiyebilirler. At çiftliklerinde ata binerler. Doğa yürüyüşü yapabilirler, göletlerimiz var onları gezebilirler. Özellikle son zamanlarda Karabük, İstanbul ve Ankara’dan çok gelen var.” ifadelerini kullandı.

Sakin şehir ağına dahil olmanın çevreye de katkı sağlayacağına işaret eden Taş, “Sakin Şehir’in sadece Daday’a değil, Kastamonu merkez ve 19 ilçeye katkısı olacaktır. Buraya gelen turist Kastamonu’ya, Pınarbaşı’na, Azdavay’a, Çatalzeytin’e ve diğer ilçelere gidecek. Hatta çevre illere bile faydası olacağını düşünüyorum.” dedi.

İlçe sakinlerinden İnsan Oğuzbalaban çok sevindiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Yeşili ve insanın sıcak kanlılığı ile burası meşhurdur. Asayiş olayı olmaz. Bizim burada en güzel olayımız insanlar birbirine değer verir. Gelen misafirleri içimizden görerek yardımcı olmaya çalışırız. Ekonomik olarak fahiş fiyatlarımız yoktur. At çiftliklerimiz, göletlerimiz vardır. İnsanların gelince rahatlıkla, huzurla konaklayabileceği yerlerimiz var. Konaklarımız var, yöresel yemeklerimiz var.”

Taksici esnafı Ramazan Abdurrezak ise “Daday’ımız gerçekten sakin, huzurlu, olay olmayan bir ilçemiz. Herkesi ilçemize bekliyoruz.” diye konuştu. (AA)