Şahin: “Başkanlık Sisteminin Kararını Millet Verecek”

Şahin: “Başkanlık Sisteminin Kararını Millet Verecek”

Yayın: 01.05.2015 10:03
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “Başkanlık sistemi için kararı ben verecek değilim. Bunun kararını Recep Tayyip Erdoğan da, Ahmet Davutoğlu da vermeyecek. Bunun kararını verecek olan millettir” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük’te partisinin Beşbinevler Şahintepesi Seçim Bürosu’nun açılışına katıldı. Burada toplanan kalabalığa hitap eden Şahin, Türkiye’de ilk defa Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçildiğini anımsatarak, Cumhurbaşkanı’nın Türkiye’nin her sorunuyla ilgilenmek durumunda bulunduğunu, bunu sağlayabilmenin tek yolunun da Türkiye’nin başkanlık sistemine geçmesi olduğunu söyledi. Başkanlık sistemi hakkında bilgiler veren Şahin, “Bu sistemin biri Amerika’da uygulanan model. Cumhurbaşkanı ile başbakanın aynı şahısta toplanması. Bu iki görevi aynı şahıs yapıyor ve hükümeti 5 yıl süreyle kuruyor. Çünkü halk tarafından yüzde 51 ile seçilmiş bir kişi. Meclisten güvenoyu almasına bile gerek kalmıyor. Millet zaten yüzde 51 ile güvenoyunu vermiş. Milletten bu güvenoyunu alan kişi 5 yıl boyunca bu ülkeyi yönetmelidir. Bu modeli uygulayan ülkelerde sorunlar daha hızlı çözülüyor. İstikrar içinde daha hızlı hareket ediliyor. ‘Parlamento olmaz’ deniliyor. En güçlü parlamento modeli başkanlık sisteminde. Başkanlık sistemine geçince artık baraj kalmayacak. Her siyasi düşünce parlamentoda temsil edilme imkanına sahip olacak. Başkanlık sistemine geçildiğinde seçim barajları olmaz. Her düşünce parlamentoda temsil edilir. Yönetimi denetleyen, kanunları çıkartan güçlü bir parlamento. Başkanlık sistemi için kararı ben verecek değilim. Bunun kararını Recep Tayyip Erdoğan da verecek değil, Ahmet Davutoğlu da verecek değil. Bunun kararını verecek olan millettir” dedi.

Konuşmasının ardından seçim bürosunun açılışını yapan Mehmet Ali Şahin, daha sonra çocuklara dondurma ikram etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CANiK, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı orman projesi ile kutladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.04.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – CANiK, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Samsun'da gerçekleştirilen “CANiK Çocukları Geleceğe Kök Salıyor” etkinliğiyle kutladı.

Şirketten yapılan açıkalmaya göre CANiK, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı orman projesi ile kutladı. Samsun'da gerçekleştirilen “CANiK Çocukları Geleceğe Kök Salıyor” etkinliği kapsamında, CANiK çocuklarını temsilen fidan dikimi gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün CANiK için tahsis ettiği alanda gerçekleştirilen fidan dikim törenine, yönetim kurulu üyeleri, çalışanlar, çalışanların çocukları, eşleri, aileleri ve yakınları olmak üzere yaklaşık 300 kişi katılım sağladı. Festival havasında geçen etkinlikte, çocuklar için pamuk şeker ve kurabiye dağıtımı, yüz boyama aktivitesi ve sosis balon şovun yer aldığı eğlenceli bir alan oluşturuldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CANiK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Aral, CANiK olarak kuruldukları günden bugüne Türkiyeye katma değer yaratmayı sürdürürken, doğayı ve doğal kaynaklarımızı korumak için de üzerlerine düşen görevleri yerine getirme konusunda büyük bir hassasiyet gösterdiklerini belirterek, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza daha yeşil ve daha yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, CANiK'in genç nesilleri adına diktiğimiz fidanlar, tıpkı onlar gibi, yarınların köklü ormanına dönüşecek. Çocuklarımız geleceğe kök salarken, Samsun'daki ormanımız CANiK ailemizin başarılarının bir sembolü olarak yükselmeyi sürdürecek. Bu vesileyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, bütün evlatlarımız için barış ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum.” ifadelerini kullandı.

CANiK Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Komite Başkanı Didem Aral da bir taraftan üretirken diğer taraftan ekonomik hedeflerin ötesine geçerek toplumsal ve çevresel sorumlulukların farkında olmanın kendileri için çok değerli olduğuna dikkati çekerek, “Önceliklerimiz arasında daima geleceğin ve nesillerin korunması var. Bu ancak bugün, gelecek için yapılanlarla mümkündür. CANiK olarak kurumsal sosyal sorumluluk komitemizin farklı alanlarda yürüttüğü sürdürülebilirlikle ilgili, dünyamıza ve gelecek nesillere katkı sağlayacak her projeyi önemsiyoruz, desteklemeye devam edeceğiz.” açıklamalarında bulundu.

– “Dünyayı ve yaşanabilirliğini koruma umuduyla yolumuza devam edeceğiz”

CANiK ailesi olarak tüm dünyaya daha güzel bir gelecek bırakma hedefi ve sorumluluğuyla çalışmalara devam ettiklerini vurgulayan Aral, sözlerini şöyle tamamladı:

“2023 yılı sonunda temellerini attığımız ve 2024 yılının ilk ayından itibaren büyük bir şevk ve heyecanla çalışmalarımıza başladığımız CANiK Kurumsal Sosyal Sorumluluk Komitesi olarak, BM Global Compact Sürdürülebilirlik Amaçları rehberliğinde çok değerli bir yola çıktık. Bu kapsamda da Samsun'da evlatlarımızla ilk CANiK Hatıra Ormanı'nı yeşertmek için bir araya geldik. Çocuklarımızla birlikte gelecek nesillerin, soluyacak temiz havaya ve keşfedecek güzel ormanlara sahip olmasını gönülden istiyoruz. Onlarla birlikte bir fark yaratarak dünyayı ve yaşanabilirliğini koruma umuduyla yolumuza devam edeceğiz. Bu vesileyle, bu cennet vatanı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bizlere ve biricik çocuklarımıza armağan eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kıymetli silah arkadaşları başta olmak üzere, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Komitemize her zaman tam destek veren ve desteğini her zaman hissettiren Sayın Yönetim Kurulumuza ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hayrullah Zafer Aral'a teşekkür ediyorum.”