Şahin’den Gündeme Dair Değerlendirme

Şahin’den Gündeme Dair Değerlendirme

Yayın: 02.10.2015 12:13
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, son günlerde terör olayları nedeniyle sandıkların başka bir mahalleye taşınması tartışması ile ilgili olarak, “Benim hukuki görüşüm yasada bir değişiklik yapmadan seçim bölgesindeki sandıkların başka bir seçim bölgesine taşınmasını ben mümkün görmüyorum. Düşüncem bundan ibarettir. Bu konuda benim gibi düşünmeyen hukukçular da var” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, seçim bölgesi Karabük’te katıldığı bir program sonrası gazetecilerin gündeme dair sorularını cevaplandırdı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Cizre seçim kurulu başkanının Cizre’de bazı mahallelerde ki sandıkların başka bir mahalleye taşınacağıyla ilgili açıklamasından sonra Türkiye’nin gündemine oturduğunu belirterek, “298 sayılı seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütükleri hakkında ki kanunun yanılmıyorsam 3 ve 4’üncü maddelerine göre her muhtarlık bir seçim bölgesidir ve seçim bölgesi içerisinde de yeteri kadar sandık bölgesi oluşur. Dolayısıyla bu mevzuata dayalı olarak değerlendirme yaptığımızda bir muhtarlık sınırı içerisindeki sandıkların başka bir yerdeki mahalleye taşınması yasal açıdan doğru değildir diye değerlendirdim. Ama benim gibi düşünmeyen hukukçu arkadaşlarımızda var. Onlar da diyorlar ki bazı zorunlu sebepler ortaya çıktığında YSK anayasanın 79’uncu maddesindeki seçimlerin düzenli şekilde yapılmasıyla ilgili kendisine verilmiş olan görev bağlamında böyle sandıkların bir başka mahalleye, bir başka yere taşınmasına karar verebilir. Şu anda konu, biz ne kadar tartışırsak tartışalım YSK’nın gündemindedir. YSK bunu kendi arasında tartışıyor, bir karar verecektir. Anayasa gereği YSK’nın kararları kesindir. Onların vereceği karar ne ise her kes ona uymak zorundadır. Benim hukuki görüşüm yasada bir değişiklik yapmadan seçim bölgesindeki sandıkların başka bir seçim bölgesine taşınmasını ben mümkün görmüyorum. Düşüncem bundan ibarettir. Bu konuda benim gibi düşünmeyen hukukçular da var. Ama bütün bu tartışmalara son verecek olan kararı YSK, her halde bugün veya yarın ortaya koyacaktır diye düşünüyorum” dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN OKULLARA SALDIRISI

Terör örgütü PKK’nın eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullara yaptığı saldırıyı da değerlendiren Şahin, “İnsanlık tarihi boyunca bir çok terör örgütü faaliyette bulunmuş. Bunların önemli bir bölümünü şu anda kimse hatırlamıyor. Ama bu terör örgütleri içerisinde masum çocuklarımızın eğitim aldığı okullara yönelik eylemler yapanın insanlık tarihinde var olduğunu düşünmüyorum. PKK terör örgütü insani değerlerden tamamen uzak o bölgede haklarını, hukuklarını savunduklarını iddia ettikleri kürt vatandaşlarımızın çocuklarının eğitim yaptığı okullara o çocukların ölümüne yol açsa bile eylem yapabiliyorlar. İnsanlıktan yoksun böyle bir örgütün bu faaliyetlerini inanıyorum ki o çocukların anne ve babaları en iyi bir şekilde değerlendirecekler ve her eylemleri PKK terör örgütünün iç yapısını, amaçlarını daha da ortaya koyuyor. Biran önce bu sevdadan vazgeçmelerini tekrar tavsiye ediyorum” ifadesinde bulundu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”