SAKEM, İŞKUR VE HEM Arasında Protokol İmzalandı

SAKEM, İŞKUR VE HEM Arasında Protokol İmzalandı

Yayın: 27.01.2019 20:11
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM), Safranbolu Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü ve Karabük Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü arasında aktif iş günü hizmetleri işbirliği protokolü imzalandı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Karabük İşkur İl Müdür Vekili Mustafa Çalış’ın katıldığı imza töreni Safranbolu Kaymakamlığında yapıldı.

İmza töreni sonrası konu ile ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanımefendi himayelerinde tüm Türkiye’de başlatılan ve Osmanlı Mirası ilçemiz Safranbolu’nun pilot bölge seçildiği ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda belediye olarak başlattığımız 5 pet şişe getir, bez torbayı götür projemiz ile 3 haftadır binlerce bez torba vatandaşlarımıza hediye edilmiştir ve yine on binlerce plastik şişe geri dönüşüme kazandırılmıştır” dedi.

Safranbolu’nun tamamının ilgi gösterdiği ve destek verdiği proje kapsamında projenin çok daha geniş kitlelere ulaşması amacı ile İşkur, SAKEM ve Halk Eğitim Merkezi paydaşlığında bir protokol imzaladıklarını kaydeden Ürkmezer; “ Bu kapsamda ilk etapta 20 şer kişilik 4 grup halinde dikiş makinesi operatörlüğü kursu açmayı hedefliyoruz. Bu kursiyerlerimiz aynı zamanda günlük cep harçlığı niteliğinde ödeme yapılacak. Yine file örme ile ilgili bir kursumuz olacak. Burada da 15 kursiyerimiz file örmeyi öğrenerek hem aile bütçesine katkıda bulunacaklar hem de bir meslek sahibi olacaklar” diye konuştu.

Bu kurslarla birlikte çok daha fazla bez çanta ve fileyi vatandaşlara hediye edebileceklerini ifade eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ En başından beri projeye destek veren herkese teşekkür ediyor, protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ ile Ankara Medipol Üniversitesi Sosyalfest’te İş Birliği Yapacak

Yayın: 20.04.2024 13:03
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil ile Ekim’de Ankara’da yapılması planlanan Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’e ilişkin toplantı gerçekleştirdi.

Türkiye’nin milli sosyal bilimler hamlesi vizyonu doğrultusunda 2-3 Mart 2024’te Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in ikincisinin Ekim ayında Ankara’da yapılması planlanıyor. Bu kapsamda Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil’i ziyaret etti. Ziyarete, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Genel Sekreter Lütfü Köm, Sosyalfest Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Oruç Önalan da katıldı.Yapılan görüşmede Ekim’de paydaş üniversiteler ile birlikte düzenlenecek Sosyalfest’e dair fikir alışverişinde bulunuldu. KBÜ Rektörü Kırışık, Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Şengil’e yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verirken toplantıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil, ziyareti için KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’a teşekkür ederek, Sosyalfest’te iş birliğinde bulunmaktan ve Karabük Üniversitesi öncülüğünde paydaş üniversitelerle birlikte Sosyalfest’in ikincisine ev sahipliği yapacak olmaktan duyduğu heyecanı ve mutluluğu ifade etti.