SAKEM Yeni Döneme Hazırlanıyor

SAKEM Yeni Döneme Hazırlanıyor

Yayın: 04.09.2018 21:46
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesine bağlı Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) İlçe Halk Eğitim Merkezi, İŞKUR, İlçe Müftülüğü ve çeşitli kurumlarla işbirliği ile yüzlerce farklı branşta kurs eğitimleri veriyor.

SAKEM 2011-2018 dönemleri arasında mesleki, teknik ve sanatsal alanlarda 20 bin 195 öğrenciye ücretsiz kurs eğitimleri verdi. 974 branşta eğitim alan kursiyerler sertifika almaya hak kazandı. Meslek edindirme ve hobi kurslarıyla 70’den 70’e her yaş gurubu kursiyerin ilgi alanlarına göre verilen kurs eğitimlerinin yanı sıra, kişisel gelişim ve sosyal faaliyetlerle de kursiyerlerin gelişimine katkı sağlıyor. Pek çok konuda alanında uzman kişilerin verdiği seminer ve konferanslarla da kursiyerlerin ve vatandaşların ufkunu açan etkinlikler düzenlenyor. SAKEM yaygın eğitim konusunda en iyi temsil eden kurum olabilmek amacıyla, yaptığı tüm çalışmalarda başarılı ve model bir rol üstlenmekte.

SAKEM Genel Koordinatörü Münevver Esen’in verdiği bilgiler doğrultusunda, örgün eğitimini tamamlayamamış meslek edinmek isteyen bireylerin eğitim gereksinimlerini karşılamak için herhangi bir yaş sınırlaması yapmadan tüm vatandaşlara eğitim veriliyor. Kurs bitiminde kursiyerlere Halk Eğitim onaylı Sertifika verilerek, kursiyerlere eğitim aldıkları sektörde iş bulma olanağı da sağlıyor.

Eğitimin yaşam boyu devam ettiği algısını güçlendirerek katılımı artırmak, eğitime yatırım yaparak bireyi üretken kılmak amacıyla SAKEM’de kurs eğitimlerine yeni dönemde devam edileceğini belirten Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer şu sözlere yer verdi’’ Usta-çırak ilişkisinin öğretilerini modern eğitim sistemlerinin ilke ve prensipleri doğrultusunda kaliteden ödün vermeden sunmaya çalışıyoruz. SAKEM eğitim kalitesinde yenilikçilik, akılcılık, bilimsellik, katılımcılık ve süreklilik ilkeleri doğrultusunda hizmet vermeyi sürdürecek’’dedi.

SAKEM 2018-2019 eğitim dönemi için 8 ayrı şubesinde kayıtlara devam ediyor. Online başvurular ise www.sakem.org adresinden yapılmakta.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ ile ilgili paylaşım yapan 8 kişi gözaltına alındı

Yayın: 28.03.2024 14:00
Paylaş:
A+ A-

Son günlerde Karabük Üniversitesi’nde HIV ve HPV vakalarında artış olduğu iddiaları sosyal medyada gündem oldu… Bu iddialarla ilgili yapılan paylaşımlar sonrası 8 kişi gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi’nde yaşanan olaylarla ilgili internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” niteliğinde paylaşımlar yaptığı tespit edilen 10 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Başsavcılığın talimatı üzerine, emniyet ekiplerince 8 şüpheli gözaltına alınırken 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyonların devam ettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Sosyal medyada Karabük Üniversitesi’nde okuyan Türk öğrencilerin, Afrika ülkelerinden gelen öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ve HIV belirtileriyle hastaneye başvurduğu ve bu sebeple hastanelerde yoğunluk oluştuğu iddia edilmişti.

KARABÜK’TE GÖZ ALTILAR OLACAK MI?

Karabük Üniversitesi ile ilgili sosyal medyada paylaşım yapan 8 kişi göz altına alınırken, Karabük’te de bu şekilde iddialarda bulunarak açıklamalar yapan ve ve sosyal medya da paylaşım yapan kişi veya kişilerinde göz altına alınıp alınmayacağı merak edilirken, Karabük’te de göz altıların olup olmayacağı konuşuluyor.