SAKEM’de Sinema Gösterimi Etkinliği

SAKEM’de Sinema Gösterimi Etkinliği

Yayın: 01.08.2018 00:15
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesine bağlı Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açtığı kurs eğitimlerinde çocukları ve gençleri birçok alanda geleceğe hazırlıyor. Sosyal faaliyetler kapsamında Aslanlar SAKEM merkez binada çocuklar için sinema gösterimi etkinliği düzenlendi.

Yaz döneminde farklı branşlarda eğitim alan 6-15 yaş arası çocuklar ve gençlere kurs eğitimleri dışında sosyal faaliyetler kapsamında etkinlikler düzenleniyor. SAKEM Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatları canlandırmanın yanı sıra Türk kültürünün tarihteki önemli İsimlerini de yeni nesillere tanıtma noktasında önemli adımlar atıyor.

Sinema gösteriminde güldürü ve mizah ustası Nasreddin Hoca’nın güldürürken düşündüren üslubu ile canlandırılan ‘’Nasrettin Hoca ve Deli Oğlan’’filmi çocukların beğenisine sunuldu.

Gençlerin ve çocukların geleneklere bağlı aynı zamanda çağa uygun eğitim almaları konusunda SAKEM’de güzel çalışmalar gerçekleştiriliyoruz diyen Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer şu sözlerle devam etti ‘’Nasrettin Hoca mizahı, halkın sorunlarıyla beslenen ve birlikte yürüyen, toplumsal kültüre, eğitime önem veren, Türk halkının mizahıdır. Yeni kuşakların bu değeri tanımaları ve geleceğe taşımaları açısından önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum’’dedi

Sinema gösteriminde çocuklara patlamış mısır ve içecek ikram edilerek, hoşça vakit geçirmeleri sağlandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Temizlik İşleri Ekipleri Dere Yataklarında Temizlik Çalışmalarına Başladı

Yayın: 19.04.2024 14:43
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediyesi Şehir merkezinde ki dere yataklarında oluşan çöp, çamur gibi birikintiler halk sağlığı acısından risk oluşturmakla beraber, görüntü ve çevre kirliliği oluşturmaktaydı. Bunun üzerine harekete geçen Temizlik İşleri ekiplerimiz dere yataklarında temizlik çalışmalarına başladı.

Böylece dere yataklarını dolduran katı atık, ot ve çamurlar temizlenerek, hem oluşabilecek kötü koku, sinek ve su taşkınlarının önüne geçildi, hem de görüntü kirliliği ortadan kaldırılmış oldu.

Ayrıca iş makinelerin ulaşamadığı menfez altlarına da giren belediye ekiplerimiz buradaki çöp ve atıkları da temizlediler.

Dere yatakların temizlenmesi, Temizlik İşleri ekiplerimiz tarafından farklı bölgelerde devam edecektir.