“Saklı Cennetin Yolu Şeker Kanyonu” Projesi Tanıtıldı

“Saklı Cennetin Yolu Şeker Kanyonu” Projesi Tanıtıldı

Yayın: 17.12.2015 10:13
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Yenice İlçe Kaymakamlığı’na bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve BAKKA tarafından desteklenen “Saklı Cennetin Yolu Şeker Kanyonu” projesi, düzenlenen toplantıyla start aldı.

Şeker Kanyonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Yenice Kaymakamı Oğuz Cem Murat, projenin Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından yürütülen 2015 yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı’nda yer aldığını söyledi.

Proje süresinin 9 ay olduğunu belirten Kaymakam Murat, projenin genel amacını katılımcılara anlatarak, “Şeker kanyonunda bir takım aktivite ve yatırımlarda bulunacağız. Çok kapsamlı bir faaLiyet olacak. Eğitim, kültürel, spor ve yatırım anlamında faaliyetlerimiz bulunacak.TR81 bölgesinde üç ilimiz BAKKA’ya bağlı bütçe imkânları kısıtlı. Bu kısıtlı imkânlara rağmen güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Az maliyetle çok işler yapmaya çalışacağız. Yenice bu bölgede çok nadide bir yer. Ormanları ile muazzam bir coğrafyaya sahip bir yer. Yenice ormanları çok önemli. Buraya dışarıdan gelen insanlar bu güzelliği görüp gezince kendilerinde bir iz bırakıyor” dedi.

BAKKA Genel Sekreteri İbrahim Kuzu ise, bölgede turizm olduğunu ancak arzu ettikleri bir noktada olmadığını belirterek, “Turizm kaynakları kısıtlı olduğundan çok kapsamlı bir turizm faaliyeti yapmak mümkün değil. Tablonun dışına çıkmak gerekiyor. Akçakoca’dan Sinop’a kadar Karadeniz sahilinde ve iç kısmında bir çok turistlik alan var. Yapılması gereken bütün bu alanı toplu planlayım vatandaşların 4-5 gün vakit geçirip gezebileceği bir yapıya geçmek gerekir. Turistin mutlu ayrılmasını sağlamamız lazım. Yabancı turistte bölgeye çok az geliyor. Bölgede Safranbolu yabancı turist çekiyor. Arap turistleri doğru hamle yaparsak buraya çekme şansımız var. Geniş bir alan ve ortak planlamaya gitmemiz lazım. 2016 yılında öncelikli hedefimiz bu olacak. Orman’dan tutun kültür turizmine kadar her şey bu bölgede mevcut” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Özden, Yenice Anaokulu Müdürü Nimet Ayan ve Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Mahir Emre Doğuş’un katılımcılara proje hakkında bilgi verdiği toplantıya BAKKA yöneticileri, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, Çalışma ve İş Kurumu Karabük İl Müdürü Coşkun Güven ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ ile ilgili paylaşım yapan 8 kişi gözaltına alındı

Yayın: 28.03.2024 14:00
Paylaş:
A+ A-

Son günlerde Karabük Üniversitesi’nde HIV ve HPV vakalarında artış olduğu iddiaları sosyal medyada gündem oldu… Bu iddialarla ilgili yapılan paylaşımlar sonrası 8 kişi gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi’nde yaşanan olaylarla ilgili internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” niteliğinde paylaşımlar yaptığı tespit edilen 10 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Başsavcılığın talimatı üzerine, emniyet ekiplerince 8 şüpheli gözaltına alınırken 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyonların devam ettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Sosyal medyada Karabük Üniversitesi’nde okuyan Türk öğrencilerin, Afrika ülkelerinden gelen öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ve HIV belirtileriyle hastaneye başvurduğu ve bu sebeple hastanelerde yoğunluk oluştuğu iddia edilmişti.

KARABÜK’TE GÖZ ALTILAR OLACAK MI?

Karabük Üniversitesi ile ilgili sosyal medyada paylaşım yapan 8 kişi göz altına alınırken, Karabük’te de bu şekilde iddialarda bulunarak açıklamalar yapan ve ve sosyal medya da paylaşım yapan kişi veya kişilerinde göz altına alınıp alınmayacağı merak edilirken, Karabük’te de göz altıların olup olmayacağı konuşuluyor.