Şarj İstasyonları Aktif Olarak Kullanılıyor

Şarj İstasyonları Aktif Olarak Kullanılıyor

Yayın: 15.02.2018 20:29
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Dr. Fatih Ürkmezer’in talimatı doğrultusunda, Safranbolu’da şehrin üç noktasına konulan akülü tekerlekli sandalye kullanan engelliler için “Engelli Aracı Şarj İstasyonu” vatandaşlara hizmet veriyor.

Nüfusun önemli bir bölümünü teşkil eden engelli vatandaşların yaşam kalitesinin arttırılması, kendi kendine yetmeleri ve tüm imkanlardan yararlanmalarının temel öncelikleri olduğunu belirten Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Dr. Fatih Ürkmezer, “Her in-sanın başına gelebilecek olan bu durum karşısında duyarlı olmalıyız, engelli insanlara acımak yerine, onları hayata bağlayacak davranışlarda bulunup yaşamlarını kolaylaştırarak mutlu olmalarını sağlamalıyız. Engelli Araçları için Şarj İstasyonları vatandaşlarımızın yolda kalmamaları için önemli bir uygulama, üç noktada hizmete sunduğumuz istasyonların aktif olarak kullanıldığını görmek beni memnun etti. Engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Engellilerimizin toplumun diğer bireyleriyle eşit pozisyonda yer alabilmeleri için desteklenmesi yalnızca devletin değil, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve toplumun diğer kesimlerinin de ortak görevidir” ifadelerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”