Şehit Akpınar İçin Lokma Dağıtıldı

Şehit Akpınar İçin Lokma Dağıtıldı

Yayın: 09.02.2018 21:51
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi tarafından Afrin bölgesine düzenlenen ‘Zeytindalı Harekatı’nda şehit olan Ömer Bilal Akpınar ve tüm şehitlerimiz için lokma dağıtımı yapıldı.

Misakı Milli Demokrasi Anıtında yapılan lokma dağıtımına Karabük Valisi Kemal Çeber, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Şehit Akpınar’ın babası İsmail Akpınar ve dedesi Ahmet Güngör, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Lokma dağıtımı sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Vali Çeber, “Bugün hem tüm Türkiye’de hem de ilimizde konuşulan şudur, ‘Karabük en güzel şekliyle şehidine sahip çıktı.’ Herkes bana şunu sordu, ‘Neyi yapabiliriz?’ Herkes en fazla ‘Neyi yapabiliriz?’ diye uğraştı. Tüm Karabüklü vatandaşlarımıza, Safranbolulu vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Şehit Ömer Bilal Akpınar’ın ailesi için evlat kaybı anlamında en büyük acı olduğunu ancak hepimiz içinde en büyük gurur diyen Vali Çeber, ” Karabük olarak 59’uncu şehidimizi verdik. Bu memlekete bu vatana hiç kimsenin bir şey yapması mümkün olmayacaktır. Şehitlerimizin şefaati koruyacaktır. Şehit ailemize de metanetlerinden dolayı, böyle evlat yetiştirdiklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Şehit babası İsmail Akpınar ise kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederek, “Vatanım sağolsun” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Havza’da Festival Kutlama Komitesi toplandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.04.2024 12:24
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Havza ilçesinde düzenlenecek 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festivali için oluşturulan Festival Kutlama Komitesi ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Atatürk'ün Havza'ya gelişinin 105. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde 29.'sunun yapılması planlanan 25 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Termal Turizm Festivali Kutlama Komitesi için ilk toplantı Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat başkanlığında yapıldı.

Havza Kaymakamlığı makamında gerçekleştirilen toplantıda, festival kutlamaları kapsamında yapılacak faaliyetler hakkında bir takvim oluşturuldu.

Kaymakam Ayvat, festivalin adına yakışır kutlanması için gerekli tüm hazırlıkların yapılacağını belirterek, “Bu sene festivalde Atatürk'ün Havza'ya gelişinin 105. yıl dönümünü kutlayacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 18 gün kalarak Milli Mücadele'nin temelini attığı Havza'nın Cumhuriyet tarihinde yeri ve önemini bu festivalde bir kez daha vurgulayacağız. Şimdiden festivalimize emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise “Festivalin startını bu toplantı ile vermiş olduk. Uzun süredir şehitlerimiz, pandemi ve yaşanan deprem felaketi nedeni ile 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festivali'ni kutlayamadık. İnşallah bu yıl Atatürk'ün Havza'ya gelişinin 105. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde festivalimizin 29.'sunu düzenleyeceğiz. At yarışları, konserler, güreşler, yayla şenliklerimiz ve resmi kutlama programımız ile güzel bir festival tertip etmek için çalışmalarımıza başladık. Havzalı hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.