SGK’dan Borç Takibi Açıklaması

SGK’dan Borç Takibi Açıklaması

Yayın: 04.01.2020 07:55
Paylaş:
A+ A-

Karabük İl Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü tarafından sosyal medya platformları üzerinden kurumla ilgili haber yapılması üzerine açıklama yapıldı
Yazılı olarak yapılan açıklamada intihar ederek hayatını kaybeden Kardemir Karabükspor’un eski yöneticilerinden Mahir Acar’ın vefatı ile birlikte, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen işlemlere bağlı olarak, Karabük Valiliğinin yersiz hedef gösterildiği belirtildi.
Açıklamada,

Son günlerde Karabük gündeminde 21.02.2018 – 29.05.2018 tarihleri arasında Karabük spor Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapan değerli Karabük cemiyet insanı Sayın Mahir ACAR’ın vefatı, tüm Karabük’lüler gibi Kurumumuz çalışanlarını da derinden üzmüştür. Bu vesile ile merhum Mahir ACAR’ın yakınlarına eş ve dostlarına baş sağlığı, kendisine de Allah’tan rahmet dileriz. Merhum Mahir ACAR beyin vefatı nedeniyle bazı basın yayın kuruluşları ile sosyal medya platformlarında gerçeği yansıtmayan yönlendirici ve Kurumumuzu itham eden haberler yapılması üzerine bu açıklamanın yapılması hasıl olmuştur.

Bilindiği üzere Sosyal Güvenlik Kurumu, 16 Mayıs 2006 tarihinde üç büyük sosyal güvenlik kurumu olan SSK Bağ-Kur ve Emekli Sandığının birleşmesiyle oluşan, vatandaşlarımızın sosyal güvencesini sağlayan Ülkemizin köklü kurumlarından biridir.

Ülkemizde sunulan Sağlık Sisteminin, Emekli Aylık ödemelerinin, Yol gündelik, iş göremezlik, Şehit yakını ve Gazilerimize bağlanan aylıklar vb. ödemelerinin finansmanını sağlayan kurumdur. Diğer tanımla sosyal güvenlik kurumu sağlık hizmetini sunan değil, sağlık sistemini finanse eden, geri ödeme kurumudur. Tüm yapılan işlemler 5510 Sayılı Kanun’un 88 incimaddesi ve 6183 Sayılı Kanun’un 35 incimaddesi gereği kanun koyucunun Sosyal Güvenlik Kurumuna yüklediği ödev ve sorumluklar gereğidir.

Merhum Mahir ACAR’ın vefatı ile birlikte, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen işlemlere bağlı olarak, Valiliğimizin yersiz hedef gösterilmesi, Türkiye genelinde Karabük sporun dışında hiçbir spor kulübü borçlarının takibi yapılmadığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

Bir çoğumuzun taraftarı olduğu SGK ve Vergi borcu bulunan büyük kulüplere de geçmişte ve günümüzde takip, e-haciz ve tahsilat işlemlerinin uygulandığı, ayrıca Karabük’ün dışında İstanbul, Adıyaman, Zonguldak, Sakarya, Sivas, Şırnak, Bursa, İzmir, Elazığ, Rize, Van, Balıkesir, Trabzon, Diyarbakır, Kastamonu, Şanlıurfa, Tekirdağ, Çanakkale, Hatay, Erzurum, Eskişehir, Bolu, Antalya, Ordu, Kahramanmaraş, Kırşehir, Osmaniye, Çorum, Batman  vb. 81 ilimizde borcu olan spor kulüplerine-Kulüp Yönetici ve Yönetim Kurulu üyelerine aynı uygulamaların yapıldığı görülmektedir.

Özellikle sadece Karabük spor kulübünün borçlarının takip edildiği, diğer illerde spor kulüpleriyle ilgili bir şey yapılmadığı, diğer spor kulüplerinin eski-yeni yöneticilerine dönemsel sorumlulukları nedeniyle takip yapılmadığı iddiaları gerçeklerle bağdaşmayan, tek taraflı sübjektif değerlendirmelerdir. Söz konusu prim borçlarına ilişkin dönemsel sorumluların tamamına(Toplam 72 kişi) ödeme emirleri gönderilmiş, ancak 02.01.2020 tarihi itibariyle halen eski ve yeni yöneticilerin şahsi mal varlıklarına yönelik haciz işlemi uygulanmamıştır. Tüm işlemlerin yasal prosedüre uygun olarak yapılmakta olduğunu deklare eder”

Yorumlar

  1. ali tel

    bir devlet kurumu aslında normal yapması gerekeni yapmış.ancak bunun suçlusu mahir abimiydi.bu olaylar buraya gelene kadar nerede bu memlekete sevdalı olanlar.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor, Mehmet Ali Yılmaz’ın başkanlığında önemli başarılara imza attı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor, hayatını kaybeden onursal başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın kulüp başkanlığı döneminde 4 kupa kazandı.

Trabzon'da 21 Ekim 1948'de dünyaya gelen Yılmaz, İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. Yılmaz, iş insanı, medya patronu, siyasetçi ve spor yöneticisi olarak tanındı.

1982-1983 sezonunda Trabzonspor'un 8. başkanı olarak seçilen Mehmet Ali Yılmaz, bu görevini 1987-1988 sezonun ortasına kadar sürdürdü. Bir yıllık aranın ardından 1989'da tekrar başkanlık koltuğuna oturan Yılmaz, 1992'ye kadar görevde kaldı. Üçüncü başkanlık dönemi 1996'nın sonundan 2000 yılının sonuna kadar devam eden Mehmet Ali Yılmaz, kulüpte en uzun süreyle başkanlık yapan kişi oldu.

Trabzonspor, Yılmaz'ın başkanlığı döneminde 1982-1983 sezonunda Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1983-1984 sezonunda lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası, 1984-1985 sezonunda Başbakanlık Kupası olmak üzere 4 kupa kazandı.

Kulüpte 1988'de yapılan Divan Başkanlık Kurulu'nda verilen önergeyle Mehmet Ali Yılmaz, kulübün onursal başkanlığı ünvanını elde etti.

Yılmaz, bordo-mavili kulüpte tesisleşmenin de ilk adımlarını attı. Mehmet Ali Yılmaz'ın ismi kulübün mevcut tesislerine verildi.

Mehmet Ali Yılmaz, 1991 genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden Trabzon milletvekili seçilerek, 49 ve 50. hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yaptı.

Mehmet Ali Yılmaz'ın Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonu özerk bir yapıya kavuştu. Yılmaz, futbolda havuz sistemini düzenleyen kişilerden biri oldu.