Sinek Yuvası Atık Lastikler Toplanıyor

Sinek Yuvası Atık Lastikler Toplanıyor

Yayın: 28.03.2018 22:10
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü tarafından sivrisineklerin üreme alanları olan Atık Oto Lastikleri tespit edilmiş ve şehir merkezinden toplanmıştır.

Oto Lastikçileri ise lastiklerin içerisine su girip, sivrisinek üreme alanı oluşturmayacak şekilde muhafaza etmeleri konusunda uyarılarda bulunulmuştur.

Karabük Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; “Sivrisineklerin üreme alanları göl, bataklık ve her türlü kirli, durgun sulardır. Evlerimizdeki saksı altlarında biriken sularda bile sivrisinekler üreyebilir. Çünkü sivrisinekler yumurtalarını buldukları su birikintilerine bırakırlar. Bu yumurtalar larva ve pupa evrelerinden sonra uçkun evresine geçerek insanlara yaşam alanlarında rahatsızlık verirler. Bu yüzden evlerimizde ve bahçelerimizde olan açık su kaynaklarını yok ederek ya da düzenli olarak değiştirerek sivrisinek üreme alanlarını yok etmeliyiz. Böylece daha rahat bir ortamda yaşamımızı sürdürebiliriz” denildi.

Toplanan atık lastikler ise polis okulunda eğitimlerde kullanılmak üzere Emniyet Müdürlüğü Polis Meslek Yüksek Okuluna teslim edilmiştir.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Ters Yönde İlerleyen Otomobile 9 Bin 574 Lira Ceza

Yayın: 25.04.2024 09:55
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te ters yönde ilerleyen otomobile 9 bin 574 lira idari para cezası uygulandı.

Karabük-Ankara kara yolunda ters yönde ilerleyen otomobilin görüntüsünün sosyal medyada yer alması üzerine polis ekiplerince çalışma başlatıldı. Çalışma sonucu aracın plakası tespit edildi.

Aracın sahibine, tescil plakası üzerinden, ters yönde ilerlemesi ve muayenesinin olmaması dolayısıyla toplamda 9 bin 574 lira idari para cezası kesildi.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!