Soğuksu Mahallesi’nde ‘TOKİ’ gerginliği

Soğuksu Mahallesi’nde ‘TOKİ’ gerginliği

Yayın: 27.06.2022 17:08
Paylaş:
A+ A-

 Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili uzun zamandır kentsel dönüşümde mağduriyet yaşayan Soğuksu’da mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

İÇERDE BAŞLAYIP DIŞARDA DEVAM ETTİ

Muhtarlık Ofisi’nde gerçekleşen toplantıda ilk tartışma yer seçimi konusunda yaşandı. Muhtarlık ofisindeki dar alanda sıkışan mahalle sakinleri toplantının bina dışında yapılması için ısrar edince Başkan Vergili toplantıya dışarda devam etti.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SIKINTI BÜYÜK

Soğuksu Muhtarı Hüseyin Karagöz’ün mahalle sorunlarını dile getirdiği toplantıya kentsel dönüşümde yaşanan mağduriyetler damgasını vurdu. Muhtar Karagöz, yaptığı konuşmada “TOKİ vatandaşlardan 117 bin liraya ‘Size ev vereceğiz’ diye imza attırdı. Evler bitip kuralar çekildikten sonra bankaya giden vatandaşlar 197 bin liradan başlayıp 235 in liraya kadar çıktığını öğrendiler. İşinize geliyorsa alın, işinize gelmiyorsa almayın denildi. Sözleşme yapıldıysa bir anlaşmaya gidildiyse neden bir nüshası vatandaşa verilmiyor” dedi.

BELEDİYE 70 DAİRE BAĞIŞLADI

“Kentsel dönüşüm konusunda son kez konuşuyoruz ve konuyu kapatıyorum. Bundan sonra soru soran olmasın” diyen Vergili “Soğuksu’daki kentsel dönüşüm benim Belediye başkanlığı dönemimden önde başlamış bir konudur. Ben bu kentsel dönüşümün en iyi ve en ucuz şeklide yapılması için efor sarf ettim. Bu mahallede yapılan iki kentsel dönüşümle ilgili belediyenin 65-70 dairesi varken bunların tamamından feragat ettim, mahallelinin payına düşen fiyatın düşmesini sağladım.

BAŞKAN YENİ DÖNEM İÇİN TARİH VERDİ

Belediye Başkanı Rafet Vergili, kentsel dönüşümün başlayacağı tarihi vererek süreçle ilgili yeni bilgileri paylaştı; “Bu sene içerisinde kentsel dönüşüm için yeniden değerlendirme toplantısı yapılacak ve yıkımlar yapılacak. Yeni binalar da yapılacak. 3,5 sene kaybettik. Şu anda her şey normal ilerleseydi Bayırmahalle’nin kentsel dönüşümü şimdiye kadar bitmişti. Uydurma hadis, uydurma ayetleri söyleyen hocalar gibi konuşanlar var bu mahallede. Bilgi kirliliği had safhada.”

MAĞDURİYETİNİZİ HÜSEYİN ERER’E SORUN

Kentsel dönüşüm olmaması durumunda bölgenin yeniden imara açılmasını talep eden vatandaşlara, “Adatepe’ye gidip bakın bakalım yapabilmişler mi. Adatepe’de imar değişikliği yaptık. İçinizden biri çıkar bütün mahalleyi rezil eder, bırakın bu işleri” şeklinde karşılık veren Başkan Vergili yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak da eski Belediye Başkanı Hüseyin Erer’i işaret ederek, “Onu gidip Hüseyin beye sorsaydınız zamanında” ifadelerini kullandı.

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitap ile Yazar Tuğba Turan’ın Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)