Kısıtlamaya Uymayan 20 Yaş Altı İki Kişiye Ceza

Kısıtlamaya Uymayan 20 Yaş Altı İki Kişiye Ceza

Yayın: 17.12.2020 19:56
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te korona virüse karşı alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 20 yaş altı iki kişiye kısıtlamayı ihlal ettiği gerekçesiyle idari para cezası kesildi.
Karabük İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında kentin birçok noktasında denetimlerini sürdürüyor. Kentin en yoğun caddesi olan Kemal Güneş Caddesi’ne vatandaşlar Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgusu yapıldıktan sonra alınıyor. Polis ekipleri kimlik kontrolü için yabancı uyruklu bir genci durdurdu. 20 yaş altı olduğu tespit edilen genç saat 13.00-16.00 saatleri dışında sokağa çıktığı için kısıtlama ihlali nedeniyle idari para cezası kesilerek evine gönderildi.
Öte yandan, 14 yaşında bir çocuğunda sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince idari para cezası kesildi.

Yorumlar

  1. herşey insan için

    Buda gecer ama tarih bunuda yazar.Ortada bir vürüs var bu tartişma götürmz kesin ama vurusun ölduruculuğu bulaşması etkıleri tedavısı konusunda bir çok tartişma var.restorontlar kapatıldı cafeler yemek yeme yerleri kapalı sadece pakaet servis var iyi güzel amaç neinsanlar kalabalık oluşturmasın bu mekanlarda hastalık yayılmasın iyi güzel,koto yollarda tüm restorant cafeler mağazalar acık insablar kalbalık şekilde burlarda konaklıyor yıyıyor iciyor saatlerce oturuyor. ne anladım ben bu işten ondan sonra sen 19 yaşindakı genci bell saatler dısında sokağa cıkartmıyorsun.niye belli satler dısında vurus tehlıkesı var galiba.heralde köleliğealiştırma bu modeler.yani düşünümn ki elektirik insanı çarpar ama belli satlerde dokunu bir şey olmaz dese birisi ne dersiniz.covıd hastalarına yuzde 90 hastalığı eve 10 15 gun dınlenerek karantınada verılen favırap denen ilaçla atlatıyor 10 gun sonrada test falanda yapılmıyor ee sen iyieştin cık sokağa denıyor tekrar test mest yok .CORONA hala dünyada bir yılda zature ve ust solunum yolu hastalığından rutun olarak ölen insan sayısını geçmedi.COORNA bitiyor şimdide aşi ve ilaç safhasına geciliyor.bakalım neler görecez daha.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeniköy Kemerköy Enerji, Milaslı çocuklara “Gezici Tiyatro” gösterileri düzenledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Yeniköy Kemerköy Enerji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Milas bölgesindeki okullarda çevre temalı “gezici çocuk tiyatro” gösterileri düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 16-18 Nisan'da Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatro oyuncuları tarafından sergilenen oyunlarla çocuklar coşku dolu bir gün geçirdi.

Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatrocular tarafından sergilenen “Hayalci Tırtıl” isimli tiyatro oyunu ile çocuklar gün boyu doyasıya eğlendi.

Masal kahramanları ile sohbet edip interaktif şekilde oyuna dahil olarak oyun içerisinde yer alan çocuklar, etkinlik boyunca eğlendiler.

Keyifli bir gün geçiren çocuklar, gösteri sonunda kendilerine sunulan ikramlar ve minik hediyelerle evlerine döndüler.

– “Oyun yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaştı”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdürü Erol Demir, çocuklara sanatı, sosyalleşmeyi ve tiyatro kültürünü aşılamanın çok kıymetli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, uzun süredir bölgemizdeki okulları destekliyoruz. Özellikle köy okullarının fiziksel koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra öğrencilerin daha geniş bir perspektifle dünyayı algılamaları için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda profesyonel tiyatro oyuncularının sergilediği, çevre bilincini ve hassasiyetini artıran 'Hayalci Tırtıl' isimli çocuk oyununu bölgemizdeki ilkokul öğrencileri ile buluşturduk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında oyun bölgemizdeki 3 okulda sergilendi ve yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaşmış olduk. Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, bölgemizdeki okullara nitelikli eğitim prensipleri çerçevesinde yaptığımız çalışmalarla destek olmaya devam edeceğiz.”