Sopalı cinayette 3 Suriyeliye ağırlaştırılmış müebbet çıktı

Sopalı cinayette 3 Suriyeliye ağırlaştırılmış müebbet çıktı

Yayın: 13.03.2019 19:31
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde 2014 yılında meydana gelen olayda yaşlı adamı sopayla döverek öldüren 3 Suriyeli ağırlaştırılmış Müebbet hapis cezasına çaptırıldı.

19 Kasım 2014 yılında Karabük’ün Eskipazar ilçesinde Rahmi Kayacuk’un (64) evinde elleri iple bağlanıp sopayla dövülerek öldürülmesi ve eşi Halime Kayacuk’un (63) ağır yaralanması olayının şüpheleri olan 3 Suriyeli gencin Karabük Ağır Ceza Mahkemesinde görülen mahkemelerinde karar çıktı.

5 yıl önce Eskipazar’ın Büyük Yayalar Köyü Durmuşlar Mahallesi’nde büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarının bulunduğu mandırasında işe aldığı 3 Suriyeli tarafından elleri ve ayakları bağlanarak sabah kahvaltısında sopayla dövülen Rahmi ve Halime Kayacuk çiftinden yaşlı adam hayatını kaybetmiş eşi ise ağır yaralı olarak bulunmuştu.

Yaşlı adamı öldürerek üzerindeki para ve cep telefonunu aldıktan sonra kaçan ve Gaziantep’te yakalanan Suriyeli Abdulcebbar Abbud, Derwiş Dakka ve Muhammad Sahra Karabük 1. Ağır Ceza mahkemesinde devam eden yargılamaları tamamlandı. Mahkeme heyeti tarafından 3 Suriyeli gence Rahmi Kayacuk’u ‘Nitelikli Kasten Adam Öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çaptırdı. Heyet ayrıca her 3 Suriyeli’ye yağman suçundan 12’şer yıl, Halime Kayacuk’u da ‘Öldürmeye teşebbüs’ tende 18’er yıl hapse mahkum etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eflani’de Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni Kursu Verildi

Yayın: 20.04.2024 13:38
Paylaş:
A+ A-

“Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni” kursu

Eflani İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Eflani Şehit Hasan Yılmaz Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan “Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni ve Sanitasyon” kursuna 24 kişi katıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekin Şenol, yaptığı açıklamada, kurs talebinde bulunan çiftçilerle, Eflani Şehit Hasan Yılmaz Halk Eğitimi Merkezi’nde bir araya geldiklerini belirterek, çiftçilerden gelen taleplere çözüm önerileri sunduklarını bildirdi.

Kursiyerleri, hayvan yetiştiriciliği ve hastalıkları konusunda bilgilendirdiklerini vurgulayan Şenol, hayvancılıkta verim, kalite ve sürdürülebilirliği hedeflediklerini kaydetti.

Şenol, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık’ın, kursiyerlere Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çalışmaları hakkında da bilgi verdiğini belirtti.

Kursa davet ettikleri Karabük Üniversitesi akademisyenleri Doç. Dr. Şahin Çadırcı ve Dr. Öğretim Görevlisi Alper Çağlayan’ın, çiftçilerin sorularını yanıtladığını aktaran Şenol, “İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcımız Erdal Kaya, sahadaki tecrübelerini kursiyerlerle paylaştı. Eğitimleri başarıyla tamamlayan 24 kursiyer, belge almaya hak kazandı.” ifadelerini kullandı.