Sözen: “2018 Zirve Yılı Olacak”

Sözen: “2018 Zirve Yılı Olacak”

Yayın: 02.02.2018 09:08
Paylaş:
A+ A-

İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantıları dün Ahmet Sözen başkanlığında start aldı. İl Özel İdaresi Meclis toplantı salonunda yapılan toplantıya İl Genel Meclisi üyelerinin tamamı katıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen toplantının açılışında yaptığı konuşmada; Akılcı planlamalar meclis üyelerinin takibi, çalışanların gayreti ile 2018 yılının kamu yatırımları ve kırsalda uygulanacak projelerle zirve yılı olacağını söyledi.

Karabük İl Özel İdaresinin Karabük halkının refah düzeyinin, yaşam kalitesinin ve memnuniyetinin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla çağın gereklerini de dikkate alarak, en iyi şekilde hizmet vermenin azmi ve gayreti içerisinde oldğunu ifade eden Başkan Sözen konuşmasının devamında şunları söyledi: “İl Genel Meclisimiz 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu gereğince, gündemdeki konuları görüşmek ve karara bağlamak üzere her ayın ilk haftası beş işgünü çalışmaktadır.

“İl Genel Meclisi üyelerinin toplantılara katılma görevi dışında, komisyonlarda da görevleri bulunmaktadır. Yine bu beyanda İl Özel İdaresinin geçmiş yıllara ait hesaplarının denetimi için oluşturulan Denetim Komisyonlarında da görevleri bulunmaktadır. Şu an Denetim Komisyonu çalışmaları da devam etmektedir.

Şubat ayı İl Genel Meclisi toplantılarımızda; Bulak Mencilis Mağarası ile Cam Teras ve kafeteryasının giriş gezi ücretlerinin belirlenmesi, Safranbolu Ovaköseler Siyamoğlu Mahallesinin içme suyu tahsisi, Safranbolu İncekaya turizm tesis alanı faaliyeti imar planı, Tokatlı Köyü uygulama imar revizyon planının yapılıp yapılmaması, Yenice Tır Köyü Şimşir Deresi Hes projesi uygulama imar planı yapılıp yapılmaması, Yenice İlçesi Ibrıcak Köyü Kadı Mezarlığı yolunun yol ağına alınıp alınmaması, İdaremiz servis araçları ile ilgili önergenin karara bağlanması, Safranbolu Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesine ödenek aktarılıp aktarılmaması, Mülkiyeti hazineye ait olan ve idaremize tahsisli olan taşınmazın tahsisinden vazgeçilmesi veya tahsisin devam etmesi ile ilgili komisyon raporlarını karara bağlamış olacağız.

Ayrıca, Valilik Makamından gelen ek gündem maddelerini ve siz İl Genel Meclis üyelerimizden gelen yazılı ve sözlü önergeleri görüşüp karara bağlayacağız.
Şubat ayı içinde olmamız hasebiyle, 2018 yılı çalışma planları ve programlarının yapıldığı ve ilçelerimizden gelen taleplerin değerlendirildiği bir süreçteyiz.
Bu süreçte ilçelerimizin ve köylerimizin ihtiyaçlarının tespitinde, en büyük görev İlçe Kaymakamlarımız ve İl Genel Meclisi üyelerimizle beraber, Birlik Encümeni muhtarlarımıza düşmektedir.

İl Genel Meclisi olarak İlçeler ve köylerle ilgili talepleri titizlikle değerlendiriyoruz,
Sahaya eksiksiz inmek için planlama yapıyoruz,
Eksiğimizi, noksanımızı gözden geçiriyoruz,
Planlamalarımızı ilçelerimizden gelen talepler doğrultusunda gerçekleştiriyoruz,
Mutlak başarının eksiksiz planlamayla mümkün olduğuna inanıyoruz,
Akılcı planlamalar meclis üyelerimizin takibi, çalışanlarımızın gayreti ile 2018 yılı; kamu yatırımları ve kırsalda uygulayacağımız projelerle zirve yılı olacaktır.

2023 Türkiye hedefleri noktasında yerel yönetimlerin ne denli önemli olduğunu göz ardı etmediğimiz gibi, bu vizyona ilimizi, ilçelerimizi ve köylerimizi en iyi şekilde, nasıl, eksiksiz hazırlayacağımızın plan ve projelerini yapıyor ve stratejilerini belirliyoruz.

Her bir İl Genel Meclisi üyemiz şehirde ne varsa, köyde de o olmalı mantığıyla çalışmalarını sürdürmekte, kırsaldan göçün önlenmesi ve herkesin yaşadığı yerde geleceğe umutla bakmasını temel gaye edinmektedir.

Bu gaye üzerine yapılan yatırım programlarımız; son yılda kırsalın ciddi anlamda hizmet görmesine ve gelişmesine etki etmiştir.

Karabük İl Özel İdaresi Karabük halkının refah düzeyinin, yaşam kalitesinin ve memnuniyetinin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla çağın gereklerini de dikkate alarak, en iyi şekilde hizmet vermenin azmi ve gayreti içerisindedir”dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hong Kong’da tek kullanımlık plastik yasağı yürürlüğe girdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

HONG KONG (AA) – Hong Kong'da çevre kirliliğini azaltmak amacıyla tek kullanımlık plastiklere getirilen yasak yürürlüğe girdi.

Hong Kong Çevre Koruma Departmanının resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, tek kullanımlık plastiklere yönelik yasağın başladığı bildirildi.

Büyük gıda üreticisi ve tüketicisi olması nedeniyle çok miktarda plastik ve straforun tüketildiği Hong Kong'da bu alanda getirilen yasağın bugünden itibaren geçerli olacağı kaydedildi.

Yeni yasa kapsamında çatal, bıçak, pipet ve tabak gibi tek kullanımlık ürünlerin satılamayacağı ve dağıtılamayacağı ancak yasağın paket servislerde kullanılan plastik gıda kapları ve bardaklar için henüz geçerli olmadığı belirtildi.

Yasağın seneye uygulanması beklenen ikinci aşamasında paket servis de dahil tek kullanımlık tüm plastik ürünleri kapsayacağı vurgulandı.

Geçiş sürecinde 6 ay mühlet verilen restoranların birçoğunun yeni önlemi uygulamaya başladığı kaydedildi.

– “Plastik kaşığı kağıt kaşıkla değiştirmek maliyeti iki katına çıkarıyor”

Hong Kong'daki Kuen Fat Kitchen restoranının sahibi Kitty Chan, artan maliyetlere dikkati çekerek, “Tek kullanımlık bir çatal bıçak setinin küçük bir değişiklik olduğunu düşünebilirsiniz ancak plastik kaşığı kağıt kaşıkla değiştirmek maliyeti iki katına çıkarıyor. Dolayısıyla yiyecek ve içecek sektörü için pek de dostane değil.” dedi.

Çevreci örgüt Greenpeace, plastik çatal bıçak takımlarının, Hong Kong'da tek kullanımlık poşetlerden sonra en büyük plastik atık kaynağı olduğunu ancak birçok işletmenin ambalajlarını iyileştirmek yerine yeni kurallara uymak için doğal kaynaklardan yapılmış alternatif plastiklere yöneldiğini açıkladı.

Greenpeace üyesi Leanne Tam, her türlü plastik yasağı politikasının, halkı maddeden uzak durmaları yönünde etkilemeyi amaçlaması gerektiğini dile getirerek, “Hükümete tek kullanımlık yerine yeniden kullanılabilir ürünleri teşvik etmek için daha fazla kaynak ayırması gerektiğini hatırlatmak isteriz. Sorunun temelini çözmenin yolu budur.” diye konuştu.

Hong Kong hükümetinin 2022 rakamlarına göre şehir, günde 11 bin 128 ton katı atık imha ediyor, bunların 2 bin 369 tonunu plastikler oluşturuyordu.

Hong Kong'da atıkların yok edilmesi için 3 düzenli katı atık depolama sahası bulunuyor fakat hükümet, bu sahaların 2026 yılına kadar dolmasını öngörüyor.

Hong Kong, 1 Ağustos'tan itibaren evleri, restoranları ve tüm işletmeleri attıkları çöpler için ödeme yapmaya zorlayacak katı atık ücretlendirmesini uygulamayı planlıyor ancak uygulamayla ilgili lojistik sorunu henüz çözülemedi.