“Suç Duyurusu,Karabük’te Günün Konusu Oldu..”

“Suç Duyurusu,Karabük’te Günün Konusu Oldu..”

Yayın: 27.08.2021 22:14
Paylaş:
A+ A-

Mülkiyeti KARDEMİR’İN olan,Yenişehir Mahallesi KÜBANALAR Bölgesi’nde,KARDEMİR tarafından başlatılan bakım/onarım çalışmaları,Karabük İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından “İzinsiz yapıldığı gerekçesi..” ile durdurulmuştu.İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü,yapılan çalışmaları durdurmakla kalmadı “Yapan ve yaptıranlar hakkında da..” Cumhuriyet Başsavcılığı’na SUÇ DUYURUSUNDA bulundu.

Haber Merkezi

Mülkiyeti KARDEMİR A.Ş. üzerinde olan,Yenişehir Mahallesi KÜBANALAR Bölgesi’nde,başlatılan bakım/onarım çalışmaları,Karabük Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından “İzinsiz olduğu gerekçesi ile..” durdurulmuştu.Konuya ilişkin gelişmeler,yeni bir aşamaya evrildi ve KARDEMİR İlgili Birimleri tarafından “Bakım/Onarım çalışmaları için izin talep edilirken..” Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün de,yapılan çalışmaları “İlgili Yasaları öne sürerek..” Cumhuriyet Başsavcılığı’na SUÇ DUYURUNDA bulunduğu belirlendi.

“Yapanlar ve Yaptıranlar hakkında..” Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü,KARDEMİR İlgili Birimleri tarafından yapılan, “İzin başvurusu hakkında da..” Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ile Müdürlüğü uygun görüş verdiği de açıklandı ve konuya ilişkin yapılacak çalışmaların Karabük Belediyesi İmar Şehircilik Müdürlüğü izini doğrultusunda yapılmasına karar verdi.

Karabük’te,günün konusu haline gelen,Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün son kararları “Çeşitli yönleri ile tartışmaya açılırken..”, geniş bir çevrenin de “Yenişehir Bölgesi yıllardır kaderine terk edilmiş bir durumda.O zamandan beri hiç sesi/soluğu çıkmayan,adeta,berbat edilmeye terk edilmiş gibi duran Yenişehir Bölgesi’ne Çevre Müdürlüğü birden,ilgi göstermeye başladı.Bunun sebebini anlamak hayli güç,İnşaallah aynı ilgi Karabük’te yaşanan ve Çevre ile ilgili Şehircilik ile ilgili diğer sorunlara da gösterilir..” şeklinde ki değerlendirmeler dikkati çekiyor.

Bilindiği gibi, “Kentsel ve Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı..” statüsünde olan Yenişehir Mahallesi’nde  bulunan “ Yazlık ve Kışlık Sinemalardan,Yazlık Sinema tamamen ortadan kaldırıldı,kışlık Sinema ise bakımsızlıktan dökülüyor,Yüzme Havuzu tamamen bakımsız ve yok olma tehlikesi altında.Vatan Hastanesi olarak bilinen tarihi bina yıkıldı gitti.Memurlar Kulübü Ecza Deposu halinde,Mühendisler Kulübü ise güvercinlere yuva olmuş gibi.Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğü Mahalle de yaşanan bu çirkinlikleri,düzensizlikleri görmüyor mu..?” şeklinde birçok görüş dile getiriliyor.

Karabük Çevre ve İl Müdürlüğü tarafından, Yenişehir Mahallesi KÜBANALAR Bölgesinde başlatılan “Bakım/Onarım çalışmaları..” hakkında  “Bu çalışmalar izinsiz yapılmıştır..” gerekçesi ile “Yapanlar ve Yaptıranlar için..” Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan SUÇ DUYURUSU için, KARDEMİR A.Ş.Hukuk Servisi’nin gerekli itirazları yapacağı da belirtiliyor.

 

2 kişi görüş bildirdi

  1. ÇEVRECİLER

    İL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ KARDEMİR İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞ.
    ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜ, TABELASI OLAN KENDİSİ OLMAYAN YENİŞEHİR SİNEMASI KÜLTÜR MERKEZİNE DÖNÜŞÜRKEN, MEMURLAR KULUBÜ İLAÇ DEPOSU YAPILIRKEN, HAVUZLU BAHÇE HARABEYE ÇEVRİLİRKEN NEREDEYDİ.?
    KARABÜK’ÜN EN ESKİ HASTANESİ OLAN ESKİ DEMİR ÇELİK HASTANESİ SONRA VATAN HASTANESİNE DÖNDÜ YIKTIRILDI BOŞ ARSAYA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ. BU HASTANENİN YIKIMI İÇİN İZİN VERDİNİZMİ? KARDEMİR DE BU HASTANANİN YIKIMI İÇİN KARAR ALANLARI VE YIKANLAR HAKKINDA SUÇ DUYUYRUSUNDA BULUNDUNUZMU, HERHANGİ BİR İŞLEM YAPTINIZMI?
    SOĞANLI ÇAYI HALA SİYAH AKIYOR ARITMA TESİSİNİ ÇALIŞTIRAMAYAN AKARSULARI KİRLETEN KARDEMİR HAKKINDA ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ OLARAK HANGİ İŞLEMİ YAPTINIZ?

  2. ÇEVRECİLER ÇOK HAKLI

    ÇEVRECİLER ÇOK HAKLI BÖLGENİN SESİ GAZTESİ ÇOK ÖNEMLİ Bİ KONUYU HUZURUMUZA GETİRDİ ZATEN HEP ÖYLE OLUYODA ÇEVRE MÜDÜRLÜYÜ ŞİMDİ ÖTEKİ KONULARADA GİRECEKMİ ÇEVRECİLER HAKKATEN ÇOK HAKLILAR HADİ ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜ GÖRELİM BAKALIM NELER YAPICANIZI ÇEVRE KİRLİLİYİ ÇOK FAZLA BOYA BADANAYLA UĞRAŞYACANIZ DAHA CİDDİ İŞLERE BAKIN OLURMU

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 4 zanlı tutuklandı

Yayın: 16.04.2024 13:42
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 13 şüpheliden 4’ü tutuklandı.

Valiliğin açıklamasına göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Yenice ilçesinde 2 kişinin bulunduğu araçta ve şahısların üzerinde arama yapıldı.

Aramada, 8,11 gram peçeteye emdirilmiş sentetik uyuşturucu ve hap ile 42 uyuşturucu kullanma aparatı, hassas terazi ele geçirildi.

Jandarma ekipleri, merkez Atatürk Mahallesi ile Yenice ilçesinde 3 araç, 1 ev ve 11 kişiye yönelik arama yaptı.

Aramada, 7,60 gram sentetik uyuşturucu, 4 gram kubar esrar, 17 sentetik ecza hapı, 7 kök kenevir, 2,73 gram kenevir tohumu, hassas terazi, 5 uyuşturucu kullanma aparatı, sigaraya sarılmış sentetik uyuşturucu, madde satışından elde edildiği değerlendirilen 6 bin 370 lira bulundu.

Operasyonlarda gözaltına alınan 13 şüpheliden 8’i jandarmadaki işlemlerinin ardından salıverildi. Adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 4’ü çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı, 1’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.