Sudan Hartum Üniversitesinden Kardemir’e Gezi

Sudan Hartum Üniversitesinden Kardemir’e Gezi

Yayın: 13.11.2015 10:15
Paylaş:
A+ A-

Sudan Hartum Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim görevlileri Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş’yi ziyaret etti.

KARDEMİR’den yapılan açıklamada, 23 kişilik heyetten oluşan grubun ilk olarak KARDEMİR Eğitim Kültür Merkezi’nde Haddehaneler Başmüdürü İbrahim Tozlu tarafından bilgilendirilmesinin ardından Kok Fabrikaları, Sinter Tesisleri, 5. Yüksek Fırın, Çelikhane Sürekli Dökümler ve Ray Profil Haddehanesinde incelemelerde bulunduğu belirtildi.

Hartum Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Abdülkerim Hasan Ali Koordinatörlüğündeki heyet gezi sonrasında Eğitim Kültür Merkezinde devam etmekte olan ve Genel Müdür Uğur Yılmaz başta olmak üzere yaklaşık 450 Kardemir çalışanının hazır bulunduğu İş Sağlığı ve Güvenliği etkinliğine de katıldı. Burada heyet adına Fakülte Dekan Yardımcısı Dr. Abdulmuttalip Hayrallah tarafından Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz’a üniversite adına şilt sunulurken, Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek heyete İlk Türk Demirini sembolize eden şilt takdim etti.

2 kişi görüş bildirdi

  1. krdmd

    Bu kadar zarar etmişken bi de utanmadan bu haberleri basına servis ediyosunuz. Yazıklar olsun. Madem böyle bir şey yaptınız bu kriz ortamında bari şişine şişine basına servis etmeyin. Bu yatırımcı sizi boğacak siz böyle dalga geçtikçe

  2. malazgirt

    şirketin içine edip bir de en ön saflarda şişinerek poz veriyorlar,az kaldı yakında nereye kaçacaklarını bilemeyecekler. Sadece konuşun,anlatın da anlatın. ballandıra ballandıra anlatın. gelene geçene % 70 verimle ray üreten haddenizi gezdirin.Şov yapın. zarar ne olacak,önemli değil canım. ceket kapının arkasında,yükü tuttunuz nasıl olsa. Allah sizi bu fabrikaya sokanları bildiği gibi yapsın.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

MİLLETVEKİLİ AKAY’DAN 23 NİSAN MESAJI

Yayın: 23.04.2024 11:16
Paylaş:
A+ A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

Milletvekili Akay yayımladığı mesajında, “104. yıl önce emperyalizme ve emperyalistlere kafa tutan ulusumuz, egemenliği eline alarak esaret zincirlerini kırmış ve istiklal mücadelemizin meşalesini yakmıştır. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te bu meşaleyi geleceğimiz olan çocuklara emanet etmiştir.” dedi.

23 Nisan 1920’de Millet İradesi Yeniden Tesis Edildi

 

23 Nisan 1920 tarihinin milletimiz için önemli bir dönüm noktası olduğuna vurgu yapan Milletvekili Akay, “Türk milletinin iradesinin temsiliyet makamı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde başlayan Anadolu hareketi, İstanbul’un işgal edilmesi ve Mebuslar Meclisi’nin kapatılması üzerine, Mustafa Kemal Atatürk’ün başkanlığındaki Temsil Heyeti millî iradenin yeniden tesis edilebilmesi için harekete geçmiştir. 23 Nisan 1920 Cuma günü de bu çabanın sonucu olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi resmen açılarak faaliyetlerine başlamıştır.

Çocuklarımızın Geleceğini Çalan Anlayışa Karşı Mücadelemizi Sürdüreceğiz

Kurulduğu ilk günden itibaren Türk milletinin bekası için yoğun çaba içerisinde olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde uçurumun kıyısında olan Türk milletinin var olma savaşını başarıyla yürüterek ülkeyi düşman işgalinden kurtarmıştır. Bu cesur ve çelik irade laik, demokratik, çağdaş ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmış, nihayetinde de 29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur.

Şu net olarak bilinmelidir ki; millet iradesinin yok sayıldığı, ulusal egemenliğin altının boşaltıldığı, TBMM’nin işlevsizleştirildiği bugünlerde demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve cumhuriyetimize daha da güçlü sahip çıkacak, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın geleceğini çalan anlayışa karşı mücadelemizi büyük bir kararlılıkla sürdüreceğiz.

TBMM’nin Açılışının 104. Yıl Dönümü Kutlu Olsun

Bıraktığı eserleriyle kalplerimizde yaşayan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor; gazilerimize sonsuz saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü, milletimizin özellikle de çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.