Tarihi Eser Kaçakçılığı Yapan Şahıs Yakalandı

Tarihi Eser Kaçakçılığı Yapan Şahıs Yakalandı

Yayın: 08.03.2016 10:58
Paylaş:
A+ A-

Karabük emniyet müdürlüğü KOM şube müdürlüğü ekipleri tarihi eser kaçakçılığı yapan şahsı yakaladı.

Operasyonla ilgili verilen bilgiye göre, “İl Emniyet Müdürlüğümüz KOM Şube Müdürlüğü ve Safranbolu İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce İlimiz genelinde yapılan 2863 SKM ( Tarihi Eser Kaçakçılığı ) konuları ile ilgili Safranbolu ilçemizde yapılan çalışmalarda B.A.(45) isimli şahıstan 1 Adet 12-13 cm çapında metal parça, 1 Adet 7 cm çapında kırık metal parça ve 1 Adet 6 cm çapında bilezik görünümlü obje ele geçirilmiş, şahıs hakkında 2863 Sayılı kanuna muhalefet (Tarihi Eser Kaçakçılığı) suçundan adli işlem yürütülmüştür” açıklamasına yer verildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Migros “Yerli Susam, Yerli Üretim” projesini hayata geçirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 12:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Migros, Pol's işbirliğiyle, Çukurova bölgesindeki yüzde 90’ı kadın üreticileri kapsayan “Yerli Susam, Yerli Üretim” projesini hayata geçirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Migros, Pol's işbirliğiyle “Yerli Susam, Yerli Üretim” projesini başlattı.

Proje sayesinde, son yıllarda ağırlıklı olarak ithal edilen susam ürünün yerel üretimi desteklenerek sürdürülebilir bir tedarik zinciri oluşturulması amaçlanıyor. Yerli susamın yanı sıra yerli susamla üretilen tahin ve helva ürünleri, Migros mağazalarında Pol's markası altında satışa sunuldu.

Şirket yüksek oranda kalsiyum, demir ve magnezyum içeren yerli susam üretimini desteklemek üzere, projenin ilk aşamasında Adana Çukurova bölgesinde, sözleşmeli tarım modeliyle, yüzde 90'ı kadın üreticiler olmak üzere 390 dekarlık alanda susam ekimi gerçekleştirildi. Migros'un alım garantisiyle güç bularak, yeniden üretime geçen çiftçiler, ürünün dikim öncesi, hasat ve kurutma süreçlerinde, ziraat mühendislerinden oluşan “Pol's Tarım Koordinasyon” ekibinden zirai eğitim ve teknik destek aldılar.

Üretilen yerli susamlar, Pol's fabrikasına gönderilerek şeker pancarı ile tatlandırılmış tahin, çifte kavrulmuş tahin helvası ve Ermenek bölgesine özgü üzüm pekmezi ile tatlandırılmış Ermenek helvası üretildi. Ürünler Pol’s markası ile Migros mağazalarında satışa sunuldu. Projenin genişleme aşamalarında ise daha önce hiç susam ekilmemiş farklı bölgelerde de yerli susam ekiminin yaygınlaştırılması ve daha fazla çiftçiye ulaşılması hedefleniyor.

– “İthalatı yüksek olan susamı yerelleştirmeyi hedefliyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Migros Grubu Pazarlama İcra Kurulu Üyesi Ekmel Baydur yerli üretimi teşvik edecek iş birlikleri gerçekleştirdiklerini, yerli üretimle birlikte, yerel kalkınmanın öneminin çok büyük olduğunu ve kendi kendine yeter olmak için Türkiye'nin her bölgesinde yerel üretimin devamlılığını sağlamaya yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Baydur, “Bir taraftan sürdürülebilir tarıma yatırım yaparken, bir taraftan da kadın üreticilerin güçlenmesine yönelik çalışmalarımıza her yıl yenilerini ekliyoruz. Pol's iş birliği ile 'Yerli Susam, Yerli Üretim' projesini bu kapsamda hayata geçirdik. Projenin genişlemesiyle beraber susam ekim alanlarını, çalıştığımız çiftçi sayısını ve tonajı artıracağız. Ayrıca mevcut potansiyel alanlarda da verimi artırmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Pols şirketi CEO'su Ali Polat da “Migros'un talebi ile başlayan projede, ilk etapta 120 ton yerli susam için sözleşme yaptıklarını belirterek, “Migros'un alım garantisi, üreticilerimiz için çok büyük teşvik oldu. Yerli susamın hasat süresi 120 gün. Çukurova bölgesinde yapılan Mısır ekiminin ardından boş kalan arazilerin etkin kullanımı için susam üretimini teşvik ettik. Böylece yıl boyunca sürekli bir üretim döngüsü oluşturarak yerli tarımın sürdürülebilirliğini sağlıyoruz.” açıklamalarında bulundu.