Tek Akciğeri Olan Hastaya Başarılı Bypass Ameliyatı Yapıldı

Tek Akciğeri Olan Hastaya Başarılı Bypass Ameliyatı Yapıldı

Yayın: 22.09.2020 22:29
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te tek akciğer ile yaşamını sürdüren hastaya kalp krizi tanısı ile başvurduğu hastanede başarılı bir bypass ameliyatı gerçekleştirildi.
Bebeklik çağında geçirdiği hastalık sonrası sol akciğeri hiç gelişmeyen ve tek akciğer ile hayatını sürdüren hasta kalp krizi tanısı ile Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne başvuru yaptı.
Yapılan koroner anjiyografi sonrası bypass kararı alınan hasta, tek akciğerinin olması sebebiyle yüksek riskli olarak Op. Dr. Erdem Çetin ile Op. Dr. Selçuk Ünal’ın ekibi tarafından ameliyata alındı.
Tek olan akciğeri korumak için hastanın kalbi durdurulmadan yapılan ameliyat başarılı bir şekilde tamamlandı.
İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, riskli bir operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştiren doktorları ve ekibini tebrik ederek, “İki damar baypas ameliyatı yapılan hastanın ameliyatı başarılı bir şekilde tamamlandı. Hastamıza acil şifalar dileriz” ifadelerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Boyabat’ta iki engelliye müftülükçe engelli aracı alındı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SİNOP (AA) – Sinop'un Boyabat ilçesinde müftülükçe iki engelliye akülü engelli aracı temin edildi.

İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Bünyamin Çalışkan, gazetecilere, geride kalan ramazan ayında iki engellinin kendilerinden engelli aracı talep ettiğini söyledi.

Talepleri yerine getirmek için gerekli görüşmeleri yaparak vatandaşların isteklerinin yerine getirildiği vurgulayan Çalışkan, “Ramazan ayı sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda yardımı dağıtırken, bu iki vatandaşımızın akülü engelli aracı talebiyle karşılaştık. Bunun için de hayırsever vatandaşlarımızın bağışları ile iki akülü araç temin ettik. Kendilerine geçmiş olsun diyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Çalışkan, akülü araçları müftülük binasında engellilere teslim etti.