Temel Spor Eğitimi için Açılış Töreni Düzenlendi

Temel Spor Eğitimi için Açılış Töreni Düzenlendi

Yayın: 16.09.2019 22:25
Paylaş:
A+ A-

Çocukları ve gençleri sporla tanıştırarak geleceğin şampiyonlarının yetiştirilmesi amacıyla yapılan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi 2.Grup Temel Spor Eğitimi’nin açılışı yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) ile Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) ortaklaşa hayata geçirdiği Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ile geleceğin şampiyon sporcuları tespit edilmeye devam ediliyor. Çocukları ve gençleri sporla tanıştırmak, sporu geniş kitlelere yaymak, spor kültürü yerleştirmek, sporu sevdirmek, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit etmek, onları spor branşlarına yönlendirerek üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla, geçen sene mayıs ayında başlatılan projeyle adım adım Türkiye’nin spor altyapı haritasını oluşturmak hedefleniyor. Merkezde 2 bin 500 kişilik Spor Salonunda 100 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen açılış seremonisi, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Seremoni’de konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımızın ortak düzenlemiş olduğu Yetenek Taraması Projemizin 3. yılına girmiş bulunmaktayız. Yetenek Taraması Projemizle 2017-2018 yılında 181, 2018-2019 yılında 227 sporcumuz yetenek testinden başarıyla geçmiştir. Karabük ilimizde 3.sınıfa giden toplam 5000 öğrencimiz yetenek testi taramasına katılmıştır. Buraya gelen öğrencilerimi testlerden geçerek derece elde etmiş olan öğrencilerimizdir. Başarılı olan öğrencilerimiz yıl boyunca antrenman programlarına göre antrenörlerimiz eşliğinde çalışmaya devam edeceklerdir. Ailelerimizi de çocuklarını buralara kadar getirip ilgilendikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış seremonisine Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin, Safranbolu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail Özcan, Spor Şube Müdürü Lokman Mollaoğulları antrenörler ve veliler katıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Espiye’de kan bağışı kampanyası düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 00:36
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Espiye'de iftar sonrasında kan bağışı etkinliği düzenlendi.

Türk Kızılay ve Espiye Müftülüğünce Ulu Cami'de organize edilen etkinlikte, İlçe Müftüsü Osman Gülbe, Kur'an kursu öğrencileri, din görevlileri ve vatandaşlar kan bağışında bulundu.

Gülbe, kan vermenin hem dini hem de toplumsal sorumluluk açısından değerli bir görev olduğunu söyledi.

Ramazan ayında kan bağışlarının düştüğüne dikkati çeken Gülbe, şunları kaydetti:

“Bunun sebeplerinden birisi oruçlu vatandaşlarımızın olması, bu nedenle vatandaşlarımızın iftardan sonra mobil kan aracına gelerek kan bağışında bulunmalarını önemle rica ediyoruz. Kan vermek, İslam dininin insan hayatına verdiği değere uygun olarak teşvik edilen bir uygulamadır. Müftülük olarak kurumsal manada, bu manalı çalışmaya destek olmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızı Kızılay'a kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz.”