Tezgahlarda hamsi ve istavrit bolluğu

Tezgahlarda hamsi ve istavrit bolluğu

Yayın: 23.09.2017 00:01
Paylaş:
A+ A-

Zonguldak’ta balıkçı tezgahlarında hamsi ve istavrit bolluğu yaşanıyor. 

1 Eylül’de av yasağının kalkmasının ardından denizde balığın bol olması hem esnafın hem de vatandaşın yüzünü güldürüyor. Balığın bol olması fiyatlara yansırken, vatandaşlar ucuz balığa büyük ilgi gösterdi. Tezgahlarda yerini alan hamsi ve istavrit 10 TL’den alıcı buldu. Vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını ifade eden Balıkçı Bayram Yılmaz, “Balık bol olunca vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. İstavrit ve hamsi 10 TL olunca fiyatlar uygun olunca kasaplar bu sıralar üzgün. Yaradan bu sene bize balığı bol verdi. Biz de memnunuz, vatandaşlar da memnun. Karadeniz hamsisi kendisini gösterdi. Az daha iri olursa daha iyi olur ama taze olsun, ince olsun çokta fark etmiyor. Balık yağlandıktan sonra gerisi çok önemli değil” şeklinde konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”