“Ticaret ve Sanayi Odası Mutlaka İlgilenmelidir..”

“Ticaret ve Sanayi Odası Mutlaka İlgilenmelidir..”

Yayın: 02.12.2019 21:05
Paylaş:
A+ A-

Karabük Demir Tüccarları Dernek Başkanı İbrahim ÖZTÜRK,demir piyasalarında ki “Haksız rekabete dikkat çekerek..” piyasalarda bulunan “Naylon/Perlon mallar,haksız rekabete yol açıyor..” dedi.

Demir Tüccarları Dernek Başkanı bu konu ile ilgili olarak “Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi Üyeleri ile Meclis Üyelerinin çok duyarlı olmalarını isteyerek, bu konuyu takip etmek zorundalar..” diyerek, şu görüşlere de yer verdi.

“Canımızdan değerli devletimiz faturasız demir alıp giydirme fatura yapıp satış yapan firmaların faturasız demiri nerden aldığını araştırmıyor. Kaynağını araştırmak yerine kısa yoldan bilmeyerek demiri gerçekten almış firmaya sen nayloncusun, kullanmışsın isnadı ile milyonlarca ceza kesip denetimi bitiriyorlar. Devletin kasasına da kestikleri cezayı gelir yazıyorlar, düzgün tüccarı da lekeliyorlar. Yapılan denetimlerde asıl kaynağına inilmediğinden bu işin ticaretini yapan nayloncu olarak tabir ettiğimiz sahte fatura ile kayıt dışı imal edilen malı birleştirerek piyasa sürenlerin yanına kar kalıyor. Sorunun asıl çözümü noktasında inceleme yapılmaksızın denetimler neticesinde kesilen cezalar üzerine algı oluşturularak, raporlamalar yapılarak sadece görünürde işlem yapılması çözümsüzlüğün asıl sebebi. Düzgün, samimi tüccar itham altında bırakılarak cezalandırılıyor. Denetim elemanları öncelikle ticaretin işleyişini anlamalı, gerçekleşme şeklini izlemeli ve sonrasında değerlendirme yapmalıdır. Yıllardır teknoloji gelişme ve yapılan yatırımlar neticesinde demir çelik sektöründe imalatçının fire oranı % 0,5 lere kadar düşmesine rağmen bu oran resmiyette %6-7 oranlarında gösterilmekte. Yani en az %5 kayıt dışı imalat gerçekleşmekte. Yine serbest bölgelerde hurda girişinde yeterli denetim yapılmadığından kat be kat görünenin üzerinde giriş yapılmakta. Bu iki nokta çözülmedikten sonra düzgün tüccar her zaman töhmet altında kalmaya mahkum olacaktır. Bizler her zaman belirttiğim şekilde kaynağında gerekli denetim ve düzenleme yapılmadıkça mağdur olacağız. Umarım bir gün bu söylediklerimiz üzerinde gerekli çalışmalar yapılır. Umarım denetim birimleri yakınmalarımızı duyar ve gerekli araştırmayı yaparlar.

Ayrıca Karabük Demir tüccarından arkadaşlarımız Emre AKYÜZ ve diğer demir tüccarı arkadaşlarımız Karabük TSO yönetimindeler lütfen onlardan da yardımcı olmalarını rica ediyoruz.Niçin sesleri çıkmıyor kendilerinden de naylonculukla ilgili resmî makamlara sesimizi ulaştırmalarını rica ediyoruz.“ dedi.

 

 

 

 

4 kişi görüş bildirdi

  1. MİSAFİR

    Sayın Gölbek, iki gündür Karabük’te faaliyet gösteren demir tüccarlarının büyük bir sorunu olan naylon fatura olayına değiniyorsunuz.Şahsen bende bu hususta oluşan kanaat sahte fatura olayının önlenmek istenmediği yönünde.Sahte fatura olayında feryat edenlere bakıyorum bu olaydan en çok canı yanan ticaretlerine bu sahte fatura işini bulaştırmayan ve işlerini doğru dürüst yapmak isteyen iş adamları.Ancak bakıyorum Ticaret erbabının temsilcisi konumundaki ve onların haklarını aramakla mükellef olan Ticaret ve Sanayi Odasından ses seda yok.Hal böyle olunca da insanın aklında şüphe uyanıyor.Acaba bu durum önlenmek istenmiyor mu veye bu durumdan fayda mı sağlanıyor diye?

  2. misafir 02

    sayın Gölbek, gün geçtikçe piyasada oluşan naylon/perlon işleri takip edilmediğinden rahatlıkla yapılmaya artarak devam etmektedir. ekonominin bu zorluğunda çoğu firmalar ya batmakta yada faaliyetlerine zar zor devam ettirmektedir. buda firmaların işçi çıkararak piyasadaki işsizliği de ön plana çıkarmaya başlamıştır. devletimiz naylon/perlon fatura yapanları desteklemeye mi çalışıyolar yoksa zamanında devletine vergisini faturasını düzenli yapan firmaların önüne mi geçmeye çalışıyor. devletimiz bunları neden sorgulamıyor yada bunlara göz mü yumuyor.

  3. KARABÜK DEMİR TÜCCARLARI BAŞKANI İBRAHİM ÖZTÜRK

    Naylon faturadan canımız çok yanıyor.Sorunumuza çözüm üretmek için Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi ve Meclis Üyeleri seçimi oy pusulasındaki temsilcilerimiz EMRE AKYÜZ, HÜSEYİN YALÇIN, MURAT ORHAN, BAYRAM DEMİR, ERTAN DEMİREL, HÜSEYİN DEMİR, HİKMET RIFAT ALTUNDAL, EMRAH NURİ ÖZDEMİR, MURAT İSMAİL TAŞ, SELÇUK ARSLAN arkadaşlarımızında bu konuda duyarsız kalmamalarını naylon fatura ile mücadelemizde lütfen bizlere yardımlarını bekliyoruz.

  4. karbuksevdalısı

    AH KARABÜK VAH KARABÜK ne olacak senin bu talihsiz bahtı karalığın,yoksa lanetlermi çöktü üzerine ,güzelim şehir bu hale nasıl geldi.Deveye demişler boynun eğri ,gülümseyerek nerem düzgün ki demiş.Kim sahibi bu şehrin,kim kimden medet umuyor,siyasetiyle, ekonomısıyle,kültürüyle, herşeyiyle kararmış bir kara şehir ah karabük,
    Karabük Demir Çelik FABRİKALARI nın temelleri 3 Nisan 1937’de Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatı ile dönemin Başbakanı İsmet İnönü tarafından atılmıştır.Çok şanslı bir şehir olmaya adaydı,ozamanlarda bu şehir SAFRANBOLU nun küçük bir köyüydü.Ama ne olduysa İL olunca oldu, hep geri gitti birde üstne üstün sanayileşme ve şehirleşme tokileşme arap sacı oldu masum şehir,kapakara kara dumanlı karabahtlı bir şehir oluverdi KARABÜK.
    Yeni bir imaj yani bir umut ya ismini değiştirelim şehrin yada cehresin hangisi kolaysa onu yapalım.Şehrin adını ZAFRANBÜK yapabiliriz.
    LÜTFEN ÇÖPLERLE ÇEVREYİ KİRLETMEYELİM.DAHA TEMİZ BİR ŞEHİR İÇİN EL ELE VERELİM.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Enerjisa dağıtım şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Türkiye'de 3 elektrik dağıtım bölgesinde hizmet verdiği 14 ilde kesintisiz ve kaliteli elektrik için yürüttüğü çalışmaları, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik aldığı tedbirlerle sürdürdü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Başkent EDAŞ ile Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale ve Zonguldak'ta, Ayedaş ile İstanbul Anadolu Yakasında, Toroslar EDAŞ ile Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Osmaniye ve Mersin'deki kritik noktalar için seçimden haftalar önce başlattığı bakım çalışmalarını tamamladı.

Seçim sürecinde enerji arz güvenliği kritik hale gelen noktaları Yüksek Seçim Kurulu (YSK) koordinasyonunda belirleyen şirket, bu noktaları besleyen dağıtım merkezi, Kesici Ölçü Kabini (KÖK), trafo, pano ve aydınlatma tesisleri gibi elektrik dağıtım şebekesi unsurlarındaki kontrol ve bakımlarını tamamladı.

İl ve ilçe seçim kurulları, oy toplama merkezleri, parti genel merkezleri başta olmak üzere 502 kritik noktada özel tedbir alan Enerjisa Dağıtım Şirketleri, seçim günü sabahın erken saatlerinden, oy sayımının tamamlanacağı saate kadar YSK, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Valilikler, Kaymakamlıklar ve kolluk kuvvetleri ile koordineli bir şekilde seçim sürecinin sorunsuz tamamlanması için faaliyetlerini sürdürecek.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, 31 Mart'ta ülke genelinde gerçekleştirilecek mahalli idareler seçim süreci boyunca, normal şartlarda daha iyi elektrik hizmeti sunmak için gerekli olan planlı kesintileri de iptal etti. Şirket, seçimlerin güvenilir ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesi için seçim günü 5559 personel, 1956 ekip ve 1811 aracın seçim günü sahada olacak. Olası her senaryoya karşı göreve hazır olacağı nöbet yerlerini belirleyen Enerjisa Dağıtım Şirketleri, tüm yönetim kademesi ile seçim günü boyunca kesintisiz enerji için nöbette olacak.

Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ, bölgelerinde seçim süreci boyunca kesintisiz elektrik hizmeti sunmak için çeşitli kapasitelerdeki 500'den fazla jeneratörü sorumluluk bölgesinde göreve hazır bulunduracak. Elektrik dağıtım şebekesinin yaşanmaması adına dünyada ilk kez Enerjisa Dağıtım Şirketleri tarafından geliştirilerek hizmete sokulan Mobil SCADA Kontrol Merkezi, operatörleriyle hazır tutulacak.

6 Şubat 2023 tarihli depremlerden etkilenen 11 ilin 5'inin elektrik dağıtımını üstlenen Toroslar EDAŞ'ın bölgesinde ise özellikle depremden yoğun olarak etkilenen Hatay ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde de tedbirler üst seviyeye çıkarıldı. Felaketin gerçekleştiği günden bu yana bölgedeki elektrik dağıtım şebekesini 1,9 milyar liralık yatırımla deprem öncesi değerlere tekrar ulaştıran Enerjisa Dağıtım Şirketleri, bölgede seçim sürecinde hizmet verecek konteynerlerde enerji arz sürekliliği için gerekli kontrolleri gerçekleştirdi.

Türkiye'de İş Sağlığı ve Güvenliği için yine Enerjisa Dağıtım Şirketleri tarafından bir ilk olarak devreye alınan Görüntülü Teyit Sistemi, seçim sürecinde kritik noktaların güvenliği için de kullanılacak. Çok tehlikeli olarak sınıflandırılan elektrik dağıtım faaliyetlerinde, sahadaki çalışanın iş aşamalarını canlı görüntülerle merkeze aktarıp merkezin teyidiyle ilerlemesini sağlayan bu sistemdeki görüntülü aktarım cihazları, kritik noktalarda bu noktaların güvenliğini gözlemleyecek. Olası arızalar teyakkuzdaki saha çalışanları tarafından yine merkeze iletilen canlı bağlantılarla takip edilebilecek ve ivedilikle giderilecek.

Ayrıca seçim süreci boyunca vatandaşlardan gelen kesinti ihbarları başta olmak üzere her türlü bilgilendirme ve talepler 186 numaralı Çağrı Merkezleri aracılığı ile takip edilirken, Enerjisa Dağıtım Şirketleri web siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden gerekli tüm bilgilendirmeler anlık olarak yapılacak.