TOKİ Emekli Konutlarında Temel Atma Çalışmaları Sürüyor

TOKİ Emekli Konutlarında Temel Atma Çalışmaları Sürüyor

Yayın: 11.02.2018 22:41
Paylaş:
A+ A-

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından evi olmayan Emekliler için Belen Mahallesinde yapılacak olan 1. 144 Dairelik Projenin temelinin bu ay sonu atılacağı bildiriliyor. Projeyle; dükkanları, camisi, parkı, peyzajı, oyun ve spor alanlarıyla nitelikli sosyal çevre imkânı ile adeta yeni bir mahalle inşa edilecek.

2015 Yılında AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin tarafından gündeme getirilen ve Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut tarafından da iki senedir projesi takip edilen Belen Köyü Mahallesinde yapılmasına karar verilen Bin 144 konutluk TOKİ Emekli Konutlarının temelinin Şubat ayı(bu ay) sonu itibari ile atılacağı öğrenildi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihalesi gerçekleştirilen Karabük’ün Belen Mahallesi’nde inşa edilecek 1.144 konutluk projede kapsamında ayrıca ticaret merkezi, sosyal tesis, cami ile altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor.

Yükseklikleri zemin +4 olan konutların 833’ü 2+1, 311’i ise 3+1 planında yapılacak.

Eski Türk evlerinin mimari dokusu dikkate alınarak tasarlanan projede; zemin kat seviyesinde yöresel taş kaplamalar, ahşap görünümlü fibercement kaplamalar, bina köşelerinde taş görünümlü fugalı kaplamalar, cumba görünümü veren çıkmalar, payandalar, söveler, dekoratif pencereler ve geniş balkonlar kullanıldı.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut; “Bu zamana kadar ev sahibi olamamış emeklilerimiz Belen Mahallesinde yapılacak olan TOKİ konutları projesiyle uygun ücretle ve düşük geri ödeme imkanı ile ev sahibi olabilecekler. Emeklilerimizi ev sahibi yapalım fikrini ilk ortaya atan Sayın Devlet Büyüğüm Mehmet Ali Şahin Bey’den Allah razı olsun. İki senedir de onun gözetimi dahilinde projeyi takip ettik ve sonunda ihaleye çıkartıldı. Önümüzdeki aylarda inşaatın startı da verilecek. En yakın zamanda ilk etabın kura çekimini de yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Öte yandan müteahhit firma tarafından şantiyelerin kurulduğu, temel atılmasının ardından 750 gün içerisinde evlerin emeklilere teslim edileceği İfade edildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eflani’de Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni Kursu Verildi

Yayın: 20.04.2024 13:38
Paylaş:
A+ A-

“Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni” kursu

Eflani İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Eflani Şehit Hasan Yılmaz Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan “Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni ve Sanitasyon” kursuna 24 kişi katıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekin Şenol, yaptığı açıklamada, kurs talebinde bulunan çiftçilerle, Eflani Şehit Hasan Yılmaz Halk Eğitimi Merkezi’nde bir araya geldiklerini belirterek, çiftçilerden gelen taleplere çözüm önerileri sunduklarını bildirdi.

Kursiyerleri, hayvan yetiştiriciliği ve hastalıkları konusunda bilgilendirdiklerini vurgulayan Şenol, hayvancılıkta verim, kalite ve sürdürülebilirliği hedeflediklerini kaydetti.

Şenol, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık’ın, kursiyerlere Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çalışmaları hakkında da bilgi verdiğini belirtti.

Kursa davet ettikleri Karabük Üniversitesi akademisyenleri Doç. Dr. Şahin Çadırcı ve Dr. Öğretim Görevlisi Alper Çağlayan’ın, çiftçilerin sorularını yanıtladığını aktaran Şenol, “İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcımız Erdal Kaya, sahadaki tecrübelerini kursiyerlerle paylaştı. Eğitimleri başarıyla tamamlayan 24 kursiyer, belge almaya hak kazandı.” ifadelerini kullandı.