TTK’ya Karabük’ten 50 kişi Alınacak

TTK’ya Karabük’ten 50 kişi Alınacak

Yayın: 05.05.2019 21:18
Paylaş:
A+ A-

İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na alınacak olan 500 pano ayak üretim işçisi alımı için başvuruların 6 Mayıs ile 10 Mayıs tarihleri arasında alınacağını söyledi.

İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu yaptığı açıklamada, TTK ‘ya alınacak 500 kişinin bir önceki işçi alımında ki şartlar ile aynı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bilindiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları gereği ilimizde faaliyet gösteren Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü ve bağlı müessese müdürlüklerine 10-12-2018 Tarihli resmi gazetede yayınlanan karar gereği 4857 sayılı iş kanunu tabi daimi işçi statüsüne de yer altında pano ayak üretim işçiliği sanatını çalıştırmak üzere 1000 + 500 işçi alımı için çalışmalar başlatılmış 2 bin kişiyle ilgili 2 Mart 2019 tarihinde noter kurası çekilmişti. Bu defa diğer 500 alımla ilgili Türkiye Taşkömürü Kurumunca gerekli çalışmaları tamamlanarak, 500 kişinin 350’si Zonguldak, 100’ü Bartın, 50 ise Karabük olarak belirlenmiş olup ilgili İş Kurumu İl Müdürlüklerine trip açılması ile ilgili yazılar gönderilmiştir. Buna göre, Kurumumuzca 06.05.2019 ile 10.05.2019 tarihleri arasında başvurular alınacaktır. Başvuracak adayların, ilan tarihi itibari ile 18 yaşını tamamlamış olmaları en az ilkokul mezunu olmaları, yine ilan tarihi itibari ile 32 yaşından gün almamış olmaları askerlikle ilişkin bulunmaması Zonguldak ilinde ikamet ediyor olmaları gerekmektedir. Daha önceki bin kişiyle ilgili gerçekleştirilen prosedür aynı olup başvuruların alınmasını müteakip Kurumumuzca gerekli kontroller yapıldıktan sonra noter kurasına esas liste TTK ’ya gönderilecek ve kurumun internet sitesinde yayınlanacaktır. Noter tarafından yapılacak kura çekilişinde iki sıra numarası adayların kurumumuza kayıt oldu kusura numarası değil, motel ve TTK ’ya gönderilen sıra numarasına göre olacaktır. Adayların sıra numaralarını internet sitesinden bakmaları gerekmektedir. Kura çekilişi 23 Mayıs 2019 tarihinde saat 09.00’da Zonguldak Site Bahçelievler’de bulunan kapalı spor salonuna gerçekleştirilecek olup, kura çekimi sonucuna göre adaylarımız işe girmeye hak kazanacaklar.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Albaraka Türk’ten Endülüs Okuma Projesi’ne destek

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.03.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Albaraka Türk, gençlerin gelişimi için yapılan Endülüs Okuma Projesi'ne destekte bulundu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, temel amacı “okur yetiştirme” olan Endülüs Okuma Projesi'nin faaliyetlerine destekte bulunan Albaraka Türk, eğitime ve öğrenciye verdiği değerle fark yaratmaya devam ediyor.

Proje ilk olarak 2016-2017 eğitim öğretim yılları arasında Van'da uygulandı ve hali hazırda 22 ilde 186 okulda uygulanmaya devam ediyor.

Gönüllü öğretmenlerden oluşan, okuma alışkanlığıyla birlikte bir okuma kültürü, erdem ve ahlak inşası oluşturmayı hedefleyen projede, öğrenci psikolojisini merkeze alan yaklaşımla hareket ediliyor.

Projede, öğrencilerde okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmak için büyük şirketlerin marka değeri oluşturmak amacıyla kullandıkları psikolojik teknikler uygulanıyor. Bu tekniklerden biri olan “Bilinçdışı Güdüleme” ile duyular ve öğrencilerde güzel hisler uyandıran olumlu duygu ve davranışlarla kitap ve okumak yan yana getirilerek duyusal ve duygusal bütünleme oluşturuluyor.

2022-2023 eğitim öğretim yılında projeye Türkiye genelinde katılan 15 bin 916 öğrenci, toplamda 180 bin 715 kitap okudu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Strateji ve Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Emeç, insanın yaşamı boyunca öğrenmeye devam edeceğini belirterek, “Tarih boyunca fark yaratan, algıları yüksek olan liderlerin okuma alışkanlıklarının üst düzeyde olduğu aşikardır. Albaraka Türk olarak, eğitime verdiğimiz maddi desteğin ötesinde öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmak bizim için paha biçilemez. Endülüs Okuma Projesi'nin ülkemize hayırlı olmasını ve hayat boyu öğrenmeye devam edecek öğrenciler yetiştirmesini diliyoruz.” ifadelerini kullandı.