TÜRES Karabük’te Faaliyetlerine Başladı

TÜRES Karabük’te Faaliyetlerine Başladı

Yayın: 07.03.2021 17:33
Paylaş:
A+ A-

Yaklaşık, 1.000’i aşkın marka, 12 bine yaklaşan satış noktası, 200 bini aşkın çalışan ve 25 milyar TL’lik ticaret hacmi ile yeme içme sektöründe faaliyet gösteren en etkili STK, Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği TÜRES, Karabük’te yapılanmalarını tamamlayarak faaliyetlerine başladı.

Ramazan Bingöl’ün Genel Başkanı olduğu TÜRES, Türk Mutfak dünyasına ahilik penceresinden bakarak bu köklü kültürü tanıtmayı, yaşatmayı ve ileriki nesillere taşımayı amaçlıyor.

TÜRES, iller bazındaki yapılanmalarına Karabük’ü de ekledi.

Bu kapsamda Karabük Temsilciliği, kentte kendini ispatlamış 42 markası ile birlikte, tüm restoran ve turizm işletmelerinin tek bir çatı altında toplanmasını amaçlayarak kurulduğu duyuruldu.

Faaliyetlerine başlar başlamaz sektörün pandemi sürecinde yaşadığı sıkıntıları bir nebze hafifletmek için Karabük’te ki üyelerine toplamda 80.000 tl kira yardımında bulunması, ile dikkatleri çekti.

Karabük İl Temsilcilik Başkanlığı Safa Erol ALTINOK’a , Başkan Yardımcılığı Emrullah DOĞAN getirilirken, TÜRES Karabük, Yüksek İstişare Kurulunu ise, Gastronomi Yazarı Özkan SÜZER, İş İnsanı Özkan ÇETİNKAYA,
Şef Mahir BALIKÇI ve İş İnsanı Semih YILDIRIM getirildi.

TÜRES Karabük Yönetim Şöyle Oluştu

TÜRES Yönetim Kurulunda yer alan isimler ise şöyle oldu; “Adnan AYDIN, Faruk GÜLERYÜZ, Hasan TAM, Mahmut ÖZBAY, Tekin GÜNEZLER ve Yusuf ÖZGÜN” TÜRES Karabük Başkanı Safa Erol Altınok,

TÜRES Karabük İl Başkanlığına atanan Sefa Erol Altınok; ” 2006 yılında kurulan, restoranlar ve turizmciler başta olmak üzere Türkiye de ve Dünya da gıda sektöründe markalaşmış birçok kuruluşun üyesi olduğu TÜRES ’imizin Karabük yapılanmasını tamamladık, zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde ahilik geleneğinin gereklerini yerine getirerek üyelerimizin maddi ve manevi yanlarında olmak istiyoruz. Bu kapsamda genel merkezimizin destekleriyle üyelerimize toplamda 80.000 tl kira yardımında bulunduk. Bundan sonra ki amacımız, Anadolu’nun kadim geçmişinin kıymetli bir değeri olan Safranbolu Gastronomisinin, küllerinden doğmasına, tozlu raflarda kalmış reçetelerimizin gün yüzüne çıkarılmasına vesile olacak projeleri hayata geçirmektir. ” dedi

“16 yıldır, sektöre hizmet etmeyi gaye edinen TÜRES, yeme içme sektörümüzün sırtında yük olan yüzde 18 KDV oranının yüzde 8’e düşürülmesi, yüzde 12’lere varan yemek çeki komisyon oranının yüzde 6’ya düşürülmesi, gibi hedefine ulaşan birçok başarılı çalışmaya imza attı. ” şeklinde bilgiler de veren Başkan Altınok; ” Bizlerde memleketimizde gastronomi, gıda israfı, istihdam, yeme içme sektörünün özel detayları konusunda üyelerimizi ve toplumumuzu bilinçlendirecek ve sektörümüzün sesi olacağız. Şehrimizin bu alandaki gelişimine katkı sunmak hedefiyle çıktığımız bu yolda sektörümüzde faaliyet gösteren bütün paydaşlarımızı aramızda görmekten mutluk duyarız.” ifadelerinde bulundu

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

arabam.com mart ayı ikinci el ilan verilerini açıkladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – arabam.com, mart ayındaki ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizini yayımladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, mart ayı ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizde ikinci el araç sektöründe hareketlilik başladı. Mart ayında ikinci el araç fiyatlarında yüzde 1 artış gözlemlendi. Artış, daha çok 800 bin liranın üzerindeki araçlara yansıdı.

Sıfır araçlardaki kampanyaların bitişi ve fiyat artışları, ikinci el araç fiyatlarını da yukarı yönlü etkileyeceği sinyalini verirken, yükselişe geçeceği ön görülen ikinci el otomobil arzı ile birlikte fiyat artışının da enflasyondaki değişimi gelecek aylarda yakalaması bekleniyor.

İkinci el araçların ortalama fiyatı 679 bin lira 4 kuruş olurken, 5 yaşa kadar olan araçların ilan oranı arttı. Mart ayında ilanı en çok görülen markalar Fiat, Renault, Volkswagen, en çok görüntülenen modeller ise Clio, Astra, Megane oldu.

– Yaşı genç araçların ilan sayısı arttı

arabam.com'da mart ayında 5 yaşına kadar olan araçların oranı yüzde 2 artarak, ilanlarda yüzde 18 ile yer aldı. 10-20 yaş arası araçlarda ise yüzde 1,2 azalma görüldü. Ayrıca, düz vitesli araçların da ilanlardaki oranı yüzde 2 azaldı.

İlanlarda 800 bin liranın üzerindeki araçlar, ağırlıklı 1 milyon lira üzerindeki araçlar olmak üzere, yüzde 2 arttı. İlanlardaki 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira fiyat aralığındaki araçlar ise yüzde 1 azaldı.

500 bin lira ve altı araçların ilan oranı yüzde 47, 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira aralığındaki araçlar ile 1 milyon lira ve üzeri araçların oranı ise yüzde 12 oldu.

600 bin lira 1 kuruş – 700 bin lira aralığındaki araçların oranı yüzde 11, 800 bin lira 1 kuruş – 1 milyon lira aralığındaki araçların oranı yüzde 8 ve 1 milyon liranın üzerindeki araçların oranı yüzde 12 oldu.