Türk Büro – Sen’den Açıklama

Türk Büro – Sen’den Açıklama

Yayın: 10.03.2017 23:08
Paylaş:
A+ A-

Türk Büro-Sen Karabük Şube Başkanı Mehmet Pazar, İstiklal Marşının Kabulü İle İlgili bir mesaj yayınladı.

Tarih yazmak, tarih yapmak kadar mühimdir. Yazan yapana sadık kalmazsa, değişmeyen hakikat insanlığı şaşırtacak bir mahiyet alır.

Türk ve İslâm âleminin önderi olan Türk Milleti maddi yokluklara rağmen yedi düvelle savaşarak Türk İstiklâl savaşını yapmış ve Türk Milletinin yenilmezliğini cihana göstermiş, ispat etmiştir. Bu ispat aslında ilk de değildir. Binlerce yıllık tarihi, bunun gibi pek çok örneklerle doludur. Çünkü ezelden beridir hür doğmuş, hür yaşamıştır. Çünkü zincirleri kabul etmeyen bozkurt, bendini çiğneyip aşan kükremiş sel misali esareti kabul etmemiş, Türk milletinin önünde kimse duramamıştır.

Batının çelik zırhlı duvarına iman dolu göğsünü germiş, toprağın her zerresi şühedanın kanı ile şereflenmiştir. Neticede maddi yokluklar içinde ama manevi güçleri ile bu mücadele verilmiştir.
Türk İstiklâl harbi sonrası yapılan tarihin yazılması gerekmektedir. Bizi biz yapan mukaddes değerlerimizin, yapılan mücadelelerin ne uğruna yapıldığının yazılması gerekmektedir.
Türk İstiklâl Harbini anlatan pek çok şiir içerisinde Mehmet Akif’in, “Kahraman Irkına” yazdığı şiir, bunu en iyi anlatan şiir olmuştur.

Çünkü İstiklâli hak eden; Hakka tapan Türk Milletidir.Türk milleti, bastığı yeri unutmadığı, atasını incitmediği takdirde Cenab-ı Hak, ma’bedine namahrem elini değdirmeyecek, ezanları susmayacak, bayrağı inmeyecektir.

Anayasadan Türk yerine başka kelimeler bulmaya çabalayıp uluyanlar, tarihi yapanları yok sayıp, garbın âfâkına teslim olanlar, yeniden bir tarih yaptırmaya, yeniden bir İstiklâl Marşı yazdırmaya razılar demektir.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başkan Sözen Karacatepe Yolunda Çalışmaları yerinde inceledi

Yayın: 24.04.2024 10:47
Paylaş:
A+ A-

Karabük İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Safranbolu İlçesi’ne bağlı Karacatepe Köyü yolunda meydana gelen toprak kayması ve heyelanı İlçe Teknik sorumlusu Recep Yalçın’la birlikte yerinde inceledi.

İlimiz de pazartesi günü Karacatepe köyü yolunda meydana gelen heyelan ve toprak kayması sonucu oluşan hasarları yerinde inceleyen Başkan Sözen yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

” 22 Nisan’da meydana gelen Karacatepe köyü yolunda heyelan ve toprak kayması neticesinde derin çukurlar oluşarak köy yolu ulaşıma kapanmıştı. İl Özel İdare’sine bağlı ekiplerimiz ivedilikle kapanan köy yolunu özverili çalışmaları neticesinde Karacatepe köy yolunu trafiğe açmış bulunmaktayız” dedi.