Türk Hava Kurumu 91’ nci Yılını Kutluyor

Türk Hava Kurumu 91’ nci Yılını Kutluyor

Yayın: 16.02.2016 10:25
Paylaş:
A+ A-

Türk Hava Kurumu Safranbolu şube başkanı Mustafa San,THK’nun 91 yılını kutlayan bir mesaj yayınladı.

91.Yıl dolayısıyla yapılan faaliyetler ve kurumun önemini anlatan bir açıklama yapan San,”Türk Hava Kurumu Mustafa Kemal ATATÜRK ve Arkadaşlarının Türk Ulusuna en değerli armağanı ve emanetidir.

16 Şubat 1925’de Ulu Önderin direktifleriyle Türk Teyyare Cemiyeti kurularak havacılık alanında batıyla yarışmanın bayrağını açmıştır.

Bugün 91 yaşına basan Türk Hava Kurumu Kadirşinas vatandaşlarımızın ve yerel yöneticilerimizin destekleriyle 91 yıldan beri Atatürk’ün kendisine yüklemiş olduğu misyon doğrultusunda gençlere havacılığı sevdirmek, havacı gençlik yetiştirmek, havacılığı yurt sathına yaymak, havacılık araç ve gereçlerini üretmek üzere kurulmuş ve 90 yıldır;
6.000 pilot yetiştirmiş, her yıl 65-70 yetiştirdiği pilotu havayolu şirketlerine göndermiş, 90 bin paraşütçü,15 bin planörcü, üç bin yamaç paraşütçü yetiştirmiş 100 bin gencimize model uçak eğitimi vermiştir.Ayrıca Türk Hava Kurumu Üniversitesini kurarak tüm öğrencilerimize başarılı bir öğrenim sürdürmek ve meslek sahibi edinmeleri sağlanmaktadır.

THK nun görevlerinden en önemlisi binlerce orman yangınına müdahale etmiş ve hava ambulans uçaklarıyla yüzlerce organ nakli yapmış hastalara şifa olmuştur.

Türk Hava Kurumu’nu güçlendirmek, yaşatmak görevlerimizden öte yurttaşlık borcumuzdur.

Atamızın bizlere mirası Türk Hava Kurumu Türkiye Cumhuriyeti ile sonsuza dek yaşayacaktır” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te asker eğlencesinde pompalı tüfekle havaya ateş açan kişiye para cezası

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 04:36
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Karabük'ün Ovacık ilçesinde asker eğlencesinde pompalı tüfekle havaya ateş açtığı tespit edilen kişiye, 6 bin lira para cezası verildi.

İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Soğanlı köyünde asker eğlencesinde havaya silahla ateş açıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Video kayıtlarını inceleyen ekipler, pompalı tüfek ve kurusıkı tabancalarla havaya ateş açıldığını belirledi.

Pompalı tüfekle havaya ateş açtığı belirlenen 1 kişiye 6 bin lira para cezası uygulandı.

Öte yandan silahlara da el konulduğu öğrenildi.