Türk Ocakları 5. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Türk Ocakları 5. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Yayın: 20.02.2017 23:30
Paylaş:
A+ A-

Türk Ocakları Karabük Şubesi 5. Olağan Genel Kurulunu yaptı.

Şube üyeleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı olağan genel kurul; divanın teşekkülü, ibraların yapılması ve yapılan seçimin ardından Yrd. Doç. Dr. Taşkın Deniz’in teşekkür konuşması ile sona erdi.  Genel kurula katılan tüm üyelerin desteğini alan Türk Ocakları Karabük Şubesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Taşkın Deniz, güven tazeleyerek yeniden Başkanlığa seçildi.

Genel Kurulda bir konuşma yapan Yrd. Doç. Dr. Taşkın Deniz “2008 yılında faaliyetlerine başlayan ocağımız, kısa sayılabilecek sürede Karabük ve Safranbolu’da düzenlediği ocak sohbetleri, konferanslar ve sosyo-kültürel etkinlikler ile ilimize yeni bir bakış açısı ve ivme kazandırmıştır. Son 2 yıllık süre içerisinde gerek yönetim kurulu ve gençlik kollarımız gerekse de üyelerimiz, ocağın çalışmaları için gayret ve desteklerini esirgememişlerdir. Bu nedenle yönetim kurulumuza, gençlik kollarımıza ve ocak üyelerimize teşekkürü bir borç bilirim. Ayrıca, bu dönem yönetimde aramızda olamayacak olan değerli hocalarımız Yrd. Doç. Dr. Umut Kedikli ve Yrd. Doç. Dr. Marziye Memmedli’ye desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Yeni yönetim kurulu olarak, görevde kalacağımız süre içerisinde, gündelik siyaset ve partiler üstü duruşumuzu devam ettireceğiz. Bizim milliyetçilik anlayışımız kavmiyetçilik, ırkçılık, şovenlikten ve sloganlardan uzaktır. Tek bir düşünceye, anlayışa ve siyasi yapılanmaya sığmayacak kadar engin ve derindir. Aziz Türk milletini oluşturan milli ve manevi değerleri yüreğinde taşıyan ve bu mensubiyet duygusunu benimseyen kültürel milliyetçilik, bizim temel ülkümüzdür. Son yıllarda önemi ve değeri üzerine yorumların yapıldığı bir ortamda, bu kavramı, gençliğe esas mecrasında anlatmak, Türk Ocakları çatısı altında milli birlik ve beraberlik duygusuyla hareket ederek ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara karşı milletimizi uyanık tutmak; vatan ve millet sevgisi imandandır düşüncesine sahip Türk Ocaklılar olarak bizim esas şiarımız olacaktır. Bu amaçlar doğrultusunda gerek üniversitemiz gerekse de şehrimizdeki konferanslarımızı sürdüreceğiz. Bu vesile ile üniversitemiz yönetimine teşekkür ederiz. Türk Ocakları Karabük Şubesi her zaman aziz milletimizin ve devletimizin hizmetindedir. Bulunduğu her ilde her daim saygın bir yere sahip olan Türk Ocakları Şubeleri, illerimizin başta mülki idarecileri olmak üzere halkın her kesimi ile sıkı diyaloglar içerisindedir. Bunlara karşın devletimizin içerisinde bulunduğu sıkıntılı günlerde birlik ve beraberliğimiz yolunda hizmet eden ocağımız ile mesafeli olmaya çalışan yöneticilerimizi de anlamakta zorluk çekiyoruz. Söz konusu “Allah rızası için önce vatan, millet, devlet ve bayrak” ise bu değerlerimiz konusunda ortak çalışmalara yönelik içtenlik arıyor ve bu tutuma anlam veremediğimizi belirtiyoruz. Herkes bilmeli ki, Türk Ocakları Karabük Şubesi tüzüğü kapsamı dışında herhangi bir davranışta bulunmaz, hiç kimsenin keyfince hareket etmez. Şükürler olsun ki hiçbir zaman Yüce Allah’ın izni ile ne haddimizi aştık ne de mağrur olduk. Konuşmama burada son verirken, şu anda burada bulunan ya da mazereti nedeniyle aramızda olamayan, destek veren ya da vermeyen tüm üyelerimiz ve misafirlerimize, değerli basın mensuplarımıza teşekkür eder, yeni yönetim kurulunun hayırlara vesile olmasını dilerim. Yüce Allah’ın selamı, bereketi, rahmeti ve sevgisi üzerimize olsun. Yüce Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

Türk Ocakları Karabük Şubesi Yönetim Kurulu Yrd. Doç. Dr. Taşkın Deniz, Yrd. Doç. Dr. Serdar Ösen, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sait Candan, Ahmet Çetinkaya, Kazım Özcan, Muharrem Yunus Çelik ve Emin Yıldız’dan oluştu.

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor, Mehmet Ali Yılmaz’ın başkanlığında önemli başarılara imza attı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor, hayatını kaybeden onursal başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın kulüp başkanlığı döneminde 4 kupa kazandı.

Trabzon'da 21 Ekim 1948'de dünyaya gelen Yılmaz, İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. Yılmaz, iş insanı, medya patronu, siyasetçi ve spor yöneticisi olarak tanındı.

1982-1983 sezonunda Trabzonspor'un 8. başkanı olarak seçilen Mehmet Ali Yılmaz, bu görevini 1987-1988 sezonun ortasına kadar sürdürdü. Bir yıllık aranın ardından 1989'da tekrar başkanlık koltuğuna oturan Yılmaz, 1992'ye kadar görevde kaldı. Üçüncü başkanlık dönemi 1996'nın sonundan 2000 yılının sonuna kadar devam eden Mehmet Ali Yılmaz, kulüpte en uzun süreyle başkanlık yapan kişi oldu.

Trabzonspor, Yılmaz'ın başkanlığı döneminde 1982-1983 sezonunda Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1983-1984 sezonunda lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası, 1984-1985 sezonunda Başbakanlık Kupası olmak üzere 4 kupa kazandı.

Kulüpte 1988'de yapılan Divan Başkanlık Kurulu'nda verilen önergeyle Mehmet Ali Yılmaz, kulübün onursal başkanlığı ünvanını elde etti.

Yılmaz, bordo-mavili kulüpte tesisleşmenin de ilk adımlarını attı. Mehmet Ali Yılmaz'ın ismi kulübün mevcut tesislerine verildi.

Mehmet Ali Yılmaz, 1991 genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden Trabzon milletvekili seçilerek, 49 ve 50. hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yaptı.

Mehmet Ali Yılmaz'ın Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonu özerk bir yapıya kavuştu. Yılmaz, futbolda havuz sistemini düzenleyen kişilerden biri oldu.