Türkmenistan Büyükelçisi Rektör Polat’ı ziyaret etti

Türkmenistan Büyükelçisi Rektör Polat’ı ziyaret etti

Yayın: 07.11.2017 23:10
Paylaş:
A+ A-

Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı ziyaret etti.

Rektörlük makamında sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş, Genel Sekreter Prof. Dr. Mücahit Coşkun ve Türkmenistan Ankara Büyükelçiliği 3. Katibi Guvanç Yazmemmedov da yer aldı.

Büyükelçi Amanlıyev Rektör Polat’a Karabük Üniversitesi’nde okuyan Türkmenistanlı öğrenciler ile bir araya gelme fırsatı verdikleri için teşekkür ederek bu buluşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkmenistanlı öğrencileri Karabük Üniversitesi’nde okumalarından dolayı çok memnun ve mutlu gördüğünü ifade eden Amanlıyev, “Biz de Büyükelçilik olarak onların yanında olduğumuzu göstermek istedik. Hal hatırlarını sorduk, derslerine iyi çalışmalarını tembihledik.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat ise konuk Büyükelçiyi Karabük Üniversitesi’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Türkmenistanlı öğrencileri yabancı olarak değil kendimizden görüyoruz” diyen Rektör Polat, ”Türkmenistanlı öğrencilerimiz problemleri olduğu zaman bizler bu problemi çözmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

Görüşme birlikte yenilen öğle yemeğinin ardından sona erdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Besa Holding artan konut talebini karşılamak için Ankara’da 4 şantiye birden kuruyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.04.2024 08:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Besa Holding, Ankara'da artan konut talebini karşılamak için 4 projenin şantiyesini birden başlatıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından büyük göç alan Ankara'da konut talebi arttı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, Kovid-19 salgını ve deprem felaketinin neden olduğu Ankara'da artan göç sonucunda konut arzında ciddi sorunlar yaşandığını belirtti.

Bezci, “Ancak buna karşın arz yetersizliği yaşanıyor. Bu durum fiyatları ciddi anlamda yükseltti. Biz de bu duruma çözüm olarak bu yıl sonuna kadar Ankara'da 4 büyük projenin startını vermek için şantiyelerimizi kuracağız. Projelerimizle artan talebi karşılamaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

– Ankara'ya 50 yıldır yatırım

Besa Holding'in 50 yılı aşkın süredir Ankara'ya yatırım yaptığını kaydeden Bezci, şirketin kentin gelişiminde öncü olduğunu, uzun süredir konut açığını gidermek için hazırlık yaptıklarını anlattı.

Yaptıkları projelerin, Ankara'nın gelişimine önemli katkılar sağladığını aktaran Bezci, Holding'in faaliyet gösterdiği bölgelerin, konforlu yaşam merkezleri haline geldiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Son yıllarda Ankara'nın ani nüfus artışı ve inşaat projelerinin duraksamasıyla ciddi bir konut sıkıntısı yaşanıyor. Özellikle lüks segmentteki yeni projelerin azalmasıyla ev fiyatları hızla yükseldi. Kiralık konut stokunun azalması ise kira fiyatlarını artırdı ve ailelerin bütçelerini olumsuz etkiledi. Bu soruna çözüm bulmak için hızla büyük projelere imza atıyoruz. Bu yıl içinde Gölbaşı'nda konut ve ticaret, İncek'te konut, Angora'da villa ve Konut Kent'te ticaret ve spor merkezi olmak üzere 4 büyük şantiye kuruyoruz. Projelerimizi hızla tamamlayarak artan talebe cevap verip, piyasada denge sağlamayı hedefliyoruz.”