Uluslararası Endüstri 4.0 ve Uygulamaları Sempozyumu başladı

Uluslararası Endüstri 4.0 ve Uygulamaları Sempozyumu başladı

Yayın: 14.10.2017 00:12
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi ve Malezya Perlis Üniversitesi’nin ortak girişimleriyle yapılan olan sempozyuma Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Malezya Perlis Üniversitesi (UniMAP) Rektörü Prof. Dr. Zul Azhar Zahid Jamal, Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Öztemel, Dekanlar, Akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat: Teknolojiye ayak uydurmak üniversiteleri de içeren her işletme için önemlidir

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat kongrenin açılışında yaptığı ingilizce konuşmasında Karabük Üniversitesi olarak her zaman uluslararasılaşmanın önemini vurguladıklarını ve dünya çapında bir üniversite olmayı amaçladıklarını belirtti.

Üniversitenin gelişiminde endüstri ve uluslararası iş birliklerinin çok önemli olduğunu belirten Rektör Polat,” Bugüne kadar çok sayıda uluslararası eğitim kurumuyla işbirliği yaptık. Uluslararası Konferanslar, farklı ülkelerden insanlarla bağlantı kurmak, onlardan bir şeyler öğrenmek, yeni ilişkiler kurmak ve var olanları güçlendirmek için mükemmel fırsatlardır. Bugün Malezya Perlis Üniversitesi ile birlikte ‘Industry 4.0 (Dört Nokta Sıfır) ve Uygulamalar’ konulu kongreyi organize etmekten büyük onur duyuyoruz.” dedi.

Üretim dünyasının sismik bir değişim geçirmek üzere olduğundan bahseden Rektör Polat, işlerin yolunu değiştirecek dördüncü bir sanayi devrimi yaşıyoruz diyerek bu devrimin tarihsel gelişimine değindi.

Konuşmasının devamında Rektör Polat şunları söyledi:” Teknoloji yıllar geçtikçe ilerledi ve ürün satın alma şeklimizi, yaşadığımız yolu, iletişim metodumuzu, seyahat şeklimizi değiştirdi. Teknolojiye ayak uydurmak üniversiteleri de içeren her işletme için önemlidir. Umarım bu konferans yeni fikirler üretir ve üniversiteler arasında daha fazla sinerji için bir yol haritası oluşturur.

Prof. Dr. Ercan Öztemel: Eğer siz teknolojiyi yönetemezseniz, teknoloji sizi yönetir

Açış konuşmasının ardından bir sunum gerçekleştiren Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Öztemel Endüstri 4.0’ın tarihsel gelişiminden bahsederek teknolojinin insanoğlunun hayatında yaptığı değişiklikleri anlattı.

Teknolojinin gelişmesiyle makinelerin insan hayatında daha çok yer edindiğini belirten Prof. Dr. Öztemel, makinelerin artık birbirleriyle ve insanlarla iletişim halinde olduğunu söyledi.

Geçmişte insanların yapacakları işlemlerin bilgisayar, fotoğraf makinesi vb. makineler aracılığıyla yüz binlerce dolar para harcanarak yapıldığını belirten Prof. Dr. Öztemel, günümüzde bunların hepsinin birkaç yüz dolara satın alabileceğimiz telefon ile halledebildiğini belirterek teknolojinin insanoğluna getirdiği faydaları anlattı.

Yaptığı sunumda kısa vadede 2025 yılında teknolojik anlamda gelecek yeniliklerden de bahseden Prof. Dr. Öztemel,” Örneğin uzmanların çoğu 2025 yılında akıllı tişörtlerin üretileceğine inanıyor. Bu tişörtler spor yaparken sizin kalp atışlarınızı ve nabzınızı ölçerek sizi yönlendirecek.” diyerek konuşmasında bunun gibi birçok örneğe değindi.

Konuşmasının sonunda teknolojik gelişmelerin iş kaybı sorununa da neden olacağını belirten Prof. Dr. Öztemel konuşmasını,”Teknolojik gelişmelere çok çabuk ayak uyduracak ülkeler bu kaosu kısa sürede atlatacak. Ama ayak uyduramayanlar uzun dönemlerde çok sıkıntı çekecek. Eğer siz teknolojiyi yönetemezseniz, teknoloji sizi yönetir.” diyerek sonlandırdı.

Prof. Dr. Zul Azhar Zahid Jamal: Kendimizi, çocuklarımızı ve toplumumuzu geleceğe hazırlamalıyız
Kongre’nin açılış oturumunda Malezya Perlis Üniversitesi (UniMAP) Rektörü Prof. Dr. Zul Azhar Zahid Jamal da bir sunum gerçekleştirdi.

Karabük Üniversitesi’nin 4.0’ın geleceği için gerçekten örnek üniversitelerden birisi olduğunu belirten Prof. Dr. Jamal,”Kendimizi, çocuklarımızı ve toplumumuzu geleceğe hazırlamalıyız.” dedi.

Dünya’nın ve endüstrinin değiştiğinden bahseden Prof. Dr. Jamal, günümüz dünyasının endüstrisinin facebook, instagram, uber, amazon gibi milyonlarca kullancısı olan uygulamaların olduğunu belirterek Asya ve Malezya’daki değişimlerden bahsetti.

Konuşmasının sonunda Prof. Dr. Jamal Endüstri 4.0′ a göre eğitim sistemlerinin değiştirilmesi gerektiğini söylereyerek, Malezya’da bu konuda uyguladıkları programları ve eğitim sistemlerini anlattı.

Karabük Üniversitesi Hamit Çepni Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve ulusal ve uluslararası tanınırlığı olan bilim insanlarının, araştırmacıların, ilgili kamu kurumları ile özel sektörden uygulayıcı ve uzmanların bir araya geldiği, Endüstri 4.0 teknolojilerine yönelik Ar-Ge çalışmalarının, ulusal stratejilerin ve ülkemiz önceliklerinin tartışıldığı 2017 Uluslararası Endüstri 4.0 ve Uygulamaları Sempozyumu 14 Ekim Cumartesi gününe kadar devam edecek.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ordu’nun ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

ORDU (AA) – Ordu'nun Ünye ve Fatsa ilçelerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Ünye ilçesindeki ilk tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz'ün anıta çelenk sunduğu programda, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Ünye Şehir Stadı'nda devam eden kutlamalarda da protokol üyeleri, öğrencileri ve halkı selamladı.

Türk milleti için bir dönüm noktası olan 23 Nisan'ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğin teminatı olarak gördüğü çocuklara armağan edildiğini belirten Tokgöz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu kutlu günü çocuklara armağan etmesi, yarınlarımızı emanet edeceğimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza verdiği değeri, inancı ve güveni göstermektedir.” dedi.

Çeşitli gösterilerin sunulduğu ve şiirlerin okunduğu programda, Ünye Acara Gürcü Dostluk Kültür Derneğince Gürcistan'dan davet edilen Gürcü çocuklardan oluşan ekip, Kafkas halk oyunları gösterisi sahneledi.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği törene, Kaymakam Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İashvili, diğer ilgililer ve öğrenciler katıldı.

Fatsa ilçesindeki tören ise ilçe stadında gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın büyük bir coşkuyla kutlandığını söyledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

Törene, Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar da katıldı.