Üniversite, Karabük’ün Lokomotifi Olmaya Devam Ediyor

Üniversite, Karabük’ün Lokomotifi Olmaya Devam Ediyor

Yayın: 08.08.2019 23:26 |Güncelleme: 09.08.2019 10:35
Paylaş:
A+ A-

Üniversite Tercihlerinin belli olduğu şu günlerde,Karabük Üniversitesi kontenjanlarının hangi aşamada olduğuna ilişkin,henez kesin bir bilgi gelmediğine işaret edilirken “Üniversite Karabük’ün lokomotifi olmaya devam ediyor.Örneğin 7 bini aşkın Yabancı Ülke öğrencisi,yıllık olarak Ülkemize ,Karabük’e ve Karabük Üniversitesi’ne çok ciddi paralar kazandırmaya devam ediyor..” anlamında bilgiler veriliyor.

Bu arada “Karabük Üniversitesi Demir/Çelik Enstitüsü,bir ilk olarak,demir ürünlerine,Dünya da akreditasyon olarak tanınan bir bilim merkezi olarak,gerekli test sonuçlarını verebilmektedir.Bu iş ve işlemler için belirli bir ücret alındığı biliniyor.Bu ücretler Karabük Üniversitesi’ne çok ciddi bir gelir kalemi olarak görülmelidir..” yolunda da bilgiler veriliyor.

Öte yandan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Refik Polat’ın,bütün gücü ile “İlk 1000 Üniversite içine girmek için yüklendiğine..” işaret edilerek “Bu çalışmalar olumlu sonuç verdiğinde Karabük Üniversitesi’ne,özellikle Yabancı Hocaların çok büyük ilgi göstereceğine..” dikkat çekiliyor ve “Böyle bir girişimin başarılabilmesi için gerekli olan 12 seçenek kategorisini aşabilmek bağlamında çok yoğun çalışmalar yapıldığına..” ilişkin bilgiler veriliyor “Rektör Prof.Dr.Sayın Refek Polat bu amacını kısa süre içinde yakalayacaktır İnşaallah..” bağlamında ki görüşler dikkat çekiyor.

Bütün bu gelişmelerin yanı sıra,Karabük Üniversitesi’nin 5000 Evler Bölgesi’ne yaptırdığı,Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Binasına Sağlık Bakanlığı’nın talip olduğuna ilişkin “Resmi olmayan bilgiler..” veriliyor.Karkas olarak yapımı belirli bir aşamaya gelen binanın Sağlık Bakanlığı’na verilmesi ile buraya “Kadın Doğum/Çocuk Hastanesi yapılmasının şart koşulacağına ilişkin..” bilgiler veriliyor ve “Böyle bir gelişme olduğu takdirde Şirinevler Hastanesi’nde ki Kadın Doğum/Çocuk Bölümleri burada açılacak,Şirinevler Hastanesi’ne 100 yatağı aşkın bir rahatlama getirilecek..” görüşleri öne sürülüyor.

5000 Evler Bölgesi’nin,yeniden bir “Hastane ile tanışmasının çok önemli bir gelişme olacağının da..” altını çizen ilgili kaynaklar “Sanıyoruz bu yönlü bir gelişme ile ilgili olarak AK Parti Karabük Milletvekilleri Sağlık Bakanlığı nezdinde belirli girişimlerde bulundular..” ifadeleri kullanılarak “5000 Evler Bölgesi ile 100.Yıl Mahallesi sakinlerinin bu konuyu takip ederek bir Hastane seçeneğine kavuşmak için titiz davranacakları..” üzerinde bilgiler veriliyor.

Yorumlar

  1. önemli degil

    şu yabancı ögrenciler nerede ne kadar para harciyormus bir soyleyinde bizde bilelim..bunu siz birde bu yabanci ogrencilerin kaldigi bolgelerdeki esnafa sorun. bakalim ne diyecekler. adamlar su icmiyor su. parali diye.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz’a Kütüphaneler Haftası’nda Ziyaret

Yayın: 28.03.2024 11:32
Paylaş:
A+ A-
Her yıl Mart ayının son haftasında kutlanan, bu yıl 60’ncısı düzenlenen “Kütüphaneler Haftası”nda İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Karabük İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hülya Özgün, İl Halk Kütüphanesi Müdür Yardımcısı Orhan Gündüz Vali Mustafa Yavuz’u makamında ziyaret etti.
Ziyarette, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmek amacıyla her yıl, Mart ayında kutlanmakta olan Kütüphaneler Haftası etkinlikleri hakkında Vali Yavuz’a bilgi verdi. (Kaynak: Karabük Valiliği)