Üniversite Öğrencilerinden LÖSEV farkındalığı

Üniversite Öğrencilerinden LÖSEV farkındalığı

Yayın: 07.11.2017 23:11
Paylaş:
A+ A-

Dünyada tüm kanser vakalarının %35’ini oluşturan lösemi, her yaşta görülebiliyor. Çocukluk çağında ise görülen kanser türlerinden en yaygın olanı…

Türkiye’de her yıl 16 yaşın altında bin 200 – bin 500 lösemi vakasına rastlanıyor. Lösemi hastalığının nedenleri günümüzde henüz tam olarak aydınlatılamamış. Teknolojik gelişmeler ışığında yapılan çalışmalar sonucunda löseminin nedenleri arasında şunlar sayılabiliyor: Radyasyon, genetik yatkınlıklar, böcek ilaçları gibi kimyasal maddeler, bazı hastalıklar…

Lösemili Çocuklar Haftası (2-8 Kasım) sebebi ile Külliye Karabük olarak, Karabük Üniversitesi LÖSEV Topluluğu Başkanı Doğuhan Kayan ile Karabük Üniversitesi’ndeki Lösemi, LÖSEV ve farkındalık faaliyetlerini konuştuk.

“Önemli olan farkında olan bir üniversite gençliği”

LÖSEV’in 1998 yılında kurulmuş kamu yararına çalışan bir vakıf olduğunu söyleyen Kayan, “Üniversite Topluluğumuz da 2013 yılından beri çalışıyor. Etkinlikleri gerek Öğrenci Konseyi olsun gerek Kızılay Kulübü olsun birlikte yürütüyoruz. Yaklaşık dört yıldır üniversite içinde ve dışında faaliyetlerde farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Gönüllülerimiz sosyal sorumlulukta ve kanser farkındalığı kampanyalarında öncü olmaktadır.” dedi.

“Amacımız löseminin tanınması ve üniversite de farkındalığın artması”

Amaçlarının öncelikle Lösemi ve LÖSEV konusunda öğrenci arkadaşları bilinçlendirmek olduğunu söyleyen ve kanserin artık grip gibi yaygın bir hastalık olduğunu belirten Kayan “İlk amacımız löseminin tanınması ve Üniversitemizde farkındalığın artması. İkinci amacımız ise genel olarak kanserin farkındalığını arttırmak, dikkat edilmesi gereken noktalara değinmek ve ilik bağışının önemini vurgulamak.” dedi.

Topluluk olarak gerçekleştirdikleri faaliyetlere de değinen Kayan şöyle konuştu: “Her sene 1 adet farkındalık konferansı düzenliyoruz, Lösemi ve LÖSEV’i tanıtan stantlar açarak tanıtım ve ürün satışı gerçekleştiriyoruz. İlik bağışının önemini vurgulayan çeşitli etkinliklerimiz oldu. Yıl sonunda bir farkındalık konseri düzenledik ve maddi kaygı gütmedik. Amacımız farkındalık oluşturmaktı. İçinde bulunduğumuz 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda gönüllü arkadaşlarımız ile birlikte maskelerimizle kampüs içerisinde dolaşıyoruz. Yani küçük kardeşlerimiz başta olmak üzere Lösemili hastalar için yapılacak ne varsa elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz.”

“Karabük Üniversitesi gönüllük ve farkındalık konusunda üniversiteler arasında öncüdür”

Karabük Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı desteği ile her yıl Aralık ayında düzenlenen stant çalışmalarında yapılacak hizmetlerde kullanmak üzere gelir elde ettiklerini de belirten Kayan, “Geçen sene tek günde 4 bin lira gibi bir bağış ile üniversiteler arası bir rekora imza attık. 3 günün sonunda da güzel rakamlar elde etmiştik. Bu da bizimle birlikte stantlarda bekleyen LÖSEV Gönüllülerimizin, öğrenci arkadaşlarımızın, hocalarımızın ve Üniversitemiz çalışanlarının LÖSEV konusunda ne kadar duyarlı olduğunu gösteriyor. Ve diğer üniversitelere örnek teşkil ediyor.” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rize’de uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 12:12
Paylaş:
A+ A-

RİZE (AA) – Rize'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekipleri şüphelilerin üzerinde yaptıkları aramada 76,10 gram sentetik uyuşturucu ele geçirdi.

Olayla ilgili gözaltına alınan M.P. ve S.P, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri hakimlikçe tutuklandı.