Ürdün Al-Balqa Applied Üniversitesi ile protokol imzalandı

Ürdün Al-Balqa Applied Üniversitesi ile protokol imzalandı

Yayın: 13.02.2018 21:18
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi uluslararası iş birliği projelerine bir yenisini daha ekleyerek Ürdün’ün önde gelen yüksek öğretim kurumlarından Al-Balqa Applied Üniversitesi ile Mevlana Değişim Programı protokolü imzaladı.

Rektörlük protokol salonunda gerçekleşen iki üniversite arasındaki Mevlana Değişim Programı protokolüne, Rektör Prof. Dr. Refik Polat ile Al-Balqa Applied Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Sorour Zoubi imza attı.

Protokol töreninde Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, konuklara Karabük Üniversitesini tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Rektör Polat, Karabük Üniversitesinin fiziki alt yapısı, akademik birimleri, araştırma ve geliştirme faaliyetleri, öğrenci sayıları ve özellikle uluslararasılaşma konusunda atılan adımlarla ilgili bilgiler sundu. Karabük Üniversitesinin özellikle son yıllarda artan uluslararasılaşma anlamında attığı adımlardan söz eden Prof. Dr. Refik Polat, mevkidaşı Rektör Prof. Dr. Abdullah Sorour Zoubi’ye iki üniversite arasında karşılıklı ilişkileri güçlendirerek ortak bilimsel faaliyetler yapmak istediklerini de aktardı.

Prof. Dr. Abdullah Sorour Zoubi, ziyarette yaptığı açıklamada misafirperverliklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Refik Polat’a teşekkür ederek, Karabük Üniversitesi ile Al-Balqa Applied Üniversitesi arasındaki ilişkileri geliştirmek istediklerini ifade etti.

Protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve Al-Balqa Applied Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Sorour Zoubi’nin yanı sıra Al-Balqa Applied Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saad Abo-Qudais, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Prof. Dr. İbrahim Kürtül ve Prof. Dr. Ali Güneş ile Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Önalan katıldı.

Protokol töreni günün anısına hediye takdimi ile sona erdi.

Kampüs içi ziyaret

Ürdün Al-Balqa Applied Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Sorour Zoubi ve beraberindeki heyet, Rektör Polat’ın eşliğinde kampüste gezerek incelemelerde bulundu. Konuklar sırasıyla Ay Yıldızlı Stadyum, Kamil Güleç Kütüphanesi ve Demir Çelik Enstitüsü’nü gezdi.

Kardemir ziyareti

Konuk Rektör Prof. Dr. Abdullah Sorour Zoubi ve heyetinin bir sonraki durağı Karabük Demir ve Çelik Fabrikası (Kardemir) oldu. Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ın da katıldığı ziyarette, konuk Rektör ve ekibi kok fabrikaları, haddehaneleri ve 1600 derece sıcaklıkta üretimlerin yapıldığı yüksek fırınları gezerek bilgiler aldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitap ile Yazar Tuğba Turan’ın Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)