Ürkmezer; “Vatanımızı Severken Çöpüde Yere Atmamamız Gerekir”

Ürkmezer; “Vatanımızı Severken Çöpüde Yere Atmamamız Gerekir”

Yayın: 22.10.2018 21:12
Paylaş:
A+ A-

Müzekent Motosiklet Kulübü ve Denge Tekeri Bisiklet Kolektifi Safranbolu Belediyesinin katkıları ile Sarı Çiçekte temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Sarı Çiçek bölgesinde gün boyunca doğaya atılan çöpleri toplayan Motor ve Bisiklet tutkunları topladıkları çöpleri Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında teşhir ederek doğanın kirletilmemesi için mesaj verdiler.

Konu ile ilgili konuşan Müzekent Motosiklet Kulübü Başkanı Celil Özdemir, şehrimizin, ülkemizin akciğerleri olan doğamızı temizlemeye çalıştık. Keşke böyle bir durumla karşılaşmasa idik. Piknik yapanlardan çöplerini geride bırakmamalarını, doğaya atmamalarını rica ediyor, doğayı kanser etmeyelim diyorum. Bu gün gerçekleştirdiğimiz doğadan çöp toplama etkinliğimize verdiği katkılardan dolayı Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Sayın Dr. Fatih Ürkmezer’e de ayrıca teşekkür ediyorum ” diye konuştu.

Amaçlarının çevremizi temiz tutmak ve konu ile ilgili bilinç oluşturmak olduğunu söyleyen Denge Tekeri Bisiklet Kolektifi Başkanı Emre İner; “ Elimizden geldiği kadar bu tür projelere devam edeceğiz. Duyarlılıklarından dolayı Müzekent Motosiklet Kulübüne ve Safranbolu Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.

Tüm Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte bu tür etkinliklere devam edeceklerini ifade eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ise; “ Ne yazık ki aynı şeyi bizler Safranbolu içerisinde de yaşıyoruz. Temizlik ekiplerimiz bütün gün temizliyor ancak temizlenen yerde ertesi gün ne yazık ki yine çöp görüyoruz. Maalesef, izmaritten, teneke kutulara, çekirdek kabuğundan poşetlere kadar pek çok şeyi yere atıyoruz. Bununla birlikte ormanlara giden yolların kenarlarına hafriyat atılıyor. Bunları yapmamamız lazım” dedi.

Vatanımızı Severken Çöpü De Yere Atmamamız Gerekir

Hepimizin Vatanını Sevdiğini dile getiren Ürkmezer; “Vatanımızı severken çöpü de yere atmamamız gerekir. Bizler Safranbolu Belediyesi olarak İl Özel İdaremiz ile birlikte Tokatlı Kanyonu, Sırçalı, Konarı’da da temizlik çalışmalarını sürdürüyoruz. Benim vatandaşlarımızdan ricam piknik için gittiğimiz yerlerden piknik dönüşü çöplerini geri getirmeleri. Akciğerlerimiz olan doğayı ve bizlere miras olan Safranbolu’yu temiz tutmak hepimizin görevi” diye konuştu.

Etkinlik sonrası Müzekent Motosiklet Kulübü ve Denge Tekeri Bisiklet Kolektifi üyelerine teşekkür eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer bir daha doğaya çöp atılmaması dileğinde bulunarak her iki kulüp üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çatalzeytinliler Derneği’nin geleneksel iftarı yoğun ilgi gördü

Yayın: 28.03.2024 18:47
Paylaş:
A+ A-

Çatalzeytinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel hale getirdiği ramazan iftarına bu yıl rekor düzeyde katılım oldu.

Yaylacık’ta kahveler meydanında düzenlenen iftar programına siyasi parti adayları, muhtar ve muhtar adayları da katılım sağlarken mahalleli yoğun ilgi gösterdi.

Geleneksel Yaylacık ramazan iftarı organizasyon komitesi bir mesaj yayımlayarak katılımcılara teşekkür etti. Komite mesajında; “Geleneksel Yaylacık iftarımıza katkılarından dolayı;

Çatalzeytin yardımlaşma ve dayanışma derneği yönetim kuruluna, Dernek üyelerimize,

Karabük Yaylacıkspor kulübü sporcuları ve yönetim kuruluna,

Her memleketten gönüllü hayırsever dostlarımıza,

iftarımıza katılan ve bizleri yalnız bırakmayan 1300 değerli misafirlerimize,

bizzat arayarak ve mesaj atarak mazeretleri dolayısı ile katılamayan kardeşlerimize,

organizasyon komitesine, yardımlarını esirgemeyen yemek dağıtım ekibine,

aşçımıza ve yardımcı ablalarımıza etkinliğimizin başlangıcından bitişine kadar emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kulandı.

Karabük Çatalzeytinliler Derneği Başkanı Ozan Şentürk de yoğun ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi şöyle seslendi; “1300 kişiye yakın misafirlerimizle Bugün burada güzel bir birlikteliği ortaya koyduk. İftarımıza katılım sağlayan tüm siyasi parti yöneticilerine, mahalle sakinlerimize, uzaktan yakından katılım sağlayan herkese tek tek teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun, Allah bizi onlardan ayırmasın. Ramazan; gönüllerin, insanların bir araya geldiği, sofrada buluştuğu bir aydır. Biz de bugün bunu gerçekleştirdik. Her yıl burada iftar programımızı yapıyoruz. Her yıl da aynı şekilde o heyecanı görüyoruz.

İyi ki varsınız. Destek veren ve katılım sağlayan herkesten Allah razı olsun Allah yardımlarını kabul etsin.”