Ustalık Telafi Programı iş birliği protokolü imzalandı

Ustalık Telafi Programı iş birliği protokolü imzalandı

Yayın: 09.09.2022 15:03
Paylaş:
A+ A-

Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile ŞEKER A Gıda Bes. Ltd. Şti. İşletme Yetkilisi Mustafa Karedeniz arasında Mesleki Eğitim Merkezi Ustalık Telafi Programı İş Birliği Protokolü imzalandı.

“Mesleki Eğitim’ de Eğitim-İstihdam-Üretim İlişkisini Güçlendiriyoruz”

Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Nural Kuykukcu’nun da hazır bulunduğu imza töreninde protokol kapsamında değerlendirmelerde bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, “Mesleki Eğitim Programımız çerçevesinde yaptığımız çalışmaların meyvelerini topluyoruz. Mesleki eğitimi çok daha iyi noktaya getirmek için hem meslek liseleri düzleminde hem mesleki eğitim merkezleri düzleminde çok önemli projelere imza atmaya devam ediyoruz. Bakanlığımızın başlatmış olduğu mesleki eğitim programına Karabüklü işverenlerimiz kayıtsız kalmayarak programdan faydalanmaktadırlar. Mesleki eğitim programı ile önemli mesafe kaydettik. Şunda bu programa kayıtlı öğrenci sayımız 2219 ve bu sayı her geçen gün artmaktadır. İnşallah sanayi ve üretim kenti Karabük’ümüzde eğitimin her kademsinde olduğu gibi mesleki eğitimde de büyük projelere imza atmaya devam edeceğiz.” diyerek,  ŞEKER A Gıda Bes. Ltd. Şti. İşletme Yetkilisi Mustafa KARADENİZ’e Mesleki Eğitim Merkezi Ustalık Telafi Programı İş Birliği Protokolü’nün hayırlı olması temennisinde bulundu.

İmza törenine ŞEKER A Gıda Bes. Ltd. Şti. İşletme Yetkilisi Mustafa KARADENİZ katılan mesleki eğitim merkezi ustalık telafi programı imkânının firmalara sunulmasından oldukça memnun olduklarını söyledi. (Ergin Ertuğrul)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitap ile Yazar Tuğba Turan’ın Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)