Vali Çeber, Eskipazar’da Ziyaret ve İncelemelerde Bulundu

Vali Çeber, Eskipazar’da Ziyaret ve İncelemelerde Bulundu

Yayın: 18.01.2018 22:05
Paylaş:
A+ A-

Vali Kemal Çeber, ziyaret ve inceleme programı kapsamında gittiği Eskipazarda; Kaymakamlık ziyareti, ilçede ikamet eden şehit aileleri ziyareti ve Sığırcık Suyunda (Çekirge Suyu) incelemelerde bulundu.

Eskipazar ziyaretine Kaymakamlık ziyareti ile başlayan Vali Çeber, Hükümet Konağı önünde Eskipazar Kaymakam V. Hüseyin Remzi Konak, Eskipazar Belediye Başkanı Mustafa Yarkan, İl Genel Meclis üyeleri, ilçe protokolü ve ilçe müdürleri tarafından karşılandı.

10 Kasım 2017 tarihinde göreve başlayan Eskipazar Kaymakam V. Hüseyin Remzi Konak’ı makamında ziyaret eden Vali Çeber, hayırlı olsun dileklerinde bulunarak görevinde başarılar diledi.

Daha sonra Eskipazar Deresemail Köyünde ikamet eden Şehit Faik Başkaya’nın annesi Hüsniye Başkaya ve kardeşi Bahri Başkaya, Eskipazar Merkez’de ikamet eden Şehit İsa Eken’in babası Hasan Eken ve ablası Fatma Eken ile Şehit Musa Ceylan’ın Kapaklı Köyünde ikamet eden anne ve babası Saime ve Şaban Ceylan’ı evlerinde ziyaret eden Vali Çeber şehit aileleri ile yakından ilgilenerek “Şehit ailelerimize kapımız ve gönlümüz her zaman açık ve daima yanınızdayız, başımızın üstünde yeriniz var. Devletimiz ve milletimiz şehitlerimizin emanetlerine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecektir. Sizler şehitlerimizin emaneti, başımızın tacısınız.”diye konuştu.

Eskipazar ilçe ziyaretinde son olarak Şıhlar Köyü’nde bulunan Mescid-i Haram’da 14 yıl İmam-Hatip olarak görev yapan daha Medine-i Münevvere’ye giderek Peygamber Efendimiz (S.AV.)’in kabrinin bulunduğu Ravza-ı Mutahhara’da 7 yıl türbedarlık yapan Ali Semerkandi Hazretlerinin en büyük kerameti olan Sığırcık Suyunun çıktığı Şeyh Ali Semerkandi Hz. K.S. Camiini de ziyaret eden Vali Çeber, yetkililerden bilgiler alarak Sığırcık Suyundan içti.

Vali Kemal Çeber’e Eskipazar ilçemizde gerçekleştirdiği ziyaret ve incelemelerde Vali Yardımcısı Barboros Baran, Eskipazar Kaymakam V. Hüseyin Remzi Konak, Eskipazar Belediye Başkanı Mustafa Yarkan ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Galip Sökmen eşlik etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Albaraka Türk’ten Endülüs Okuma Projesi’ne destek

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.03.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Albaraka Türk, gençlerin gelişimi için yapılan Endülüs Okuma Projesi'ne destekte bulundu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, temel amacı “okur yetiştirme” olan Endülüs Okuma Projesi'nin faaliyetlerine destekte bulunan Albaraka Türk, eğitime ve öğrenciye verdiği değerle fark yaratmaya devam ediyor.

Proje ilk olarak 2016-2017 eğitim öğretim yılları arasında Van'da uygulandı ve hali hazırda 22 ilde 186 okulda uygulanmaya devam ediyor.

Gönüllü öğretmenlerden oluşan, okuma alışkanlığıyla birlikte bir okuma kültürü, erdem ve ahlak inşası oluşturmayı hedefleyen projede, öğrenci psikolojisini merkeze alan yaklaşımla hareket ediliyor.

Projede, öğrencilerde okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmak için büyük şirketlerin marka değeri oluşturmak amacıyla kullandıkları psikolojik teknikler uygulanıyor. Bu tekniklerden biri olan “Bilinçdışı Güdüleme” ile duyular ve öğrencilerde güzel hisler uyandıran olumlu duygu ve davranışlarla kitap ve okumak yan yana getirilerek duyusal ve duygusal bütünleme oluşturuluyor.

2022-2023 eğitim öğretim yılında projeye Türkiye genelinde katılan 15 bin 916 öğrenci, toplamda 180 bin 715 kitap okudu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Strateji ve Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Emeç, insanın yaşamı boyunca öğrenmeye devam edeceğini belirterek, “Tarih boyunca fark yaratan, algıları yüksek olan liderlerin okuma alışkanlıklarının üst düzeyde olduğu aşikardır. Albaraka Türk olarak, eğitime verdiğimiz maddi desteğin ötesinde öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmak bizim için paha biçilemez. Endülüs Okuma Projesi'nin ülkemize hayırlı olmasını ve hayat boyu öğrenmeye devam edecek öğrenciler yetiştirmesini diliyoruz.” ifadelerini kullandı.