Vali Fuat Gürel’in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Vali Fuat Gürel’in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Yayın: 23.11.2018 22:00
Paylaş:
A+ A-

Karabük Valisi Fuat Gürel 24 Kasım Öğretmenler günü çerçevesinde bir mesaj yayınladı.

Vali Gürel günün anlam ve önemine dair yaptığı açıklamada,”1928 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Mektepleri Başöğretmenliği ünvanı verilişinin 90’ıncı ve bu anlamlı günün 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlanmasının 37’inci yıldönümüne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

İlk emri “Oku” olan bir medeniyetin mensubu olarak bizim için, öğrenmenin ve dolayısıyla irfan ordusunun neferleri öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi bulunmaktadır.

İnsan yetiştirmek, aynı zamanda bir medeniyet, bir kültür inşasıdır. Öğretmenler, görevlerin en soylusunu icra eden, gözümüzün nuru çocuklarımızı hiç tereddüt etmeden emanet ettiğimiz, kendilerine duyulan güvenin ve mesuliyetin ağırlığını bir ömür boyu taşıyan toplum mimarlarıdır.

Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını gerçekleştirmesinde en büyük görev; yavrularımıza, gençlerimize bir yandan çağın gerektirdiği bilgi edinme yöntemlerini öğretirken bir yandan da, onları idealleri olan, içinde yaşadıkları çağı anlayıp yorumlayabilen, öğrendiklerini milletin ruhuyla özdeşleştirebilen, hikmeti, şefkati, rahmeti, merhameti özümsemiş erdemli bireyler olarak yetiştirme misyonunun sahibi öğretmenlerimizindir.

Öğretmenlik mesleği; emekliliği olmayan, sınırları okul duvarlarıyla çizilemeyecek kadar geniş, Başöğretmen Atatürk’ün deyimiyle “çok namüsait bir mahiyette tezahür eden imkan ve şerait içinde” dahi vatan sevgisiyle topluma öncülük görev ve misyonu üstlenmiş kutsal bir meslektir. Öğretmenlerimiz bu bilinç ile yüklendikleri bu yüce sorumluluğu yerine getirmede büyük fedakârlıklar göstermektedir.

Bu manada bizlere sanayinin başkenti, eğitim ve öğretimin marka şehri, tekniği milletin ruhuyla harmanlayan bir şehirde görev yapmanın gururunu ve mutluluğunu yaşatan siz değerli öğretmenlerimizin şahsında tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü gönülden tebrik ediyor, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başında şehit olan öğretmenlerimizi ve eğitimcilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum”dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsunspor’da sol ayak bileğinden sakatlanan Satka, ameliyat edildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Trendyol Süper Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor'un Slovak stoper oyuncusu Lubomir Satka, sol ayak bileğinden yaşadığı sakatlık nedeniyle ameliyat edildi.

Kırmızı-beyazlı kulüp, 28 yaşındaki Satka'nın sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, Atakaş Hatayspor maçında sol ayak bileğinden sakatlanan tecrübeli oyuncunun özel bir hastanede operasyon geçirdiği bildirildi.

Satka'nın ne zaman sahalara döneceği konusunda ise açıklama yapılmadı.