Vali Gürel, “Yavrularınız Bizlere Emanet”

Vali Gürel, “Yavrularınız Bizlere Emanet”

Yayın: 28.09.2021 22:11
Paylaş:
A+ A-

(Haber Merkezi)Vali Fuat Gürel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven ve Yurt Hizmetleri Müdürü Mehmet Özkeskin ile birlikte KYK Yurtlarını ziyaret ederek kayıt işlemlerini yapan öğrencileri ziyaret etti.

Vali Fuat Gürel, yüz yüze eğitime başlayan Karabük Üniversitesinde eğitim görecek öğrencilerin konaklayacakları Esentepe Taşkent Kız Yurdu, Asiye Hatun Kız Yurdu, Bahattin Gazi Erkek Yurdu ve İsmail Necati Efendi Erkek Yurdunu ziyaret ederek yurda kaydını yaptıran öğrenciler ve yavrularını kalacakları yurda teslim etmek üzere Karabük’e gelen veliler ile sohbet ederek “Hoş Geldiniz” dileklerinde bulundu.

Karabük Üniversitesinde yüz yüze eğitimin başlaması ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Vali Gürel “Üniversitemiz kendini kanıtlamış yeni kurulan üniversiteler arasında en başarılılarından birisi. Öğrencilerimizi bu çağdaş eğitim yuvasını tercih ettiklerinden dolayı kutluyorum. İlimiz genelinde yurtlarla ilgili çok büyük bir sıkıntımız yok, gerek devlet gerekse özel yurtlarımız tüm hazırlıklarını tamamladılar. Burada öğrencilerimiz sadece eğitimlerine odaklanarak bizi geleceğe taşıyan eğitimlerini alacaklar. Ailelerimizin de gözü arkada kalmasın yavrularınız bizlere emanet.” dedi.

Vali Gürel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven’den yurt kayıt işlemleri, yurtlarda yürütülen hizmetler ve süreç hakkında bilgiler aldı.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu, Tokat’taki depreme ilişkin açıklamada bulundu:

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:12
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, deprem nedeniyle hasar gören yapılarla ilgili bilgi vererek, “Tokat ilimizde 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar var. Bunlar yıkık değil, hasar var. Yozgat ilimizde ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitlerimiz var.” dedi.

Karaloğlu, Tokat'ın Sulupazar ilçesinde depremden zarar gören bölgedeki incelemelerinin ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

Bölgede Sulupazar merkezli 5 deprem ve 41 artçı sarsıntı olduğunu vurgulayan Karaloğlu, depremden etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini iletti.

En büyük tesellilerinin yaralı ve can kaybı bulunmaması olduğuna işaret eden Karaloğlu, “Ekiplerimiz şu anda sahada. Köylerin tamamı tarandı. Tokat'ta 3 ilçe, Yozgat tarafında 3 ilçe ve etkilenen tüm köylerimiz taranmış durumda. Tokat'ta 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 576 vatandaşımızın ihbarı var. Yozgat ilimizde de 250 deprem kaynaklı vatandaşımızın ihbarı var ve bütün ihbarlara da arkadaşlarımız cevap verdiler, incelemelerini tamamladılar.” diye konuştu.

Bölgedeki çalışmaların sürdüğünü dile getiren Karaloğlu, şöyle devam etti:

“Tokat ilimizde 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar var. Bunlar yıkık değil, hasar var. Yozgat ilimizde ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitlerimiz var. Evinde çatlağı olan, hasarı olan hiçbir vatandaşımız evini kullanmasın lütfen. Biz onları misafir etmeye hazırız. Sayın Valimiz şu anda yurtları hazır hale getirdi. Şu ana kadar 30 vatandaşımız Tokat'ta yurtlarda kalmak için müracaatta bulundu. Onları biz misafir edeceğiz ama daha fazla talep olursa onları karşılayacak imkanımız olduğunu ifade etmek isteriz. Yine vatandaşların beslenmesi konusunda 5 bin kumanya hazırlandı, dağıtılıyor. Tokat'ta üç ilçemizde sıcak yemek çıkarmak için aşevleri oluşturuluyor.”

Karaloğlu, bölgede ulaşımda, altyapıda, elektrik ve haberleşmede herhangi bir sorun yaşanmadığının altını çizerek, “Yollarımız açık, enerjisi olmayan köy yok, haberleşme imkanı olmayan yerleşim birimimiz de yok. Tedbir olarak Tokat ilimizin genelinde eğitime bir gün ara verdik. Yozgat ilimizde ise Kadışehri, Çekerek ve Aydıncık ilçelerimizde eğitime bir gün ara vermiş olduk.” diye konuştu.

Vatandaşlardan sosyal medyada dolaşan yanlış bilgilere itibar etmemelerini isteyen Karaloğlu, “AFAD tarafından açıklanmayan hiçbir bilgiye itibar etmemelerini istiyoruz. Biz zaten vatandaşlarımızı çok hızlı şekilde AFAD üzerinden bilgilendiriyoruz. Yapmamız gereken uyarılar varsa bunları da yapıyoruz. Vatandaşımızın bir tereddüdü olmasın.” ifadelerini kullandı.

Karaloğlu, bölgede 750 personel ve 150 aracın hazır bekletildiğini sözlerine ekledi.