Vali Gürel’den Korkutan Uyarı

Vali Gürel’den Korkutan Uyarı

Yayın: 07.08.2020 22:56
Paylaş:
A+ A-

Vali Fuat Gürel, vatandaşların hassasiyetinin biraz daha artmasını isteyerek, “Çünkü belli kurallara uyulmadığı takdirde vaka sayısının artması ile beraber hastanede bir kısım insanlarımızı kaybetmeyle karşı karşıya kalacağız” dedi.
Vali Gürel, İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği “korona virüs denetimleri” genelgesi kapsamında 100. Yıl Mahallesi’nde yer alan işyeri ve kafelerde incelemelerde bulundu. İncelemeler sonunda İhlas Haber Ajansı muhabirine açıklama yapan Vali Gürel, Sağlık Bakanlığının ve Bilim Kurulunun yayınlamış olduğu işletmelerin uyması gereken kurallar olduğunu, tüm işletmelerin kurallara kendilerini uygun hale getirdiğini söyledi. Biraz daha bilinç oluşturmak, artan vakalara dikkat çekmek adına Türkiye’de bütün denetim ekipleriyle birlikte sahalarda olduklarını ifade eden Gürel, “Vatandaşlarımızın hassasiyetinin biraz daha artmasını istirham ediyoruz. Çünkü belli kurallara uyulmadığı takdirde vaka sayısının artması ile beraber hastanede bir kısım insanlarımızı kaybetmeyle karşı karşıya kalacağız. Bir taraftan da almış olduğumuz kısıtlama tedbirlerini arttırmak zorunda kalacağız” dedi.

Toplumun bütününü koruyabilmek için özellikle herkesin kendi tedbirini alması gerektiğini aktaran Vali Gürel, “Daha sonra sevdiklerini koruması onu da toplumun bütününde yaygınlaşması gerekir. Yani ferdi tedbirler toplumun bütününü korumasını beraberinde getiriyor. İnşallah bu denetimlerimiz, vatandaşlarımızın dikkatinin çekilmesi, bilinçli, duyarlı olmamızı sağlayacak ve Türkiye çapında, ilimizde vaka sayılarında görünür bir seviyede azalma olacaktır” diye konuştu.

“Bir kısım lokal tedbirler almaktan geri kalmayacağız”
Çok afaki vaka artışlarında bir kısım lokal tedbirler almaktan geri kalmayacaklarını vurgulayan Gürel, şunları kaydetti:
“Baştan beri valilikler karar alıyor. Ancak ülke bütün yönetildiği için her ilin kendi kafasına göre diğer illeri etkileyecek kararlar alması, özellikle üretim, sağlık ve sanayi etkileyecek sorunlar doğurabilir. Onun için ülke bir bütün olarak yönetilmektedir. Tedbirler bir bütün olarak alınmaktadır. İlin vaka sayısına göre, durumuna göre lokal, diğer illere etkilemeyen kararlara elbette alabiliriz. Dediğim gibi aldığımız karar diğer ileride etkiliyorsa ona da merkezi hükümetin telkinlerine ihtiyaç var. Şuan için ilimiz diğer illerden farklı bir durumda değil. Bütün illerde benzerlik durumu söz konusu. Biz tabi burada tedbirlerimizi alıyoruz. Denetim ekiplerimiz denetimlerini yapıyorlar. Sağlık Müdürlüğüne bağlı filyasyon ekiplerimiz çalışmalarını çok dikkatli bir şekilde yapıyorlar. Bu manada bir sorunumuz yok. Ancak çok afaki vaka artışlarında tabii ki yerelde de bir kısım lokal tedbirler almaktan geri kalmayacağız. Onun da gereğini yaparız.”

Bayramdan sonra vakalarda artış
“Karabük’te de bayramın hemen ikinci gününden itibaren vaka sayımızda bir artış oldu” diyen Vali Gürel, şunları söyledi:
“Aslında 1 Haziran itibariyle, kontrollü sosyal hayata geçilmesi ile beraber bir kısım alınan yasaklama kararlarının yada büyükşehirlerden özellikle bizim gibi illere gelmelerden kaynaklı vaka sayılarında gözle görülür bir artış oldu. Bayram öncesi azalışa geçmişti. Bayram süresince de artma devam etti. Çünkü ilimize 20 bin üzerinde araç geldiğini tahmin ediyoruz. Bunları 2 ila 3’le çarptığımızda çok daha yüksek rakamların olduğunu biliyoruz. Birkaç gün daha bunları gözlemleyeceğiz. Bir hafta, 10 gün içerisinde vaka sayılarında nasıl bir oynama olduğunu takip edeceğiz. Eğer aşırı bir artış ortaya çıkarsa tabii ki de bir takım tedbirleri planlayabiliriz. Ama şu anda kontrolümüz altında. Hastanemizi zorlayacak bir durum söz konusu değil. Vaka sayılarımız da belli bir artış var ama bizi zorlayacak bir artış değil.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Mecliste 3. Ahmet Sözen Dönemi

Yayın: 16.04.2024 15:45
Paylaş:
A+ A-

31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk kez toplanan Karabük İl Genel Meclisi üyeleri Nisan ayı açılış toplantısında il genel meclisi başkanı ile yeni dönemin encümen ve komisyon üyelerini seçti

Mecliste 3. Ahmet Sözen dönemi

Karabük İl Genel Meclisinde 31 Mart 20024 mahalli idareler seçimlerinden sonra ilk toplantısı yapıldı. Toplantı saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunması ile başladı. İl Genel meclisi ve diğer komisyonlar için seçim öncesi toplantıya meclis üyeleri arasından en yaşlı üye sıfatıyla CHP Safranbolu İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Oğuz başkanlık yaparken, ilk oturumda en genç ki il genel meclisi üyesi Ahmet Okan Kirman ve Muhammer Yağlı divan katipliği yaptılar. İl Genel Meclisinin ilk oturumunu açan Mehmet Oğuz, yaptığı konuşmada yeni dönemin tüm Karabük’e ve milletimize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Oğuz’un konuşmasının ardından gündem gereği yoklama yapıldı ve gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemin ilk maddesi gereği İl Genel Meclisi Başkanı Seçimi yapıldı. AK Parti grubu tarafından verilen önerge ile İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Sözen gizli ve çoğunluk oylarla Başkanlığa seçildi.

Başkanlık seçiminin ardından geçici Başkan sıfatıyla Meclise Başkanlık yapan Mehmet Oğuz yerini yeni seçilen Başkan Ahmet Sözen’e bıraktı. Sözen kendisine gösterilen teveccühden dolayı meclis üyelerine teşekkür ederek, yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmasında birlik beraberlik mesajı da veren Başkan Sözen, hizmetleri kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi.

Sözen’in konuşmasından sonra iki asil katip üyeliği seçimi yapıldı. Seçim sonrası katip üyeliklerine Ahmet Okan Kirman, Mesut Aydın seçildi. Ardından ise 1. ve 2 Başkan Vekillikleri seçimleri yapıldı. Gizli oyla yapılan seçim sonrasında birinci Başkan vekilliğine Ertan Mısırlı, ikinci Başkan Vekilliğine ise Milliyetçi Hareket Partisi’nden Milliyetçi Hareket Partisinden Enver Kemik seçildi.

İl Encümen üyelikleri için yapılan seçim sonrasında üç kişiden oluşan encümen üyeliğine Ahmet Okan Kirman,  Recep Tetik ve Mesut Aydın seçildiler.

Daha sonra ikisi 7 diğerleri 5 üyeden oluşan İhtisas komisyonu üyelikleri seçimleri yapıldı. Açık oylama ile yapılan seçimler sonrasında PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA:  Hasan Erbozkurt, Mehmet Çetin, Mesut Aydın, İsmail Bağçe, Enver Kemik, Tuncer Başkaya, Mehmet Oğuz.

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONUNA:  Hasan Yıldırım, Ertan Mısırlı, Ahmet Sözen, Ahmet Tam, Ahmet Koç, Muhammer Yağlı, Ertuğrul Saraçoğlu,

ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONUNA:  Ahmet Okan Kirman, Recep Tetik, İsmail Bağçe, Abidin Ertekin, Mehmet Oğuz.

İDARİ VE HUKUKİ İŞLER KOMİSYONU: Mesut Aydın, Ertan Mısırlı, Hasan Erbozkurt, Tuncer Başkaya,  Ertuğrul Saraçoğlu.

GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONUNA: Hasan Erbozkurt, Recep Tetik, Ahmet Okan Kirman, Tuncer Başkaya, Ertuğrul Saraçoğlu.

EĞİTİM VE KÜLTÜR HİZMETLERİ KOMİSYONUNA: Ahmet Okan Kirman, İsmail Bağçe, Ahmet Tam, Enver Kemik, Ertuğrul Saraçoğlu.

AFET VE KÖYLERE YÖNELİK HİZMETLER KOMİSYONU: Ahmet Okan Kirman, Recep Tetik, Ahmet Tam, Ahmet Koç, Mehmet Oğuz.

MECLİS ARAŞTIRMA VE TAKİBİ KOMİSYONUNA: Hasan Yıldırım, Mesut Aydın, Mehmet Çetin, Muhammer Yağlı, Mehmet Oğuz.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ KOMİSYONU: Ertan Mısırlı, Ahmet Sözen, Hasan Yıldırım, Muhammer Yağlı, Ertuğrul Saraçoğlu. Seçildiler