“ Vatandaş Grip Aşısı Şaşkınlığı Yaşıyor..”

“ Vatandaş Grip Aşısı Şaşkınlığı Yaşıyor..”

Yayın: 22.10.2020 22:58
Paylaş:
A+ A-

65 Yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanlara verilerek,yapılacağı açıklanan “grip aşısı için..” vatandaşlar AİLE HEKİMLERİNE hücum ediyor,ancak sonuç alınamıyor.Eczaneler “AİLE HEKİMİNDEN..” reçete getirmeyenlere “Grip aşısı vermiyorlar..” ve yeterli aşı olmadığı için vatandaş şaşkın.Verilen bilgilere göre “Çok/çok ağır ve zor durumda olan kişilere,ancak,grip aşısı..” verilebilecek.

Sağlık Bakanlığı tarafından 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanların yaptırmasında,yarar olduğu “Grip aşısı için..” Aile Hekimlerine hücum ederken,yeterli grip aşısı olmadığı için,hemen/hemen kimseye Aile Hekimleri reçete yazamıyor.Bu arada kimlerin grip aşısı alabileceğine ilişkin olarak e-nabız isimli bir internet uygulamasına  girenlerin “aşı alma hakkı olup olmadığını..” öğrenme imkanları olduğuna da dikkat çekiliyor.

Dünya ve Ülkemizde yeterli grip aşısı olmadığı için,büyük sıkıntıların yaşandığına,işaret eden Aile Hekimleri “Bizde e-nabız isimli internet uygulamasına girerek,bizim Aile Hekimliğimize bağlı hastanın durumunu öğreniyoruz.Şu ana kadar grip aşısı alma hakkına sahip insan sayısı başvuranların içerisinde binde bir bile değil.Aile Hekimleri grip aşısı almak isteyenlerle büyük mücadele yaşıyorlar..” gibi bilgiler veriyorlar.

Öte yandan,Sağlık Bakanlığı tarafından sayılan kronik hastalıkları olmasına ve 65 yaş üstü olan vatandaşlara bile grip aşısının verilmediğine işaret eden ilgili kaynaklar “Böyle sürerse durum çok kötü.Sağlık Bakanlığı bu aşının yaptırılmasının yararlarını Kamuoyu’na açıklarken,yeterli aşı olmadığı için aşı bulamayanların durumu sıkıntı yaratıyor.Bu arada eczanelere ve Aile Hekimlerine vatandaş akını devam ediyor.Bırakın Aile Hekimlerinin yazacağı reçete ile ücretsiz grip aşısı almayı bir kenara,para ile bile grip aşısı temin etmek mümkün değil..” ifadeleri de dikkat çekiyor.

Yaşananların ciddi boyutlara gelebileceği üzerinde de fikir üreten ilgili kaynaklar “Eğer grip aşısında bu sıkıntı,önümüzde ki günlerde çözülemezse aşı peşinde olan 65 yaş üstü veya kronik rahatsızlığı olanların sesi daha yüksek sesle çıkabilir.Bu işe mutlaka bir çözüm bulunmalı veya Sağlık Bakanlığı grip aşının yaptırılmaması halinde de tehlikeli gelişmelerin olmayacağını vatandaş açıklamalı,izah etmeli..” yolunda ifadeler kullanıyorlar.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Görele’de “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Görele ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin destansı mücadelesinin anlatıldığı “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Uğur Bilgi'nin yönettiği, eğitmenliğini ise Nur Tuba Bankoğlu'nun yaptığı oyunda Görele Anadolu Lisesi öğrencileri rol aldı.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu izleyen Belediye Başkan Vekili Hediye Dülger, öğrencilerin Çanakkale'de yaşanan destansı mücadelenin ruhunu salona en iyi şekilde yansıttıklarını söyledi.

Dülger, öğrencileri tebrik ederek, çeşitli hediyeler verdi.