Vatandaş Odaklı Belediyecilik Takdir Topluyor

Vatandaş Odaklı Belediyecilik Takdir Topluyor

Yayın: 13.09.2021 21:11
Paylaş:
A+ A-

(Haber Merkezi) Vatandaş odaklı belediyeciliğin en güzel örneklerini sergileyen, şeffaf yönetim şekli ile takdirleri üzerine toplayan Safranbolu Belediyesi, hasta ve engelli vatandaşların da yanında olmaya devam ediyor.

Belediye Başkanı Elif Köse’nin önderliğinde devam eden çalışmalar kapsamında; Hayır Çarşısı’na getirilen 10 tekerlekli, 1 akülü sandalye ile 10 hasta yatağı, DERMAN ekibi tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Köse, “Engelli ya da hasta olmak kimsenin elinde değil. Hiç kimsenin de garantisi yok. Bizler gelenek ve göreneklerimize bağlı, büyüklerimizden aldığımız saygı ve terbiye ile yetişmiş bir milletiz. Bu nedenle Belediye olarak da vatandaş odaklı çalışmayı kendimize görev edindik.” dedi.

Hayır Çarşısı aracılığı ile ilçede yaşayan engelli ve hasta olan vatandaşlara akülü ve tekerlekli sandalye ile acil ihtiyacı olan hastalara hasta yatağı temin edildiğini ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, ”Onların yanında olmaya devam edeceğiz. Tüm hastalarımıza acil şifalar, hasta yakınlarına kolaylıklar diliyorum.” diye konuştu.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

23 Nisan tatili için “Enuygun” gezi rotaları

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.04.2024 08:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Enuygun.com, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda gidilebilecek yurt içi gezi rotalarını derledi.

Şirketten yapılan açıklamada, 23 Nisan resmi tatili salı gününe denk geldiği için çalışanların pazartesi günü ek izin alarak toplamda 4 günlük tatil planı yapabilmeleri önerildi.

Verilere göre 15 Nisan haftası itibarıyla tatil dönemine denk gelen uçak bileti satışları bir önceki haftaya göre yaklaşık 3 kat arttı.

23 Nisan tatili için en çok uçak bileti alınan yurt içi iller sırasıyla İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara iken yurt dışında ise Kıbrıs, Dubai, Podgoritsa, Bakü, Amsterdam ve Budapeşte oldu.

Enuygun, 4 günlük tatil için Amasra, İğneada, Sapanca, Ayvalık ve Olimpos'u tatil rotasına ekledi.

Amasra'da Gürcüoluk Mağarası, Göldere Şelalesi, Ağlayan Ağaç gibi doğa harikalarının yanı sıra antik dönemlerden kalma Direkli Kaya, Kuş Kayası Yol Anıtı gibi kalıntılar gezilebilir. Daha sonra Amasra Kalesi ve Amasra Feneri ziyaret edilebilir.

Kırklareli'nin 22 kilometrelik sahil beldesi olan İğneada'da longoz ormanları görülebilir. Pek çok kamp alanının bulunduğu İğneada'da Fransız Feneri, Dupnisa Mağarası görülmesi gereken yerler arasında.

Ayrıca Mert Gölü'nde kano kullanılabilir. İstanbul'dan İğneada'ya gitmek için ENUYGUN24 koduyla 3 bin TL'ye varan indirimle araç kiralanabiliyor.

Kuş cıvıltılarının insanları karşıladığı Sapanca'da 5 yıldızlı otel, bungalov evler ya da kamp alanında kalmak tercih edilebilir. Enuygun'un önerileri arasında Sapanca Gölü ve çevresi bulunurken, Maşukiye, Kartepe, Kırkpınar, Rüstempaşa Camii ve Rahime Sultan Camii yer aldı.

Bir diğer rota ise Ayvalık olarak belirlendi.

Plajları, tarihi, kültürü, mimarisi ve eski sokakları ile orijinalliğini koruyan çarşısı Ayvalık'ta Cunda Adası, Ayvalık ve Edremit körfezi manzaralarını doyasıya izlenebilir. OTEL2024 koduyla otel rezervasyonuna Enuygun üzerinden 8 bin TL'ye varan indirim sağlanıyor.

Enuygun'un son rotasında Olimpos bulunuyor. Beydağları-Olympos Milli Parkı içinde yer alan dünyaca ünlü Olimpos'ta bir yandan antik kent kalıntıları gezilirken, ateşi hiç sönmeyen Yanartaş ziyaret edilebilir.