Vatandaşların Dikkati Orman Yangınının Önüne Geçti

Vatandaşların Dikkati Orman Yangınının Önüne Geçti

Yayın: 28.07.2021 21:40
Paylaş:
A+ A-

(İHA) – Karabük’ün Ovacık ilçesinde çıkan örtü yangını ormanlık alana sıçramadan önce vatandaşların ardından Orman ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altına alınarak söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Şamlar köyü yakınlarında henüz bilinmeyen bir nedenle örtü yangını çıktı. Vatandaşlar dumanların yükseldiğini görünce, ellerine aldıkları dal parçaları ile yangına müdahale ederek durumu Orman İşletme ekiplerine bildirdi. Ekipler gelene kadar yangının büyümesini engellemek için canla başla mücadele eden vatandaşlar Ovacık Orman İşletme Şefliğine bağlı arasözün olay yerine ulaşması ile rahat nefes aldı. Ekiplerin müdahalesi ile örtü yangını orman yangınına dönmeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Çıkan yangında yaklaşık bir dönümlük alan zarar gördü.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İskilip Belediyesi cenaze nakil ücreti almayacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 16:12
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – İskilip Belediye Başkanı İsmail Çizikci, cenaze nakil işlemlerinden ücret alınmayacağını bildirdi.

Çizikci, yaptığı yazılı açıklamada, ilçe merkezinde ücretsiz verilen cenaze nakil işlemini İskilip'e bağlı köylerde de ücretsiz olacağını belirtti.

Sosyal belediyecilik anlamında çalışmalar yaptıklarını anlatan Çizikci, geçmişte her kilometre için 15 lira ücret alınan cenaze nakil hizmetinden vatandaşların artık ücretsiz yararlanacaklarını kaydetti.