Vergili; “Nasıl Kullanacağımız Konusunda Karar Vermedik”

Vergili; “Nasıl Kullanacağımız Konusunda Karar Vermedik”

Yayın: 12.08.2015 10:33
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Karabük Üniversitesinin Tıp Fakültesi binasını iade etmesinden sonra “ O binanın nasıl kullanılacağı konusunda hiçbir karar vermedik” dedi.

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıllarda yapılan bir protokolle Karabük Belediyesi Yeşil Mahalle’de bulunan binayı Karabük Üniversitesine vermişti.

Karabük Üniversitesi bu binayı Tıp Fakültesi binası olarak kullanırken geçtiğimiz günlerde Karabük Üniversitesi sebebi anlaşılmaksızın bu binayı tekrar belediyeye iade etme kararı aldı. Karabük kamuoyunda bu binanın nasıl değerlendirileceği konusunda merakla bekleyişi devam ederken, Başkan Vergili’de basın mensuplarının bu konu ile ilgili sorusuna açıklık getirdi. Binanın nasıl değerlendirileceği konusunda henüz bir karar verilmediğini belirten Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, henüz binayı almadıklarını hatırlattı. Başkan Vergili binayı nasıl değerlendireceklerini konusunda birkaç alternatifi değerlendireceklerini belirterek “Orayı kullanıp kullanma konusu Karabük Üniversitesinin kendi tercihi idi. Bu binayı öncelikle Sağlık ile ilgili kullanılıp kullanılmayacağı konusunu değerlendireceğiz. Sağlık alanında kullanamaz isek hangi şekilde kullanacağımız alternatiflerini değerlendireceğiz. Şu anda daha teslim almadık. Şu an o binanın nasıl kullanılacağı konusunda hiçbir karar vermedik” dedi

Diğer yandan,Karabük Belediyesinin şu anda yapmış olduğu çalışmalar hakkında da bilgiler aktaran Başkan Vergili; “Karabük halkına vermiş olduğumuz projeleri tabiki yerine getireceğiz. 24 Ağustos’ta 5000 Evler Safranbolu arasında yapılacak olan köprünün ihalesi var. 200 Evlere yapılacak olan kapalı otoparkın ihalesi yapıldı önümüzdeki günlerde neticelenecek. Bir veya iki ay içersinde buranın mutlaka yapımı başlar. Araç Çayı ile ilgili tüm projele hazırlıklarımızı yaptık, Devlet Su İşleri gerekli izni verirse yapımına başlayacağız., Bu sene içerisinde Karabük’ün her tarafı asfaltlanacak. Asfaltlanmamış hiçbir yer kalmayacak.Atmış olduğumuz temellerin işleri bir iki ay içerisinde bitecek ve açılışları yapılacak” sözlerine yer verdi.

4 kişi görüş bildirdi

  1. 5000 EVLER

    saın başkan yeşil mahallede ki binayı avm yapsın başk bir şey olmaz ordan birde asfaltsiz malla kalmayacak diyor ama her mahalle delik deşik zaten yaptığı asfaltta kaliteli bir asfalt olmadığı için yoların hali sıcakta bütün ziftler asfaltın yüzüne çıkmış bir halde.

  2. kayıp Zarar ne olacak

    İş Merkezine dönüştürüp kiraya verse gelir sağlardı yinede verebilir önündeki açıklanda sosyal açıdan müsait (avm)

  3. Gönderen

    Bu binayı en iyisi Milli Eğitim’de kullanmak. Okula dönüştürülsün. ve İmam Hatip okulu yapılsın.
    Veya halk eğitim gibi faaliyetlerde kullanılsın. Sergi açılabilir. Belediye işkurla, milli eğitimle ile, üniversite ile işbirliği yapıp beceri kazandırma kursları açabilir burada.
    Belediye düşük gelirli aileler için öğrenci yurduna dönüştürebilir.
    Fidanlık’ Sağlık Meslek Yüksek Okulu yapılacak deniliyordu. Bu bina Sağlık Meslek Yüseke okuluna dönüştürülsün. Betondan nefes alınmayacak hale geliyor şehir merkezi.
    Eski Haliçini özlüyoruz. Eski 100 evleri özlüyoruz. Keşke 100 evlerdeki ağaçlar keslmeseydi. Binalar yıkılı alan çimlendirilip vatandaşa açılsaydı. Hatıra olarak da birkaç ev bırakılır, büfeye dönüştürlürdü….
    TOBB döne döne ban yapmak için yer aradı. Sonra da Öğlebeli’ne bir beton kondurdu. Oysa belediye binası TOBB’a yakışırdı. O binanın üniveristenin işine yaramayacağı taaa işin başından belliydi….

    O belediye binası AVM de olur (hem de güzel olur) ama, ne kadar iyi niyetli olunursa olunsun lafı dedikodusu, kavgası gürültüsü çok olur. Belediye yönetiminin başı ağrır. 🙂

  4. karabüklü

    hastane yapın kardeşim karabük e büyük hizmet etmiş olursunuz

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Temizlik İşleri Ekipleri Dere Yataklarında Temizlik Çalışmalarına Başladı

Yayın: 19.04.2024 14:43
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediyesi Şehir merkezinde ki dere yataklarında oluşan çöp, çamur gibi birikintiler halk sağlığı acısından risk oluşturmakla beraber, görüntü ve çevre kirliliği oluşturmaktaydı. Bunun üzerine harekete geçen Temizlik İşleri ekiplerimiz dere yataklarında temizlik çalışmalarına başladı.

Böylece dere yataklarını dolduran katı atık, ot ve çamurlar temizlenerek, hem oluşabilecek kötü koku, sinek ve su taşkınlarının önüne geçildi, hem de görüntü kirliliği ortadan kaldırılmış oldu.

Ayrıca iş makinelerin ulaşamadığı menfez altlarına da giren belediye ekiplerimiz buradaki çöp ve atıkları da temizlediler.

Dere yatakların temizlenmesi, Temizlik İşleri ekiplerimiz tarafından farklı bölgelerde devam edecektir.