“Yanlış Anlama Yüzünden Olay Çıktı..” Sözleri

“Yanlış Anlama Yüzünden Olay Çıktı..” Sözleri

Yayın: 20.06.2016 10:25
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR İşyerlerinde çalışırken 2010 SENDİKAL MÜCADELE döneminde İŞ AKİTLERİ fesih edilen işçiler,6 yıl aradan sonra KARDEMİR kapısına SİYAH ÇELENK bırakırken olaylar çıktı.ÇELİK-İŞ Sendikası’na Üye işçiler Siyah Çelenk bırakmak isteyenlerin üzerine “GİDİN O ÇELENKLERİ KARABÜKSPOR ÖNÜNE BIRAKIN..” diyerek yürüdüler ve çıkan kavgayı Emniyet Güçleri ayırdı.

2010 Yılı SENDİKAL MÜCADELE döneminde,KARDEMİR İşvereni tarafından hesapları kesilen işçilerin KARDEMİR kapısına SİYAH ÇELENK koyması sırasında çıkan kavgayı,Karabük Emniyet güçleri güçlükle ayırdı.

SİYAH ÇELENK koymak isteyen grubun adına Gazetemize açıklama yapan işçiler “Halen çalışan ve ÇELİK-İŞ Sendikası’na üye olan işçiler bize gidin o Çelenkleri KARABÜKSPOR kapısına bırakın,sizin muhataplarınız orada sözleri ile saldırdılar.Oysa bizim bildirimizi dinleselerdi,aynı hedefe yönlendiğimizi kolayca anlarlardı..” şeklinde değerlendirmeler yaptılar.

İş akitlerinin fesih edilmeye başladığı tarih olan 18 Haziranı “6 Yıl sonra anmak isteyen..” Basın Bildirisi aynen şu şekilde.

BUGÜN 18 HAZİRAN 2016 KARABÜK TARİHİNDE UNUTULMAMASI GEREKEN GÜNLER VARDIR,8 KASIM 1994 KARABÜK DEMİR ÇELİK FABRİKALARININ KAPATILMA KARARINA KARŞI KARABÜK’TE HAYATIN DURDURULDUĞU GÜN,6 HAZİRAN 1995 KARABÜKÜMÜZÜN İL OLDUĞU GÜN VE 18 HAZİRAN DA, BUNDAN 6 YIL ÖNCE BİR KANDİL SABAHI KARDEMİR’DE ÇALIŞAN VE SUÇLARI SADECE EVLERİNE BİR DİLİM EKMEK FAZLA GÖTÜRMEK OLAN 400 E YAKIN İŞ AKTİ FESİH OLUNAN EMEKÇİLERİN İL GURUBU OLAN 29 KİŞİNİN ATILDIĞI GÜNDÜR.
18 HAZİRAN KARABÜK TARİHİNİN KARA BİR LEKESİDİR..VE BU LEKEYİ KARABÜK’E BULAŞTIRANLARI UNUTMAYACAĞIZ,UNUTTURMAYACAĞIZ..18 HAZİRAN KARABÜK’TE EMEĞİ,ALIN TERİYLE MÜCADELE EDEN HAKLILARIN DEĞİL EMEK HIRSIZI SERMAYENİN YALTAKLARIN,YANİ GÜÇLÜ OLANLARIN KAZANDIĞI GÜNDÜR.
O GÜNLERDEN, BU GÜNLERE 6 YILLIK SÜREÇTE GÖRMEDİĞİMİZ SİYASETÇİ, DUYMADIĞIMIZ VAAT VE YALAN KALMAMIŞTIR KARABÜK’TE SİYASET BÜYÜĞÜ OLARAK TANIMLANAN MEHMET ALİ ŞAHİN BAŞTA OLMAK ÜZÜRE KİMSE ÜZERİNE DÜŞÜNİ YAPMAMIŞ, SADECE VE SADECE YAPIYOR GÖRÜNMÜŞLER. TÜM KESİMLER BİZLERİ VAATLERİ İLE BAŞBAŞA BIRAKMIŞLARDIR.
BİZLER EMEKÇİ, ALIN TERİYLE EV GEÇİRDİREN İNSANLARIZ.BUGÜN BURADA SAYIMIZ ÇOK FAZLA DEĞİLDİR.BUNUN SEBEBİ,O GÜNKİ OLAYLARIN NETİCESİNDE ÇEŞİTLİ ÜLKE VE ŞEHİRLERDE AİLENİN GEÇİMİNİ SAĞLAMAK AMAÇLI OLMALARIDIR..AMA O ACIYI YAŞAYANLARIN HEPSİNİN YÜREKLERİ BİRDİR VE BURADA BİZLERLE BERABERDİR..TÜM DOSTLARIMIZA VE DAVA ARKADAŞLARIMIZA SELAM OLSUN.
BU 6 YILLIK ZAMAN DİLİMİ İÇERİSİNDE O SÜRECİN VERDİĞİ SOSYAL BUNALIM STRESLER SONUCU BİRÇOK ARKADIŞIMIZ AMANSIZ HASTALIKLARA YAKALANMIŞ,15 E YAKIN ARKADAŞIMIZI DA KAYBETMENİN DERİN ÜZÜNTÜSÜ İÇERİSİNDEYİZ.. HER BİR ARKADAŞIMIZI DA YİNE KENDİMİZ TOPRAĞA VERDİK,YİNE YALNIZDIK.. HEPSİNİN RUHLARI ŞAD OLSUN..YÜCE RABBİM MEKANLARINI CENNET EYLESİN..
KENDİ DERTLERİMİZİ SORUNLARIMIZI BİZ/BİZE YAŞADIK VE HALA DA YAŞIYORUZ.6 YILLIK SÜREÇ İÇERİSİNDE NE BEKLENTİMİZ OLDUYSA HİÇBİRİ GERÇEKLEŞMEDİ. BUNDAN SONRA DA YÜCE YARGIYA İNTİKAL EDEN 350 TL DAVALARIMIZIN BİRAN ÖNCE KARARA BAĞLANMASI DIŞINDA KİMSEDEN BİR BEKLENTİMİZ YOKTUR.
HATTA VE HATTA ÖRGÜTLENME SÜRECİ İÇERİSİNDE TERCİH ETTİĞİMİZ SENDİKANIN GENEL BAŞKANI İLK 29 KİŞİ ATILDIĞINDA KARABÜK’TE YAPTIĞI KONUŞMADA BIRAKIN 29 KİŞİYİ,3 BİN KİŞİYİ ATSINLAR YİNE BAKARIM DİYE HAYKIRIRKEN ÖNÜNDE Kİ KÜRSÜYÜ KIRIYORDU FAKAT NE ACIDIR Kİ SADECE 3 ARKADAŞIMIZA İŞ VEREREK NE KADAR DÜRÜST OLDUKLARINI KANITLAMIŞLARDIR.
O GÜNLERDE YAPTIĞIMIZ EYLEMLERDE BİZE UZAK DURAN BİR KISIM KARABÜK ESNAFI VE KARABÜK KAMUOYU VE KARABÜK BASININ BAZI YANDAŞ SİLAHŞÖRLERİ İYİ BİLMELİDİR
BİZİ SUÇLU İLAN EDEN BU GURUPLAR SERMAYEYE UŞAKLIKTAN BAŞKA DERDİ OLMAYAN KİŞİLER OGUN MESAİ ARKADAŞLARINI SATAN KARDEMİR’İN ŞEREFLİ İŞÇİLERİ VE KARABÜK’TE SİYASET YAPTIĞINI SANAN ZAVALLILAR.. ŞUNU İYİ BİLSİNLER Kİ YALVAR/YAKAR MÜTEAHHİT KADROSUNA BİLE SOKAMADIĞINIZ 5-10 İŞÇİ YERİNE SAYEMİZDE KARDEMİR’E 1500 E YAKIN DAİMİ PERSONEL ALINMIŞ HALEN ÇALIŞMAKTA OLAN KARDEMİR’DE ÇALIŞMAKTA OLAN EMEKÇİLER, SAYEMİZDE SÖZLEŞMELERİNDE YAŞANABİLİR ÜCRETLERLE TANIŞMIŞLARDIR.
BU 6 YILLIK SÜREÇ İÇERİSİNDE BİZLER KENDİ DERTLERİMİZLE UĞRAŞIRKEN İYİDE BİRER GÖZLENCİ OLDUK. ÖRGÜTLENME SÜRECİNDE 3 GÜN İÇERİSİNDE 2600 SENDİKALI İŞÇİDEN 2200 Ü BİZLE AYNI TARAFTA YER ALINCA BİZLEREDE YAĞDANLIK OLANLARA BAKIYORUZ DA OLAYLAR SOĞUYUP BİRAZ ZAMAN GEÇİNCE BİZ DEMEMİŞ MİYDİK TAVIRLARIYLA GEREK SOSYAL MEDYADAN GEREK FARKLI ORTAMLARDA SERMAYE UŞAKLIĞI YAPACAĞI DERKEN BİZLERİ YARALAYICI SÖZLER SARFETMEKTEDİRLER. O GÜNÜN SAHTEKARLARIYLA KOLKOLA GİRİP KARABÜK SEVDALISI OLMUŞ DURUMDALAR. HATTA OGÜNÜN BAŞ AKTÖRÜNÜN TAM OLAYLAR KÜLLENMEK ÜZEREYKEN, GÜZİDE KARABÜKSPORUMUZUN BAŞINA MAAŞLA GETİRİP YİNE SOSYAL BARIŞIN SAĞLANMASINI ZEDELEMİŞLERDİR.
O SÜREÇTE KAĞIT ÜZERİNDE KAZANANLAR HAKKIMIZI SAVUNDUĞUNU DÜŞÜNEN, O GÜNLERİN ÇELİK-İŞ SENDİKASI YÖNETİCİLERİ KARDEMİR YÖNETİCİLERİ VE BUNLARA KULLUK EDENLER, ÇOK ZENGİN OLABİLİRSİNİZ, FABRİKALARINIZ, YATLARINIZ, KATLARINIZ OLABİLİR. FAKAT FANİ DÜNYANIN DİĞER TARAFI VAR. HEPİMİZ ALLAH KATINDA BİRİZ VE EBEDİ ALEME GÖÇ ETMEDEN ÖNCE MUSALLA TAŞINA GELECEĞİZ. SİZLER BİZLERDEN ÖNCE GELİRSENİZ UNUTMAYIN Kİ 400 YAKIN AİLENİN OCAĞINA ATEŞ DÜŞÜRDÜNÜZ, SOSYAL, EKONOMİK VE RUHSAL DENGELERİ BOZDUNUZ BU YARALARI SARMADAN O MUSALLA TAŞINA GELDİĞİNİZDE HİÇBİR ARKADAŞIMIN HAKLARI SİZLERE HELAL EDİLMEYECEKTİR.
O SÜRECİ YAŞAYAN,BU 400 YAKIN ARKADAŞIMIZA TEK TEK SORDUĞUMUZDA O OLAYLARI TEKRAR YAŞARMISINIZ TAVRINIZ NE OLURDU PİŞMANMISINIZ DEDİĞİN HEPİMİZİN TEK CEVABI ŞUDUR,BUGÜN OLSA YİNE HAKSIZLIK KARŞISINDA DİK DURUR,ALIN TERİNİ YİNE SAVUNURUZ BİZİM TEK PİŞMANLIĞIMIZİNANDIĞIMIZ,DOĞRU BİLDİĞİMİZ YOLA YANLIŞ SATILMIŞ İNSANLARLA ÇIKMAMIZ OLMUŞTUR CEVABINI ALIRSINIZ..

KARDEMİR’DE ÇALIŞIRKEN İŞTEN ATILAN EMEKÇİLER

4 kişi görüş bildirdi

  1. Kardeş Kavgası

    Kardmirde kardeş iş arkadaşlarını birbirine vurduranlar şimdi ne güzel ellerini avuştururlar, biri T.Met. baında, biri Karbüksprn başında, biri Kardmrn başında, Allah bildiği gibi yapsın, mübarek günlerde.

  2. Emekci

    Vay Ali Kapln, Vay Recep Akyl vay yazk size, getirin sopaları deyip dövmeye kalktığın insanlar hem din kardeşin hem işçi kardeşin, oralarda bagi değilsiniz, çokkkkk ayıp etmişsiniz çooooook.

  3. Eski Emekci

    Yolblan bu adamları geri alır, Tek Karşıçıkacak Çelkiş teki 2 yada 3 kendini bilmez, videoyu izleyince birkez daha gördük, Adamların Çelkişe tek bir sözleri yok, Küfürler, sopalar Çelikcilere hiç yakışmamış, Böyle adamlar böyle yerlerde olmamalı, Karabükün ve Kardemrin imajını zedelemişler.

  4. yasin

    Peygamber Efendimiz “elinden ve dilinden komşusunun emin olmadığı kimse bizden değildir” buyuruyor. Sağa sola hayvan gibi saldıran, Allah yarattı demeden şiddete başvuran kabadayı tiple yaratıklar ahireti hiç mi düşünmezler. Sözüm başka bir insana kolayca zarar veren, döven tüm herkese. Ulan ahirette ne b.k yiyeceksiniz sizi kim kurtaracak orada da melekleri mi döveceksiniz tövbe haşa.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız

Yayın: 28.03.2024 15:39
Paylaş:
A+ A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temmuz ayında, yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre, emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız.” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Gökdere Meydanı’nda düzenlenen mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan, Bursa’ya duyduğu sevgiyi, “Ulu çınarlarca tarihim sende. Bahtım, bereketim, tarihim sende. Üç kıtada hüküm sürdüm sayende. Tende can gönülde sevdamsın Bursa. Cihanda en güzel rüyamsın Bursa.” dizeleriyle dile getirdi.

Tarihin ulu çınarı, Osmanlı’nın ilk başkenti, Orhangazi’nin, Murad Hüdavendigar’ın emaneti Bursa’da bir kez daha bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Nice alimi ve evliyasıyla Bursa yüzyıllardır gönüllerimizi imar ediyor. Gönül semamızı, billur bir avize gibi aydınlatan bu şehir, ecdadımızın medeniyet anlayışının yaşayan örneğidir. Kuruluşun ve yükselişin şehri Bursa bu vasfını tarihinin hiçbir döneminde yitirmedi, bugün de koruyor. Biz de Bursa’dan aldığımız feyzle bir ayağımızı ülkemize sabitleyip diğeriyle tüm dünyaya sesimizi, sözümüzü, dostluğumuzu taşıyoruz. Bursa nasıl Balkanlar’dan Kafkaslar’a başı dara düşen her kardeşimize kucak açmışsa, biz de bu coğrafyalarla bağlarımızı daima güçlendiriyoruz. Bursa nasıl sanayi ve tarım üretiminin gücüyle dünyaya dal salmışsa biz de ekonomide ve diplomaside aynı kucaklayıcılığı sergiliyoruz.

Bu vesileyle 14-28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı’na milletvekilliğinde yüzde 52, cumhurbaşkanlığında yüzde 55 oranındaki desteğiniz için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Ne diyor o güzel Bursa Türkü’sünde? ‘Ah buğdayım, buğdayım, sereyim kurutayım. Senin güzel dilini ben nasıl unutayım?’ Evet, biz de Bursa’nın bunca bizden esirgemediği ahde vefasını, kadirşinaslığını, muhabbetini asla unutmayacağız.”

Bursa’ya her geldiğinde kalbinin bir köşesini bu kentte bıraktığını ifade eden Erdoğan, mitinge 90 bin kişinin katıldığını duyurdu.

Erdoğan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ne iki gün kaldığını hatırlatarak, Türkiye Yüzyılı’na Bursa ile hazırlandıklarını vurguladı.

Türkiye Yüzyılı şehirlerinin inşasını Bursa’nın yol arkadaşlığında yapmak istediklerinin altını çizen Erdoğan, “Biz biliyoruz ki Bursa’nın boş lafla palavrayla yalanla dolanla işi olmaz. Çünkü Bursa, emeğin, alın terinin, üretimin şehridir. Bursa, yatırıma bakar, esere bakar, hizmete bakar, projeye bakar velhasıl Bursa icraata bakar.” değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze’de oluk oluk akan Müslüman kanı karşısında kör, sağır kesilenler, yarın bizim başımıza benzer bir felaket gelse, emin olun, aynısını yapacaklar.” dedi.

Erdoğan, “İhtirasları öylesine gözleri bürümüş ki ülkenin ve milletin uzun vadeli çıkarlarının altına dinamit döşemekten çekinmiyorlar. PKK’ya göz kırpıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“CHP çeşitli şehirlerde DEM’le, hem de tabanına rağmen, neyin karşılığı, hangi paylaşımların ürünü olduğu bilinmeyen karanlık ittifaklar kuruyor.”

Erdoğan, “Ülkemizin en büyük muhalefet partisinin içine düştüğü tutarsızlık, savrulma, kirlenmişlik hali gerçekten utanç verici.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Valizler, çantalar dolusu dolarlar, avrolar. Bunları saymaya bile yetişemiyorlar. Sayma görüntülerini kimse izah edemiyor.”  ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

“Seçimlerde şehirlerinizi yönetecek başkanları seçmekle kalmayacaksınız, ülkemizin geleceğinde hangi siyaset tarzının önünün açılacağını da belirleyeceksiniz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temmuz ayında, yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre, emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız.” açıklamasını yaptı.

Erdoğan, “21 yılda nasıl 3 kat Türkiye’yi büyüttüysek, önümüzdeki dönemde 2 kat daha büyütüp inşallah sözlerimizi fazlasıyla tutacağız.” dedi. (AA)