Yaralı bulunan Yılkı Atı Ankara’ya gönderildi

Yaralı bulunan Yılkı Atı Ankara’ya gönderildi

Yayın: 26.05.2017 00:09
Paylaş:
A+ A-

Bolu’da vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan Yılkı Atı, tedavisinin yapılması için Ankara’ya gönderildi.

Bolu’nun At Yaylası’nda gruplar halinde dolaşan Yılkı Atları’ndan bir tanesi vatandaşlar tarafından dere kenarında hareketsiz halde yatarken bulundu. Durumun Bolu Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürülüğü’ne haber verilmesi üzerine ekipler atın bulunduğu yere gittiler. Ayağında yara olduğu için ayağa kalkamadığı görülen Yılkı Atı vinç yardımıyla kamyonete konularak tedavisinin yapılması için Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine gönderildi.

Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Koray Kolludemiroğlu, Yılkı Atı’nın hamile olduğunu ve gerek duyulursa ameliyata alınacağını belirterek, “Hamile olması işin riskini arttırıyor. Atın ayağında bulunan yarayı iyileştirmeye çalışacaklar ama platin takılırsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Doğum yaptıktan sonra da Yılkı Atı’nın bakımını biz üstleneceğiz” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Escarus “Green Bond Principles” Danışma Kurulu’na 3. kez seçildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 12:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) iştiraki Escarus, 2023-2024 dönemi için üçüncü kez Yeşil Tahvil Prensipleri (Green Bond Principles-GBP) Danışma Kurulu üyeliğine seçildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yeşil tahvil ve sürdürülebilir finans dünyasındaki çalışma ve gelişmeler konusunda GBP İcra Kurulu'na görüş veren, sektörel deneyimlerini paylaşan bir yapı olarak görev yapan global organizasyonun danışma kurulu üyeliğine ilk kez 2019 yılında seçilen Escarus, 2023-2024 döneminde de danışma konseyinde yer alan 45 üyeden biri oldu.

GBP Danışma Kurulu, küresel piyasada sürdürülebilir finans alanında pazar farkındalığını ve erişimi artırarak daha fazla etkileşime imkan sağlama rolünü üstleniyor.

Üyeler gönüllü başvurular sonucunda, her yıl yenilenebilen bir yıllık dönem için İcra Komitesi tarafından seçiliyor. Seçimler, kurul üyeleri ve gözlemcilerinin yanı sıra, borsalar, veri sağlayıcıları, derecelendirme kuruluşları, dış incelemeciler, hukuk firmaları ve sivil toplum gibi kilit piyasa paydaşlarının dengeli bir temsiline dayanıyor. Danışma Kurulu, GBP İcra Komitesi'ni yeşil ve sürdürülebilir tahvil dünyasındaki güncel gelişmeler ve trendler konusunda bilgilendirme ve yönlendirme görevini üstleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, Escarus Genel Müdürü Dr. Kubilay Kavak, 2019 ve 2021'in ardından üçüncü kez GBP Danışma Kurulu'nda yer almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Kavak, “Her yıl seçimlerle yenilenen danışma kurulu, gelişmekte olan piyasalarda yeşil ve sürdürülebilir tahvil uygulamalarının çeşitlenmesi konusuna odaklanıyor. Bu doğrultuda biz de Escarus olarak, geniş bir coğrafyayı temsil eden çok sayıda ülke temsilcileri arasından belirlenen 45 şirketten biri olmayı başardık. Bu takdiri, TSKB'nin 40 yıla yakın zamandır kararlılıkla uyguladığı derin sürdürülebilirlik uzmanlığından beslenerek yenilikçi bir bakış açısıyla sunduğumuz danışmanlık hizmetlerimize borçluyuz.” ifadelerini kullandı.

Danışma Kurulu'nda Escarus'u temsilen yer alan Escarus Direktörü Melis Bitlis ise, “Kurulda Escarus'a üçüncü kez layık görülen bu misyon, şirketimize duyulan güvenin de somut bir göstergesi. Önümüzdeki dönemde de ülkemizin düşük karbonlu ekonomiye geçişini hızlandırmak amacıyla sürdürülebilir finans dünyasını destekleyerek bu güveni ileriye taşıyabilmek için elimizden gelen tüm gayretle çalışmayı sürdüreceğiz.” değerlendirmelerinde bulundu.