Yardımsever Gençler, Ders Başı Yaptılar

Yardımsever Gençler, Ders Başı Yaptılar

Yayın: 06.09.2021 20:31
Paylaş:
A+ A-

(İHA) – Sel afetinin en çok etkilediği Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine gönüllü olarak giderek selzedelerin yardımına koşan Karabüklü iki lise öğrencisi ders başı yaptı.

Karabük’te korona virüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı tüm kademeleriyle yüz yüze eğitime başladı. Safranbolu ilçesinde Şehit Bilal Akpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Bilal Akpınar Anadolu İmam Hatip Ortaokulu ve 15 Temmuz Ortaokulu öğrencileri saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yapılan uyarılarla birlikte sınıflardaki yerini aldı. İlk ders zilinin çalmasıyla öğrenciler arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın heyecanını yaşadı.

Öte yandan geçtiğimiz ay sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine gönüllü olarak giden Şehit Bilal Akpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Samet Küçüktepe(16) ile Muhammed Çetinalp’i (16) tebrik eden Okul Müdürü Pazarlıoğlu öğrencilere hediye takdiminde bulundu.

Samet Küçüktepe, “Kastamonu’da arama kurtarma ekibine gönüllü olarak gittim. Bize haber verdiler. Çünkü orada eleman eksikliği yada başka türlü gerekçeler varmış. O yüzden bizi çağırdılar. Gittik geldik” dedi.

Kastamonu’da yaşadıklarını anlatan Küçüktepe, “Oradaki atmosfer baya kötüydü. Köprüler falan hep yıkılmıştı. 3-4 depo gördük. Çalıştığımız yerde her şey darmaduman olmuştu. Yarısı yoktu. Bir gidiyorduk oraya herkesin üstü başı mahvolmuş ve çamur içindeydi” diye konuştu.

“Gözyaşlarını görünce bizde hakim olamıyorduk”

Kendilerini gören vatandaşların şaşırdığını belirten Küçüktepe, “Bizi görünce ayrı bir şaşırıyorlardı. Yaşımızı soruyorlardı. 15-16 deyince çok fazla şaşırıyorlardı, duygusallaşıyorlardı. Gözyaşlarını görünce bizde hakim olamıyorduk gözyaşlarımıza” ifadelerini kullandı.

Sel bölgesinde 1 hafta kaldıklarını ifade eden Küçüktepe, “Okullar açıldı. Kastamonu için eğitim sistemi kötüleşti tabi. Öğrenciler online eğitim de yapamayacaklar. Çünkü her şey harap oldu” ifadelerine yer verdi.

Türkiye İzcilik Federasyonundan profesyonel bir izci olduğunu söyleyen Muhammed Çetinalp ise, “Afetzedelere yardım için Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine gönüllü olarak gittim. Orada 1 hafta kaldık. Bir sürü insanla karşılaştık. Eşini, çocuğunu kaybeden insan oldu” şeklinde konuştu.

Sel bölgesinde malzeme taşıdıklarını aktaran Çetinalp, şunları söyledi: “Psikolojik olarak zorluydu bizim için. Orada selzedelere malzeme dağıtıp, ayrıştırdık. Bizim için çok zorluydu o dönem. Herke bizi görünce ağlıyordu. Psikolojisi bozulmuş kişiler vardı”

“Biz şanslıyız ama onlar için bunu söyleyemeyeceğim”

Okulları açıldığı için mutlu olduklarını dile getiren Çetinalp,“1.5-2 yıldır okullarımız kapalıydı. Birçok öğrencinin okulları kapalı. Kastamonu Bozkurt için de geçerli bu söylediklerim. Okullar kötü oldu. Onların durumu daha kötü olacak. Allah’a çok şükür biz şanslıyız ama onlar için bunu söyleyemeyeceğim” dedi.

 

Yorumlar

  1. karbuksevdalısı

    hanı corona salgını vardıda 19 gun kapanmıstık nerde ? kım

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.