Yaya Geçidi Önceliği Uygulaması ve Yangın Tatbikatı Düzenlendi

Yaya Geçidi Önceliği Uygulaması ve Yangın Tatbikatı Düzenlendi

Yayın: 06.05.2019 21:42
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi yerleşkesinde, Trafik Haftası kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü personeli ile TOBB Meslek Yüksekokulu öğrencileri iş birliğinde yaya geçidi önceliği ve yangın tatbikatı etkinlikleri gerçekleştirildi.

İlk olarak üniversite girişinde İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla uygulama gerçekleştirildi. Uygulamada TOBB Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Programı öğrencileri de yer alarak emniyet personeli ile yaya ve sürücülere uyulması gereken kuralları hatırlattı.

Kampüs içerisinde en yoğun kullanılan yaya geçiş noktasında gerçekleştirilen uygulamaya Genel Sekreter Lütfü Köm, TOBB Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Mehmet Boy, İl Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurları, TOBB MYO Trafik Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Programı öğrencileri ile üniversitenin güvenlik personeli katıldı.

SİVİL SAVUNMA VE İTFAİYECİLİK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNDEN ARAÇ YANGINI TATBİKATI
Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında bir diğer etkinlik ise TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri tarafından araç yangını tatbikatı oldu.

Karabük Üniversitesi öğrenci otoparkı alanında gerçekleştirilen tatbikatta önce hurda bir araç yakılarak alevler içinde bırakıldı. Daha sonra öğrenciler üniversitenin itfaiye aracıyla yangına müdahale ederek aracı söndürdü.
Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Dr. Öğretim Üyesi Kasım Yılmaz, Trafik Haftası dolayısıyla tatbikatı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Trafik, ülkemizin ciddi sorunu olduğundan dolayı ilgili herkesin dikkatini çekmek istiyoruz. Bunun bir boyutu da trafik kazaları ve araç yangınları. Biz Emniyet Teşkilatıyla, AFAD’la, İtfaiye Bölümüyle yakından çalışan bir bölümümüz. Hep beraber burada çeşitli organizasyonlar, faaliyetler yürütüyoruz ki dikkat çekelim kamuoyunda bilinç oluşturalım. Bizim üzerimize düşen de araç yangını tatbikatını gerçekleştirmek oldu. Bunu gerçekleştirdik.” şeklinde konuştu.

Baretini takarak arkadaşlarıyla birlikte tatbikata katılan Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı ikinci sınıf öğrencisi Fazilet Nur Çolakoğlu ise, “Erkeklerden ziyade bayanlarında her meslekte kendini gösterebildiğini görüyoruz. Bende bayanların böyle bir meslekte de iş bulabileceğini, yer bulabileceğini düşündüğüm için ve onları temsil etmek, önderlik yapmak için bu mesleği seçtim.” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor, Mehmet Ali Yılmaz’ın başkanlığında önemli başarılara imza attı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor, hayatını kaybeden onursal başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın kulüp başkanlığı döneminde 4 kupa kazandı.

Trabzon'da 21 Ekim 1948'de dünyaya gelen Yılmaz, İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. Yılmaz, iş insanı, medya patronu, siyasetçi ve spor yöneticisi olarak tanındı.

1982-1983 sezonunda Trabzonspor'un 8. başkanı olarak seçilen Mehmet Ali Yılmaz, bu görevini 1987-1988 sezonun ortasına kadar sürdürdü. Bir yıllık aranın ardından 1989'da tekrar başkanlık koltuğuna oturan Yılmaz, 1992'ye kadar görevde kaldı. Üçüncü başkanlık dönemi 1996'nın sonundan 2000 yılının sonuna kadar devam eden Mehmet Ali Yılmaz, kulüpte en uzun süreyle başkanlık yapan kişi oldu.

Trabzonspor, Yılmaz'ın başkanlığı döneminde 1982-1983 sezonunda Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1983-1984 sezonunda lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası, 1984-1985 sezonunda Başbakanlık Kupası olmak üzere 4 kupa kazandı.

Kulüpte 1988'de yapılan Divan Başkanlık Kurulu'nda verilen önergeyle Mehmet Ali Yılmaz, kulübün onursal başkanlığı ünvanını elde etti.

Yılmaz, bordo-mavili kulüpte tesisleşmenin de ilk adımlarını attı. Mehmet Ali Yılmaz'ın ismi kulübün mevcut tesislerine verildi.

Mehmet Ali Yılmaz, 1991 genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden Trabzon milletvekili seçilerek, 49 ve 50. hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yaptı.

Mehmet Ali Yılmaz'ın Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonu özerk bir yapıya kavuştu. Yılmaz, futbolda havuz sistemini düzenleyen kişilerden biri oldu.