Yaz Kuran Kursları Sona Erdi

Yaz Kuran Kursları Sona Erdi

Yayın: 18.08.2017 00:10
Paylaş:
A+ A-

Diyanet İşleri Başkanlığınca okulların tatile girmesiyle birlikte 12 Haziran 2017 tarihinde başlatılan Yaz Kuran Kursları 18 Ağustos 2017 tarihinde sona eriyor. “Kuran Ayında Kuranla Buluşalım” sloganıyla başlatılan yaz kurslarına bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi yoğun ilgi olduğu haber verildi.

Kurslarla ilgili yapılan açıklamada,Yaz Kuran Kursları 3’er haftalık üç dönem halinde toplam 9 hafta süreli gerçekleştirildi. Karabük İl genelinde 491 Cami ve Kuran Kursunda yaz kursu açıldı. Bu kurslarda 650 din görevlisi ve Kuran Kursu Öğreticisi görev aldı. Açılan yaz kurslarına yaklaşık 10 bin öğrenci kursiyer katıldı.

Yaz Kuran Kurslarında öğrencilere; Kuran-ı Kerim okuma, namaz sure ve duaları ile anlamlarını öğrenme, inanç, ibadet, ahlak ve Hz. Peygamberin hayatı konularında temel dini bilgiler verildi. Bu kurslarda okutulan eğitim kitapları ve Kuran-ı Kerimler Müftülüklerce ücretsiz olarak dağıtıldı. Kurslarda çeşitli kültürel ve sportif etkinlikler de gerçekleştirildi.

Yaz kurslarının sona ermesi nedeniyle Şirinevler Camiinde; Cami-Çocuk Buluşması Programı gerçekleştirildi. Büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen program öğrencilerin Kuran okuyuşuyla başladı. İl Müftüsü Halil Bektaş’ın açılış konuşmasının ardından öğrenciler, vaaz etme ve hutbe okuma uygulamaları gerçekleştirdi. Öğrenci velilerinin de katıldığı program öğrencilerin okuduğu şiir, ilahi, kasidelerle devam etti. Program bilgi yarışmalarından sonra yapılan dua ile sona erdi. Program sonunda bütün öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.