‘Yeni Harcama Yönetim Sistemi’ eğitimi verildi

‘Yeni Harcama Yönetim Sistemi’ eğitimi verildi

Yayın: 21.01.2018 21:10
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı tarafından ‘Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi’ kapsamında ‘Yeni Harcama Yönetim Sistemi’ne yönelik eğitim düzenlendi.

Tıp Fakültesi Konferans Salonunda, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Strateji Daire Başkanı Bahattin Albas tarafından verilen eğitimde, harcama birimi kullanıcılarına ‘Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi’ kapsamında ‘Yeni Harcama Yönetim Sistemi’ anlatıldı.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Strateji Daire Başkanı Bahattin Albas, bütünleşik kamu mali bilişim sistemi evrak sisteminin, evrakı yok eden e-belge dönüşümünü sağlayan bir sistem olduğunu belirterek, “Projenin temel amacı, bütçe kanunu hazırlıklarının başlatılmasından kesin hesabın TBMM’de kanunlaşmasına kadar geçen mali işlemlere ilişkin süreçlerde kullanılan otomasyon sistemlerinin, elektronik belge, elektronik imza, otomatik muhasebe gibi yeni teknolojik imkânlara kavuşturulması ve mali yönetim sistemimiz için süreç odaklı bütünleşik bir bilişim sistemi altyapısının oluşturulmasıdır. Evrakın kırtasiye giderlerinin azaltılması ve bürokrasinin daha az olacağı, satın almalarının hızlı yapılacağı bir sistemdir. Bütün kamu idareleri buna geçecek ve bu sistemle birlikte işlemler daha hızlı yapılacaktır. Elektronik bir sisteme dönüşüm yapıyoruz. Yöneticilerimiz, çalışanlarımız tamamen bilgisayar üzerinden satın almalarını yapacaklar.” dedi.

Eğitimde, bütünleşik kamu mali sisteminde harcama yetkilileri, üst yöneticilerinin rolü, harcama birimlerinde çalışan personelin görevleri de anlatıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kamu Görevlileri için “Muhtarlık Seçimi” artık riskli bir tercih olabilir

Yayın: 25.04.2024 12:44
Paylaş:
A+ A-

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı genelgeyle, kamu görevinde çalışan işçi personelinin muhtarlık seçimini kazanması durumunda artık “ben izin aldım” dönemi sona erdi. Bundan sonra, işini aksatan kişilerin sözleşmeleri feshedilebilecek.

Geçtiğimiz günlerde basında yer alan haberlere göre, Sağlık Bakanlığı’nda görevli bir güvenlik görevlisi ile bir ambulans sürücüsünün muhtar seçildiği görülmüştü. Ancak bu yeni düzenlemeyle birlikte, kamuda çalışan ve muhtarlık yapmayı planlayanların artık tercih yapmaları gerekebilecek. Aynı kişinin hem kamu kurumlarında işine devam etmesi hem de muhtarlık yapması mümkün olmayabilir.

Muhtarlık seçimini kazanan kamu işçileri için kötü haber niteliğinde olan bu genelge, artık muhtar seçilen çalışanların işlerini devam ettiremeyeceklerini ve tercih yapmaları gerektiğini belirtiyor. Aynı anda hem kamu görevinde çalışıp hem de muhtarlık yapmak artık mümkün olmayabilir. Sağlık personelini ilgilendiren durumun diğer kamu çalışanlarını da kapsayıp, kapsamayacağı bilinmiyor. Karabük’te kamu da çalışan muhtarların da bu genelden haberdar olmaları önem taşıyor.

İşlerini Aksatmamaları İsteniyor

Bu konunun resmileştirilmesi için ilgili bakanlıkların bir çalışma yapması ve gerekli düzenlemeleri yapması bekleniyor. Kamu görevlilerinin muhtarlık seçimini kazanması durumunda karşılaşacakları durumların netleştirilmesi ve işlerini devam ettirme ya da istifa etme seçeneklerinin belirlenmesi önem arz ediyor. Ayrıca, bu düzenlemenin diğer kamu personelleri için de geçerli olup olmayacağı konusundaki netlik de beklenen hususlar arasında yer alıyor. Bu yeni düzenleme ile kamu çalışanlarının muhtarlık seçimine daha dikkatli yaklaşması ve işlerini aksatmamaları isteniyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)